Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A dunaföldvári útnak mi a gyorsforgalmi alternatíája?
Mutasd már meg a térképen mert ha van csak én nem vettem észre akkor soha többet nem megyek rajta mert utálom(kezei széttáró)
Ha sokat kommentelsz a tisza app pontgyujto feluleten keresztul meg kozlekedesi miniszter is lehetsz.🤣
Hát sok helyen nekem jobban menne, mint ahogy most van..
B+, ha te mondod... akkor én tévedek, biztos Cecére szállít árut Romániából az az átlag 30 db kamion, amivel szoktam találkozni hétköznap Dföldvát-Kmét között menve. 🤔 (pedig csak kb. 40-45 percet megyek azon az úton) Megvannak dashcamon, majd legközelebb megszámolhatod... 😅
simán(kezeit széttáró)
ránézetem a díjazásra nem olyan aprópénz ez manapság. Kamionnak 100-160 forint / kilométer Ennyit nem kap a pilóta munkabért(kezeit széttáró) Szerintem érdemesebb pályán menni mert gyorsabb, biztonságosabb, üzemanyag takarékosabb meg nem baxa szét a kamiont sem(kezeit széttáró)
Na,forgalomszervezes IS megy? 😆
tésanyiékat múltkor rávették arra, hogy az útdíj miatt menjenek ilyen szar alsóbrendű utakon. Aztán valahogy levezette, hogy nem lett a cégnek kifizetődő.(kezeit széttáró) Útdíjat az 52-esen is fizetnek. Mindig kint van a yarisz amelyik HUGÓ-zik. Szinte mindenm mellékút fizetős a teherautók számára. Pont azért találták ezt ki, hogy rátereljék a tranzit forgalmat a gyorsforgalmi utakra. Az a szakasz amiről beszélsz annak pont nincs gyorsforgalmi alternatívája. Ha M8 kész lesz majd akkor. (kezeit széttáró) Túlsúlyért is irgalmatlan büntik vannak már(kezeit széttáró) A kisdunahídnál van is tengelymérés(kezeit széttáró) Szóval a jogalkotás már akár jó is lehetne. De le kellene tudni úgy gyártani az utakat, hogy 40 tonnás teherforgalmat bírjon ki. Egy centis marás utánni egy centis aszfaltozással ez nem fog megvalósulni(kezeit széttáró)
Először az átmenő kamionokat kéne kitiltani a mellékutakról... mit keresnek pl. a Kmét-Solt-Cece-Simontornya-Enying úton a román kamionok? Talán ezekbe a helységekbe szállítanak? Lófaxt, mindenki tudja, kerülik az útdíjat... az utak meg használhatatlanok lesznek a túlterhelés meg a forgalom miatt...
Megint sikerült levonni a megfelelő következtetést... 🤣
nem is ezzel lenne probléma. Az értelmetlenségeket kellene megszüntetni az országban. Olyan szívesen betartanák az emberek a szabályokat ha eltűnnének a 20-30-as táblák. Inkább lennének lámpák a forgalmas főúti gyalogátkelőknél ahová meg lehet körforgalmat raknának stb. Ne azt érezné a polgár, hogy vegzálják és a baleset megelőzés helyett a pénzbeszedés a cél.(kezeit széttáró)
Az m7-ről is eltüntethetnék a szarvasveszélyre figyelmeztető táblákat, mert egész elképesztő, hogy egy zárt gyorsforgalmi út tele van vele az egész szakaszon és kb. 200 ilyen baromsággal van tele az ország.(kezeit széttáró) Azt a gyakorlatot is megszüntethetnék, hogy hajnal kettőkor vegzálják az embert lakott területen belül stopvonallal kamerázva nulla forgalomnál(fejét fogó) Nagyon sok gyorsforgalmi út elkészült az utóbbi időben amiért respect.(meghajlós) De lassan hozzákezdhetnének a mellékutak újból burkolásához is mert egész elképesztő szar kezd már lenni mindenhol. (fejét fogó) és nem csak úgy, hogy felmarnak belőle egy centit azt legurítják vékony aszfalttal mert 2 év múlva ennek az erőfeszítésnek a nyoma sem látszik. Tegnap jártam olyan helyen amit 4-5 éve aszfaltoztak újból. Emléxem mert ott szoptam a kirakott útépítős piros lámpánál. Na hát mintha nem is csináltak volna semmit már megint kuka az egész. Lassan alkalmazhatnák a sok évtizeddel ezelőtt szabadalmaztatott magyar találmányt, hogy használt autógumi darálékot keverjenek az aszfalthoz. Csak nálunk tilos. Jelentősen megnöveli az aszfalt élettartalmát jobb a tapadás, megfelelő a dilatáció, nem reped szét az első enyhe télen. (kezei széttáró) De úgy látszik az egyre lelakottabb mellékutak helyreállítására nincs meg a szándék. Inkább foltra foltoznak zsákos-lapátos technológiával ami esetleg a következő szezonig jó ha mondjuk másnap a kamion kereke nem szedi ki rögtön az aszfaltot a kátyúból 😅
nálunk beálltak egy cukrászda mögé egy időben sunyin. Kameráztak. Nézték a stoptáblát és a biztonsági övet. Majd lerádiózták a megállító kollegáknak. Azóta körforgalom lett a helyből így ez a szórakozásuk azon a helyszínen kiesett. 😅
Na látod,még hogy nincs értelme a rendőri intézkedésnek,pár embert megbüntettek,azóta mindenki be tudja tartani a szabályt.
STOP tábla: volt itt a városban egy rosszul belátható kereszt. Mindig is macisajt volt előtte, évtizedek óta. Pár éve valami barom benézte, felborult a kereszteződésben, mert megijedt az oldalról jövőtől, megrántotta a kormányt, és a a magas padka megdobta. Személyi sérülés nem volt.
Na, erre nagyjaink úgy döntöttek, ide STOP kell... meg is csinálták ügyesen, a táblát nem lehetett nyilván az útig kitenni, a vonalat meg a tábla vonalába festették 😠 Onnan persze nem lehet épp kilátni, 2 métert előrébb kell gurulni... na nyilván senki se tartotta a vonalat, mindenki a - józan ész szerint - ott állt meg, ahonnan kilát. Innentől ez lett a helyi egyenruhás maffia fő beszedési helye, annyira, hogy már mindenki tudja, hiába strichelnek ott fél napig, alig fognak balekot 😁
😅
Rendőr:
- Uram nem látta a stoptáblát?
Soför:
- Azt láttam,(kezeit széttáró) magát nem láttam(fejét fogó) 😅
Ja az is a geciség.
Két féle ember van aki nem áll meg a stoptáblánál.
Az egyik az azért nem áll meg mert belátható és látja hova megy, lassít körbenéz. Ez a fajta senkire nem jelent veszélyt azzal ha nem fékezi állóra a kocsit, felesleges büntetni, sőt egyenesen aljasság.
A másik meg mint ezen a videón is fogalma sincs hol jár, mi van körülötte, vagy csak szimplán figyelmetlen, elnézte, na az ellen sem ér semmit, mert nem javul meg a szeme, memóriája, felfogó képesség, fáradsága a sok pénz lehúzásától.
Ez pont olyan mint a csávótól elvették a jogsiját, mert nem a stoppvonalnál állt meg ahonnan nem lát ki, hanem kicsit előrébb. Tehát tökéletesen figyelmes volt, biztonságos, betartotta a törvény szellemét.
Felesleges keménykedések. Az ilyenek miatt utálják a rendőröket, ahogy a feleslegesen kirakott indokolatlan túlzó korlátozásoknál mérni a bokorból.

Több cég is fejleszti az önvezetést. Először úgy programozták, hogy halál szögletesen betartson minden szabályt. Ez teljesen jól működött a szimulációkban és izolált tesztpályákon. A való életben emberek között, kiderült hogy veszélyes és több problémát okoz mint megold, mert a szabályok képtelenek minden életszerű helyzetet számításba venni, ezek csak irányadónak jók, de szükség van arra, hogy intelligensen felülbíráljuk ha a szituáció úgy hozza, úgy már működőképes a közlekedési rendszer. Ne gondoljunk csak nagyra. Záróvonalat nem szabad átlépni. De ha ott áll egy tilosban parkoló autó, akkor megvárjuk míg odébb áll? Sok ilyen vicces videót láthatunk önvezető autókról, hogy ami nekünk magától értetődő ott ezek leblokkolnak. Erre a waymónak az volt a megoldása, hogy ilyenkor a központból kamera képeket nézve egy ember átveszi az irányítást és kihozza a csapdából az autót, de ahol nem volt mobilnet, ott volt hogy megbénították a közlekedést. Ezért manapság a legjobban működő önvezető rendszerek, képesek a szabályszegésre ha szükséges. És nem is a szabályos önvezetés létrehozása volt a nagy kihívás mert arra már legalább 10 éve képesek. Hanem az, hogy a szabályszegések emberileg nézve is észszerűek legyenek.
Teslát ezzel szívatták a libsik. Mivel amerikában sem áll meg senki a stoptáblánál, ha nem indokolt (és nem látja a rendőr), a Teslákat is úgy tanították, hogy ha belátható a kereszteződés akkor ne álljon meg. Na Musk ellenlábasai ezzel rögtön be is támadták hogy szabályt szeg a Tesla tiltsák be. Tesla a hatóság kérésének megfelelően meg is csinálta. De miután több balesetet okozott ez, a hatóság végül megkérte a Teslát hogy mégis inkább úgy csinálják mint eredetileg, amivel jól működött.
engem még egyszer se mértek be
most már nem us fognak mert a peca kocsival 50-60 a tempó
f astra meg 70 körül
végre van időm szívatni a népet evvel a 70-es tempóval 😂
Komáromnál az M1-esen a felhajtónál a stop táblát is drónnal figyelték a terelésnél ! 🤔
Mondjuk a stelvion trafoi felol kurvasok narancs doboz volt.Direkt.
Ja, mi is láttunk. Meg olyat is amit elforgattak és szar irányt lát
Mondjuk az osztrak kevesebbet kér,valami 13 km/h ra 55 öt.
Egy csomót lattam amit a helyi erő mar kezelt festekszoroval.
Drónról nézni a stop táblát vajon mi? Mondjuk itt pont nem tartotta be a zember 🙈😁 Mióta tudom hogy így is nézik mindig megállok fűzfőnél még ha belém is akar jönni emiatt aki mögöttem jön 🤷‍♂️

https://www.facebook.com/share/v/19xTESFaaQ/
Pár száz euró,ráadásul ha jól tudom náluk éjszaka még nagyobb a bünti.úgy rémlik 170-180 az alja 10km/h tullépésnél.