Attól még teherautó. Céges autónk egy VW Amarok V6-os TDI volt, most egy Ford Ranger van. A "mindenkit eltaposok" kezdeti felemelő érzésén már túl vagyok. A saját kocsim is 400LE feletti, nehéz ilyesmivel lenyűgözni. Ráadásul nem kertész vagyok hogy trágyát szállítsak, nem kell nekem plató. Én jobb szeretem a mozgékonyabb játékosabb verdákat. Szóval én egy Corvette, Hellcat, vagy legrosszabb esetben egy Mustangot bérelnék csakis 5liter feletti V8-al. Ez az igazi amerikai érzés. Otthonra persze nem kéne mert semmi értelme ezeknek, de ha kis időt töltenék ott akkor ilyesmivel hangolódnék rá az amcsi kultúrára.
Az efo-t idény munkára találták ki, és a tied nem az. Szerintem azért csináljátok így, mert neked van egy másik állásod, és így lehet kicsit ügyeskedni.
Ezzel le is zárhatjuk.
Elolvastam,úgy látom ez nem változott,maradt a 90nap,ilketve ez egészült ki a 120nappal ahol emelkedik a közteher,az is le van írva hogy ez az idő egy munkáltatónál egy munkavállalónál van így
Értem,de azt nem láttam sehol leírva hogy az változott volna hogy mostantól a munkavállaló dolgozhat összesen ennyit az összes munkáltatónál együttvéve.
Baszki,nem azt írtam hogy nem lehet online,hisz még telefonos applikáció is van hozzá,azt írtam hogy előre kell bejelenteni.És mi az hogy mi?Nekem semmi dolgom vele.Szóval szerinted aki nem állandóra alkalmaz embert hanem Efo-val,az mind csaló.....
Sőt csak úgy lehet, de ahogy írtam csak a sofőröknél nem merik a bejelentést elmulasztani, 2 kőműves ismerősömnél is így vannak a népek, de ők valamiért mégis menekülnek ha ellenőrzés híre jön. 😁
Ez változott jelentősen tavaly sszetember 1-től az összeg pedig most jan 1-től. Az évi 120 naptól csak a mezőgazd munkásoknál térhetnek el a normál alkalmisnál nem. Azért figyeltem erre mert magam is gondolkodtam ezen.
Online is be lehet jelenteni... sztem ne erőlködj ezzel, biztos ti is ugyanúgy csaltok vele, mint mindenki más 🤔
Aki nem csalni akar vele, az felvesz állandóra egy munkást, mert megrendelés biztos van a munkára, az üresen álló gép meg nem termel.
Nem láttam leírva hogy ez változott volna,de ugye eddig úgy volt hogy az éves ledolgozható napok száma a munkáltatóra vonatkozott,nem a munkavállalóra.Tehát az volt meghatározva hogy a munkavállaló egy bizonyos cégnél hány napot dolgozhat.
Úgy emlékeztem, hogy már több és utánanéztem, mezőgazd és turisztikai munkánál 2200, alkalminál 4400 filmiparinál 8700, de amúgy mindegy ,ezt ahogy írtad a meló előtt kell bejelenteni viszont amiben pipinek van igaza ezt csak ott teszik meg ahol nagy a lebukás esélye mint pl a sofőröknél ahol bármelyik pillanatban ellenőrzés várható, de máshol ez nem jellemző ezért csak a becsületén múlik az alkalmazónak, hogy tényleg bejelenti-e főleg a mostani szabályozásnál ahol már évente csak 120 napot lehet összesen efosként dolgozni és a munkáltató felelőssége, hogy ezt a nav oldalán ellenőrizze minden alkalommal és így ugye csak hetente 2 napot néha 3-at lehet dolgozni.
hát amikor jön a hivatal érdeklődni gyorsba telefonon le lehet jelenteni az egyszerűsített foglalkozást. én még úg ykezdtem, hogy 200 ft-os bélyegeket kellet ragasztgatnom. majd szépen emelkedett aztán lett 1000 majd 1500 szerintem most 4500 5000 ft környékén tartanak(gondolkodós)
baszki tényleg írtad az amerikait 😅 Bocsi elsiklottam felette. óránként jött mindig a faszi. Egyébként ettünk mindig a kukoricájából fasza zsenge volt(meghajlós)
én sosem voltam irigy, főleg arra nem aki dolgozik
pénzre meg végképp nem hiszen kurvára nincs szükségem rá
de attól a vállalkozók többsége ilyen geci is meg olyan geci is 😂 ahogy írod ez színigaz, ilyen nem is tudnék lenni
amúgy a genyók többségét azért megbünteti a sors, a környékünkben jó sokat tudok akiket azért betalált a szopógép, pedig nagymenőknek gondolták magukat aztán sorban csukják be őket
igazából te amikor azt írtad, hogy nálam az is kirándulás amikor a margitszigetre megyek az üszökkel. Erre írtam azt kár ezt degradálni alkalmanként ez 40-50 ropi. és elég sok hétvége van az évben és általában szombat is vasárnap is megyünk valahová. Mondjuk nekem anyagilag ez nem megterhelő de valószínűsítettem ti ennyi pénzt nem tudtok miből elnyaralni egy évben(kezeit széttáró) Nekem még erre jönnek a nyaralások meg a pecák 🤣
Ezzel le is zárhatjuk.
Aki nem csalni akar vele, az felvesz állandóra egy munkást, mert megrendelés biztos van a munkára, az üresen álló gép meg nem termel.
Á, inkább mégse 😁
pénzre meg végképp nem hiszen kurvára nincs szükségem rá
de attól a vállalkozók többsége ilyen geci is meg olyan geci is 😂 ahogy írod ez színigaz, ilyen nem is tudnék lenni
amúgy a genyók többségét azért megbünteti a sors, a környékünkben jó sokat tudok akiket azért betalált a szopógép, pedig nagymenőknek gondolták magukat aztán sorban csukják be őket