Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

azt felejted el hogy ha most lesz gazdasági válság az nem azért lesz mert a bankárok/brókerek beszopatnak mindenkit
ilyenek x évente vannak és mindig hoznak fellendülést
ami most jön az más lesz mert nem lesz hova fellendülni
Baszki,pipi durvan elszabadult. 🤣
Láttam jutúbon egy műsort, tömegesen költöznek a balaton alá németországból, főleg nyuggerek.. szóval nyugi, előbb-utóbb hozzád is elér a hullám
Csajágon a házzal szemközti telek pont eladó, amire anno ikerházat terveztek, az alap meg is van. Gondolkoztam én is hogy meg lehetne venni, rá 2 konténerház és kiadni. De ki a faszomnak adnám én azt ki? Itt bukik csak a dolog. Mondjuk ott van a Balatonring vagy mi, de az a pár alkalom amikor ott van valami, nem ér meg annyi befektetést. A faluban meg csak csóró alkeazek vannak, nekik hosszú távra biztos nem érné meg. Picit fejlődhetne még a falu 🤷‍♂️
Volt barátom, aki az utca kép miatt nem tehetett be korszerű ablakokat, meg kellett tartani a régi 2x2 szárnyas öreg fa szarokat. Annyi lóvéja meg nem volt, hogy méretre legyártasson fából korszerűt, háromszor annyiért, mint a műanyag
Másként gondolkozunk talán jó is van ez így. 40 misiért most nem veszel értelmes lakást 120 ért meg már pincét sem adnak ki.
Felénk azért még nincs ingatlan négyzetméter árban itt egy garázs kedvedért kiszámoltam pont harmada egyébként mint ahogy a bérleti díja is. nekem épen van egy mert kevés volt a hely raktárazni amikor még vállalkoztam így annó vettem egyet. őszintén megmondom sem pécset sem szegedet nem nézegetem az nekem már túl messze van ahhoz, hogy menedzseljem de ha elmondásod alapján 40 misi mondjuk egy átlag 2 szobás 56 nm2 lakás (ez egyébként cegléden 50 csak most mondom) Akkor egy hosszanti dupla garázs ami nekem is van 48 m2 34 millió? Mert ez nálunk még csak 10 (kezeit széttáró)vagy egy sima szimpla 17 misi szegeden meg pécsen? Hát nem tudom(gondolkodós) Bár őszintén nem is böngészgetem azt a régiót garázst meg pláne nem. A garázs valamivel kevesebbet hoz? Tényleg? Azt azért ne felejtsd el se kockázat se munka vele sem semmi egyéb. Egy lakás albérlőváltásnál én festek egy lakást egy hétig 3 hétig meg az 50 hülye jelentkezőből tudok kiválasztani egy stabil értelmeset. Garázsnál meg reggel kipakol a költöző bérlő de már járó motorral ott várja a beköltöző, hogy mikor állhat már be a garázsba végre. Van azért különbség ugye? Vagy esetleg valamit jobban tudsz ezzel kapcsolatban ha már pont agyú vagyok? Szívesen meghallgatom az okos tanácsok mindig jól jönnek(meghajlós) Ja és igen én hosszú távon gondolkozom neked ez nem mond semmit de én nem csak a saját életemre koncentrálok. Amikor 10 misiért újítok fel egy vágást az erdőben amiből 40 év múlva lesz haszon azt sem magam miatt teszem ha érted mit mondok 🤣 az ingatlan értékét mindig tudod realizálni tény, hogy állandóan megfelelő állapotban kell tartani ami munkával jár és ami számodra elég ismeretlen fogalom bár mondjuk asszem ezt már átnyálaztuk 😅
A rendezési terv, egységesség, településkép, ezek az okok. Amúgy nagy hülye volt az illető, hogy azelőtt megvette, mielőtt megkérdezte volna, nemhogy tervet készíttetett volna az elhelyezésre. Én, turisztikai értékkel bíró helyen még festés előtt is megkérdezném az építési hatóságokat, hogy van-e korlátozás.
Ott, ahol a tiéd sosem fog 10 lakással se 😁 de csak mert okosak voltak eleve, és utána tőlem tanultak, nem tőled 🤣
A te befektetési intelligenciád "vegyünk lakásokat örökségbű, azt majd többet ér 30 év múlva" erre vagy olyan büszke? 🤣
Mi nem veszünk lakásokat, inkább elbasszuk a pénzt ami jön, meg egy csomót odaadunk a gyerekeknek, nekik jobban kell. Azért marad belőle, most is megyünk 120/éj szállodába.... te voltál már ilyenben valaha is a kisstílű életedben az 500 milliós vagyonod mellett? Csatorna partra jársz műanyag vödörbe szarni 🤣
szerintem az is egy jó szám 32 millánál 😅
utána kell járni. Hallottam olyan sztorit, hogy egy faszi vett ilyen kapszulaházakat és telkeket. Pont az volt a célja amit alant írtam.
Vitt ki egyet a horgász telkére is én ott láttam ilyet élőben meg körbe is jártam messziről nézve úgy néz ki mint egy giga nagy tv. 😅 Horgász szomszéd a haverral egy holtkörös parton. Amikor én voltam ott nem volt kint a tulaj így belülről nem tudtam megnézni de nyilván a haver volt benne és elmondta milyen puritán összecsapott fércmunka az egész(kezeit széttáró) ilyen 30 körüli négyzetméter és 10 millát van pofájuk érte elkérni. Egyébként valami kínai import áru. kicsit olyan futurisztikusnak is tűnt számomra a haver mondta egyébként egész élhetetlen is. Nos ebből bevásárolt 10 darabot + a telkek. Aztán a település jegyzője közölte, hogy sajnos ilyet a helyi rendelet nem enged meg bár nem tudom az a rendelet mi okból rendelkezik így.(kezeit széttáró) Annyira már nem mentünk bele de lényeg a lényeg mielőtt bárki ilyenbe belevág érdeklődni kell előtte.(kezeit széttáró)
...akkor te voltál az?
nekem a legutolsó 4,5 év volt(óranézegetős) Én egyenlőre befejeztem az árrveréses témát régen aranybánya volt most marad a piac. Nagyon kell figyelni akkor lehet egy-egy ingatlant megcsípni pár hete szerencsém volt. Bár igazából nincs olyan,hogy jó ár. Az az ingatlan ami ma 50 misi 3 év múlva lehet, hogy csak 40 de 5 év múlva meg 65. Hogy ezek a számok aktuálisa mikor, hogy alakulnak száz öreg asszony sem tudja megmondani. A lényeg az, hogy idővel mindig felfelé megy. Az elmúlt néhány száz évben eddig legalább is így volt a maradék 20-30 ban meg hátha még így marad (meghajlós) utána a gyerek meg majd meg oldja az életét mint ahogy én is megtettem minden alap meg lesz neki hozzá. Az elemzők meg annyira értelmesek, hogy sokkal jobban bejön a dolog ha pont annak az ellentetjét csinálod mint amit aktuálisan ajánlanak. 🤣 Én már úgy vagyok vele, hogy amikor össze jön annyi zsé elköltöm ingatlanra az aktuális piaci áron és leszarom, hogy mennyivel lesz az értéke kevesebb 5 év múlva tudom, hogy 10 év múlva úgy fog másfélszer annyit érni, hogy közben folyamatos hasznot termel. Én már így gondolkodom. persze elég rögös volt az az út mire eljutottam odáig, hogy gondolkodhatom így(kezeit széttáró)
Pécsett meg Szegeden is ugyanannyi a négyzetméter ára a garázsnak, mint a lakásnak, de valamivel kevesebbet hoz.
Itt is látszik, milyen pont agyú vagy, mert most ingatlanba is csak hosszú távra érdemes fektetni... 40 milliós lakást kiacc 120 ezerért, az évi 3,6% hozam, az infláció alatti. Hosszú távon ugyan nő az ingatlan értéke, de azt meg csak akkor tudod realizálni, ha eladod ☹️
Ez a te bajod hogy ilyen kirlátolt vagy és csak a két véglet létezik.
meséld el hol tartanak egy-egy lakás segítséggel(meghajlós)
36szoros
én még nem vettem fel erre embert és nem kell ehhez főállás sem 😅 Te vagy a nagy jövő látó az orákulum annyi fogalmad sincs ezekhez a dolgokhoz mint völgyi gézának a kvantumfizikához 😂 az ingatlanpiac minden alkalommal letérdel időszakonként várnám azt a pontot ez mikor van és pont akkor lenne pénzem összpontosítva de én nem élek még 100 évet és így türelmetlen vagyok így most is inkább vásárolok.
Tudod 2009-2016-ig 10-13 millát érő lakások beestek 3-4-5 millára. Sajnos a cég túl jól hozott akkor ahhoz, hogy ingatlanokkal foglalkozzam ezt már azóta bánom de hát az élet meg ilyen. (kezeit széttáró) Akkor nézd meg ezeknek az ingatlanok az árát most és az azóta megváltozott fizetéseket. Majd látni fogod ha most 50%-ot esne az ingatlanok ára holnapra akkor is iszonyat pozitív lenne a hozam évekre elosztva. Az ingatlan érték az mindig egy színusz görbe mentén fut akár egy tőzsdei terméké jó esetben sokkal kisebb kilengésekkel. A 2009-es rendhagyó volt vártam egy ilyet a kovidnál ott meg viszályára sült el a dolog. Arra számítottam, hogy pánikban mindenki áron alul értékesít hát nem így történt de ezt egy elemző sem jósolta meg jó.(kezeit széttáró) ez a színusz görbe a negatív kilengései ellenére is sávosan emelkedik felfelé. Nem egyes éveket kell vizsgálni hanem akár egy egész évtizedet aztán akkor látszik az, hogy miért nem lesz sosem igazad, nekem meg miért van az(kezeit széttáró)
...kivéve, ha a települési építési rendelet megengedi ezt.
Hát, ha megy a hajához vagy a cipőjéhez.
Megmondom őszintén, én, amikor erről-ilyenről beszélek csak a másik véglet felől tudom megközelíteni, illetve a máshol tapasztaltak alapján.
Itt is volt a fórumon pár éve, hogy valaki motorvásárlás során elvitte a mamát megmutatni a kiválasztottat, azt már akkor sem értettem. Rá is kérdeztem, adott bele pénzt a nő vagy valami más oka van?
Annyira nem hülye az ötlet egyébként.(kezeit széttáró) 10-ért vesz egy telket 20-ért meg van egy konténer ház közművekkel kerttel garázzsal. Pont annyiért bérbe lehet adni mint egy rendes lakást bár pont ki is lehet alakítani úgy mint egy rendes lakás. Ez most egyébként megfordult már a fejembe.(gondolkodós)
😂
Köszönöm, de én biztos vagyok az igazamban amúgy is, hiszen csak a látottakat fogalmaztam meg.
Véleményt nem, illetve a véleményemtől kissé hangsúlyozva (legfeljebb persze).
Egy példa arra, hogy sokan a beszűkült és rosszul szocializált lényük miatt a két bankszámlát eleve azzal társítják, hogy az egyik, általában a férfi a feleségét kínozza, az ekvivalens azzal, mint amikor azt mondom, hogy nem SZERETEM a pacalt. 10-ből kilenc egyből azzal kezdi, de a pacal JÓ. Mondom Józsi, lehet, hogy jó, azt nem mondtam, hogy nem az, csak azt mondtam, hogy nem SZERETEM.
Tehát a társadalom nagy része erősen - amúgy maguknak sem bevallott mértékben - hát... mit is írjak, olyan a gondolati reakciókban, mint a funkcionális analfabéta, mond valamit, de nem még azt sem fogja fel, hogy nem arra válaszol, amit mondtak neki vagy kérdeztek tőle.
Ha ezt valami ősi, más értékrendek szerinti matriarchális társadalomból származó elvárások szerint jelenik meg, na, annak vagyunk most szem- és fültanúi. És mivel jellemzően a férfiak azok, akik megtalálják a kikapcsolódáshoz vagy az elfoglaltságot (hosszú idő át), vagy a haverokat, pláne a kettőt együtt, erre a nők nagy része képtelen, akkor jön az, hogy érzelmileg zsarolják a férjeiket, sőt, a gyereket is erre nevelik.
ha a zöld nullára teszi a ruletten úgy tudom az meg ötvenszeres szorzó.
hát állampapírban elinflálódik.
attól függ nálad mit jelent a holt tőke? Minden működik ha működteted.