Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igen,ilyen volt hogy az 500 lófaszra sem elég.
Nem,nem én emlegettem.pl akkor írtam azt is hogy egyéb melókból bejön kb 2-300 ezer,na ez a valaki ezt úgy értelmezte hogy ez még havonta hozzá jön,aztán valahogy így jött havi másfél milla.Akkor is elmondtam,és most is elmondom,tűzoltó fizetés +annak a kétszerese maszekba,plusz éves szinten számolva az adókedvezmények ilyen olyan juttatások,egyéb maszek munkából talán 2-300 ezer.
Most olvasgatom amit belinkeltél,az biztos hogy jól megkutyúlták.
Ezt az összeget te említetted amikor valaki felhergelt. 😆 Aztán röpködtek a havi millók(kezeit széttáró) Én meg készpénznek vettem hiszen te mondtad(meghaljlós) Aztán lehet ez a vita valaki között de szerintem mamlasz és te közted zajlott onnan indult amikor a mamlasz panaszkodott, hogy 4 órás asszisztenssi állásra nettó 5 száz ezerért sem lehet épkézláb munkaerőt találni. Erre írtad, hogy 500 ezer az semmi nektek az lófaszra se lenne elég. Igen asszem innen indult 😆 De ha lesz kedvem visszakereshetem 😅 Azt nem akartad megérteni, hogy 4 órás munkáért az pedig kiemelkedő bérezés. Van egy két cimbim aki 8 órában sem keresi meg azt a pénzt(gondolkodós)
De be lehet,csak idéntől a felette lévő bejelentésekből adózni kell.
Én ezt másképp tudtam, úgy ahogy itt írják: https://humancentrum.hu/post/e... , összesítik a munkáltatókat és akárhánynál dolgozik az efo-s összesen évente 120 napot dolgozhat amit minden bejelentés alkalmával a munkáltatónak ellenőrizni kell az efo-s adószámával a nav oldalán ahol látszik, hogy abban az évben már hány napot dolgozott így bárkinél és ha elérte a 120-at összesen akkor már nem lehet bejelenteni efo-ra. Ez viszonylag nagy port kavart tavaly amikor elfogadták.
Egyrészt a 90nap egy munkáltatót jelent,nem munkavállalót,másrészt a bejelentett napnak nem kell 8órából állnia.A pénzem meg annyi amennyiért megdolgozok.És nincs másfél milla a két munkahely,azt valami hozzád hasonló szakértő számolta itt ki.Ha a családi adókedvezményt meg az ilyen szarságokat hozzáadnám,akkor bőven,de ezeket sosem számolom bele.Nagyjából van a tűzoltó fizetés+annak a kétszerese maszekba.
Nekem ebben csak annyi sántít, hogy elmondtad múltkor, hogy te viszel haza 1,5 gurigát a nejed meg egy felet. Nos én nem ismerem a tűzoltó béreket de feltételezzünk egy kerek számot. Legyen mondjuk 4 kiló amit hivatalosan megkapsz mint tűzoltó (gondolkodós) A maradék 1,1 misit meg efo val szerzed. Nos akkor egész évben 13,2 Misi az efós pénz. Ha csak 90 napot lehet dolgozni ahogy ezt írod ez azt jelentené minden efo S 8 órás műszakodba 147 ezer Ft keresel. Óránként ez szűk 20 ezer Ft(kezeit széttáró) Nem azt mondom,hogy ez lehetetlen csak nehezen hihető (kezeit széttáró) Bár engem ez az efós szájcsatátok nem igazán érdekel legfeljebb halkan megjegyeztem( kezeit széttáró)
30 év mi itt már senki semmit nem lát meg 😅
5 éve ezt szajkózom
Szerintem ezt még ne feszegessük ez még nem a jelen(újjával német mutató) Ez még a jövő. És elég távoli 😅
jegyezd meg a szavaim, és 30 éven belül meglátod
Ugye, hogy ugye? A végső konklúzió mégis az amit még tagadni akarnak, nincs választás mert nem lesz meló ai, robotok oszt jónapot tehát marad az alapjövedelem.
Pedig eszmeletlen pihepuha a teteje.🤣
A mustang az az autó, amit sosem akartam, még gyerekkoromban sem. valahogy nem vonzott ez az "amcsi életérzés" 😁 A Ferrari meg a BMW közelebb állt hozzám 👍️
Hát úgy volt vele, hogy hol vezessen ilyen bazi nagy v8-as pick-upot, ha nem kaliforniában 😁
Nagyon hajtani meg úgy se lehet, nagyon szigorúak a sebesség túllépésre és könnyen ugorhat a vízum, és ha nem tud évente kétszer kimászkálni, akkor vele ugrik a szilícium-völgyes meló is... 😬
Közgazdasághoz még mindig nem értesz 😆
csak most a helyzet lesz más
mert pl 50 szántóvetó melóját elvette a traktor de azok elmentek a traktor gyárba és lett több pénzük mit előtte, kényelmesebb élet több szabadidő(emiatt a szabadidős tevékenységek megnőttek pl utazás ahova kellett ember) több vásárlás(emiatt mégtöbb munkás az iparban)

most meg a robotokat is robot fogja legyártani, persze nem tud mindent kell majd emberi meló is de nagyságrendekkel kevesebb kell
emberből ráadásul emberből sokkal több van és ezáltal sokkal nagyobb a gond
szóval vagy lesz alapjövedelem vagy éhenhal mindenki
csak ugye ha éhenhal akkor kinek gyárt terméket a robot??
persze ez csak elméleti síkon mert gyakorlatilag más lesz a buli a fenntarthatatlan életvitelünk miatt
Az efo-t idénymunkára és alkalmi munkára találták ki.Maximálisan jogosan használjuk,semmi ügyeskedés nincs ebben.Igen,jól látod,nekem van egy másik állásom,egy főállás ami után fizetek minden járulékot,és van egy másodállásom ami alkalmi munka,ami teljesen jogosan működik efo-val.Mond már el hogy ebbe szerinted mi az ügyeskedés?Nem fogja fel a hülye fejed hogy ez egy teljesen legális működő rendszer.Arról meg már had ne én tehessek hogy ezt így szabad,lehet csinálni.
Áhh,a filippinok csak egy par aranyhalat es kacsat kérnek. 🤣
Ez a tendencia mindig és mindenkor jelen volt. Ugye a gépromboló Ludditák az 1800as években is azért törték össze a szövőszékeket, mert elvette a kézi szövő munkások munkáját. Valójában pedig a szövőszék megjelenése jobb minőségű életet eredményezett mindenkinek. Minden technológiai fejlődés ezt eredményezte, mert ha kevesebb munkával, hatékonyabban állítunk elő valamit, akkor többet tudunk termelni ugyan azokkal az erőforrásokkal, netán még jobbat is termelünk akkor végeredményben mindenkinek több fog jutni.
Persze a változó viszonyokhoz alkalmazkodni életképtelenek mindig vannak, lesznek. Ez nem a rendszer hibája. Sőt. Igazából ők is jobban élnek mint mert a nagy humanizmus meg a szociális háló őket is életben tartja, csak relatív élnek rosszabbul mint az aki tesz a boldogulásért.
Itthon ciki. Eddig ahányat láttam, mindig csak cigány ült benne, nem akarnám hogy annak nézzenek. 😆

Azért a mostani Mustangok sem néznek ki rosszul, elég jól ráéreztek az esszenciájára.
nagyon nagy gond lesz itt a munkával 20 éven belül
pl felénk felújították a vasutat és ez vagy 100 munkahely elvesztésével járt, és itt még robot sincs.....
szerintem a melók 80% könnyedén megoldják a robotok eddig csak a magas kezdeti költség miatt nem voltak sokfelé robot munkások
nagyobb cégeknél ahol eddig többszáz ember dolgozott egy részlegen ott lesz 2-3 karbantartó aztán jónapot
Mondjuk a sofőr egyetemre már ne írasd be a gyereket, mert éhen fog halni. 😁
http://youtu.be/F4VDi8qP8ms?si=E3FuKcDZ4w4vnogZ

Szóval én nem fogadnék arra hogy sokáig lesz sofőrhiány. Aki van az elég lesz azokra a feladatokra amire még nem jók a robotok.
mustang itthon is van nem sok pénzért
az lett a kisember izomautója 😂
a hangja tetszik,de a forma nem jön be
a régiek szebbek voltak szerintem