Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezt szeretem benned a legjobban😁 mindig azt hiszed, hogy a másik hülye, csak te értesz hozzá, közben pedig... 🤣
Tudod én már láttam profikat gettelni azoknak nem kellett csiszolni... én csak úgy próbálom csinálni, mint ők.
... dehogy konstruktív is legyek, elárulom 180-as papírral nem tudod olyan simára csiszolni, mint egy lepkével lehúzott finom glett... egyébként meg kurvára semmi jelentősége nincs, mert mikor tilatexel legurítod hengerrel, úgyis gödröcskés lesz a felület a festéktől, ha kened, akkor meg csíkos 😁 (igen, súrlófényben) azt meg most nem mesélem el, hogy kell üvegsímaságúra festeni, mert gyakorlatban nincs szükség erre, egyszer kellett olyat csinálnom, mikor vetítettünk rá.
Hát még te mesélted valamikor régebben, hogy valami szomszédnéninek a szobaját csináltad meg azt sokat gletteltél mert volt vagy 200 tipli 😅 Ez az egyik amiért gondolom, hogy nem sok közöd van a gletteléshez a másik meg az, hogy állandóan arról dumálsz, hogy minek csiszolni(fejét fogó) Már innen látszik, hogy semmit nem értesz hozzá. Üvegsíma felületet nem tudsz elérni csiszolás nélkül. Mert egyszerűen nem lehet. (kezeit széttáró) Ha egyszer megéznéd a magad által jónak ítélt munkádat surlófénybe, mivel gondolom nem tudod mi az leírom: oldalról világítod a falat de nem rakod rá teljesen a falra a lámpát hanem szögbe eltartod mert nem a fény mutatja a hibát hanem a vetödő árnyék, akkor rájönnél, hogy messze van a jótól. Egy átlag falazatra elmondom a sorrendet, hogy értsd. 1 sor glett ez naggyázás a lemállott vakolat bejavítása de telehúzni a falat. Másnap jön a 2 sor glett ez már sokkal vékonyabb lesz ezt már lehet közel simán húzni. Ha meleg van akkor hamar szárad akár 2 óra múlva csiszolható 150-180 ás papírral függ a második sor kivitelezésétől. Aztán falfix de azt be kell állítani nem paraszt módjára jóvan az úgy mert sötét színezés esetén attól lesz csíkos a fal és csak smirglivel javítható. A falfix akkor jó amikor a vízcseppet 8-10 mp alatt szívja magába. Ha azonnal elszívja akkor gyenge ha sosem akkor erős azzal nem szabad dolgozni. Nem lehet a felüket erössen üveghatású száradás után. Még nyáron is érdemes vele várni 6-8 órát télen egy napot. Na szóval ha megvan a 2 sor glett a csiszolással a falfixezéssel akkor lehet gurítani az első sort. Szàradás után át kell lámpázni az összes festett felületet a még meglévő hibàkat flekkelni. Ezek a hubák az első festett sor után lesznek szembetűnőek. Aztán ha van beázásból adódó rozsdafoltosság az folttakaróval az első sor után kell kezelni. Én valakid sprayt használok ha sok a folt akkor hengerezhető valakid veszek. Lakótelepejen vasbetonnál beázásnál elég sok a rozsda a plafon. Aztán ha minden kész jöhet az utolsó második festéksor. Ha esetleg volt folttakarózás és kilátszik a száradás után már csak azokat a részeket kell kenni. És kész 😆 Ez ilyen egyszerű 😄
Látod de megint olyanba ugatsz bele, amiről fogalmad sincs, például hogy én mennyit gletteltem eddig éltemben 😁 nyilván nem vagyok profi de azért megoldom... mióta lepkével csinálom, azóta meg elég jó is lesz, előtte sima gletvassal nyomtam, az nem állt úgy a kezemre.
Aha 😅 azért majd próbáld ki 😅 A mai napig nem sikerült rendesen megtanulni teibe glettelnem pedig a héten is ezt csinálom 😆 januárban csötörés volt, az egyik lakásom felső szomszéd eláztatott. A konyha a folyosó a wc és a fürdőszoba mennyezetének és falának egy részét újra kell glettelnem és festenem. Nagyjából, most száradt ki. Annyi volt a víz, hogy még a konnektorból is folyt a bojlernél 😅 a vakolat lemálott. Szépen meg fogom csinâlni. De mivel hiányos a glettelési tudásom lassabb mint egy gyakorlott festőnek aki 20 éve napi szinten glettel. Nekem több is a csiszolni való. Én ebből nem élnék meg mert kb. fele a sebességem ahhoz képest aki nyakorlott. A gépi csiszolás sem olyan egyszerű mint ahogy te azt elképzeled. Próbáltam csiszolni zsiráffal. Csak ha rosszúl választasz sebességet vagy kicsivel erősebben nyomod rá az egyik helyen mint a másikon vagy nem fexik fel teljesen a felületre már bele is martál a felhúzott glettbe és glettelheted újból amit csak másnap csiszolhatsz. Szóval zsiráffal is meg kell tanulni csiszolni nem való minden balfasznak. Olyanba okoskodsz megint amit életedbe nem csináltál. Az, hogy életedben egyszer festettél valami szobát ahol volt 20 tipli és a helyére rá kellett flekkelni festés előtt az nem glettelés. 😅 Festő és festő között óriási a különbség. Én ismerek olyat aki profi a glettelésben. Élmény utánna csiszolni a második sort mert alig van felesleg. Én azért megnézném surlófényben azt a glettelést amit nem kell csiszolni 😅 Lehet régen ez így volt ahogy mondod de az olyan is volt(kezeit széttáró) Ma a tükör felület a norma mint ahogy a bívájdi és nem a trabant 😆
Ez a baj ezzel ha az ember ért valamihez. Mindent neked kell csinálni 😆

Mondjuk az előnye, hogy iszonyat pénzeket megspóroltam így. Első lakásomat amikor felújjítottam, 700ezret költöttem rá szerszámokkal együtt. A szomszéd pincér srác 5milliót költött. És ennyivel nem keresett jobban.
Mindig jöttök ezzel a csiszolással, pedig régen nem csiszolták a glettelést... maximum a hibákat (kantnikat) kivették. Manapság terjedt el az a módszer, hogy felbaszták a glettet úgy-ahogy, aztán telibe csiszolják géppel az egészet, így egyszerűbb, meg ügyesség sem kell hozzá.
Az első sor festése után már csak ráflekkelsz. Ha jó lett a glettelés és a csiszolás akkor max 5-10 körömnyi flekk kell egy kb. 20 nm2 szobában. Azt utána már elég egyszer átfesteni miután a flekkek meg vannak csisszantva egy csiszoló szivaccsal.
Én nem tudom baszki. Állítólag ennyiért is csak az az egy vállalta el 😅 Az egész lakás másfél szobás az a szerencséjük csak egy szobát kellett festeni 🤣
2 sor glettelés csiszolás, mélyalapozás egy soron fest majd újra csiszol aztán átkeni még 2 soron
szépen nyugiban hogy lehessen bőven kérni munkadíjat
esetleg még mindenféle díszek meg ami extrát még el lehet képzelni

nekem előttem van még mindig hogy sok-sok éve jöttek a hollandok tanyákat venni, aztán a ház felújításkor minden extra benne volt a házban de a léccel lehúzott vakolatot meghagyták és azt festették, még lesimítva se volt
após anno csinált pár ilyen belső vakolást, nálunk a disznóól volt ilyen módszerrel levakolva
Mivel festették? Vagy a vakolatot is adták alá, meg téglát a falba?
Bratyónál 900 ezer fotintért festették ki egy szobát a lánya lakásában 🤣 faxomé nem nekem szólt 3 kilóért megcsináltam volna neki de csak mert tesók vagyunk 😅
Nem mond többet, elérted a maximumot, 125 feletti, slussz.
amúgy tényleg kezek hülyülni mert pár éve még 129 volt az IQ tesztem eredménye, most meg csak 125 feletti
Nem nehez valasztas.🤣
A végtelen bölcset a teljesen hülyétől egy hajszál választja el, de nem tudom a hajszál melyik oldalán vagy 🤣
ilyen lófasz melóból szerintem napi 12 órára valót össze tudnék szedni
de én másnak nem csinálok semmit
annó legalább 10 hekyre kellett volna napelemet is felszerelni, sógorék a mai napig basztatnak vele
de az összes analfabéta ilyeneknek nem szerelek mert úgy is elbasszák utána meg emgem basztatnak évekig hogy rakjam rendbe
aki meg nem hülye, megcsinálja magának....
Olyan munka is volt most a villanyszereléssel párhuzamosan, kábé 8 négyzetméter csempe leverés, glettelés, lefestés. Fel se merült, hogy erre embert hívjanak, mondtam én megcsinálom, de a szomszéd átjött, látta és megkérdezte, hogy megcsinálnám-e az övét is, mert ilyen kis munkára nem kap embert, és az is kurva drága lenne 😁 dehát nyilván nem vállaltam el 😃
Anyag alig kellett, csak a doboz, a fi meg egy soroló, 25-ből megúsztam... vezeték cserét is akartunk, de panelnél ezt csak úgy lehet megcsinálni, ha nem laknak ott mert irtózatos bontással jár. Konyhába ment pár méter 2.5 MM, ott lesz nagy fogyasztó.
A drága kocsi szépen kárpitozott csomagtartója most tele volt festő, villanyszerelő meg glettelő szerszámokkal, dugig... szerszámosláda, vésőgép, meg ami ilyenkor kelleni szokott 🤔 ráadásul második emelet, négyet fordultam 😬
ne is mond
lemezelték széldeszkákat 2 részletben
a 2. felét akkor csinálták amikor meglett a gyerek teslája egyből lett egy 1,5-ös szorzó a munkadíjon
kb 3 hónap különbség volt a meló 2 fele között
a burkolót én se értettem
és ez még vírus előtt volt
a klímat meg 20 pénzért szerintem nem volt rossz 1 nagy lyuk fúrás 4 lyuk a kültérinek 4 a beltérinek pár csövet elvágott és peremezett
villanyt a végén én kötöttem be
az 5,3-ast már 70 ért tette fel de ekkor ő hozott minden anyagot
de a villanyt itt is én csinàltam meg
sokallottam is érte azt a 70 ezret
kb 50 rugó
Attól is függ milyen drága kocsi van a ház előtt 🤣
Ugyan ez. Ismerős a helyi épület gépész boltban mondta hogy mi a gond. Boltos kezébe adta a szerelvényt, meg a hozzá való profi roppantó szerszámot, hogy Pistikém, délutánra hozd vissza. 😆
Kamara régen van és ragaszkodnak a székükhöz, csak épp semmit nem csinálnak a kötelező tagdíj beszedésén kívül.
Ezt nem értem. A klimásod 20 ezerért dolgozik, a burkoló meg 10 ezerért, aki felénk még pár éve is 6-7 ezerért rakta a csempét - nyilván felület korrigálás nélkül. hülye egy helyen laksz