Akkor valami nem volt ott kerek, nincs elég ujjam megszámolni hány tankot hoztam vissza citromsavval.
Az elektrolízist is megpróbálhatod, ha van 12V 2A tápegységed. Víz, mosószóda, negatív a tisztítandó vasra, pozitív a másik elektródára (bármilyen másik, nem rozsdamentes vasdarab megteszi).
Mivel eddig egy het alatt kiáztattam a stiftet,remelem az indukcios hevítővel ki tudom banyaszni a horgot is.
Utana homokfujas,festes es megy fel.Majusban vizsga.
Ez addig szép, míg elkészül (bár ez a deréknál megváltozó fal eléggé paraszt ízlés) aztán a rücskös rész telerakodik porral és nem lehet semmivel kitakarítani.
Még az előzőhöz: ez mennyit csiszolni? 😄
https://www.facebook.com/share/r/1Mw6kWzdrL/
az oxálsav nekem kimart már 2 szimó tankot is
aztán még mindig aktív az a sav
citomsavval vizes hordókat takarítottunk mert a vízben rozsda kicsapódott rajta arra kiválló volt
Ja ők a koklerek te meg a szakember 🤣 10 négyzetméteres vécé van, plafonig csempézve, ott megy a gázcső. kábelcsatorna nyilván nincs, csak szép nagy egyenes falak... hogy megnézték-e súrló fényben? nem tudom, de minek?
szerinted ezek a videóban mennyit csiszoltak?
https://www.facebook.com/share/r/1EFpirdBXw/
én újabban kb. méter magasságig lehúzom nemesvakolattal azt kigurítom hol 2 mm gördülővel hol másfeles kaparttal mikor melyik az olcsóbb 😅 Ugyanis arra jöttem rá eddig a magasságig a falat mindig összerúgják meg lebasszák valamivel. Ha más nem a bútorok ki be szállítgatásával. A vakolat meg bírja ezt mint jó isten a szidást 😅
Régebbi épületnél, ahol a falazóelemek nem voltak a végtelenségig méretpontosak (de legalábbis közel sem annyira, mint manapság) és az lett valahogy kivakolva, szerintem értelmetlenség a surlófényben is megfelelő sík felület elvárása. Persze ha valaki nem sajnálja az időt, pénzt és az energiát, hogy szélsőséges esetben több milliméter glettet kenjen és csiszolja meg lámpázza, az csinálja, de akkor sem lesz olyan, mint amit manapság egy jó építésű ingatlanban el lehet érni.
Az üveg simaságú fal szerintem meg amúgy sem feltétlen a legnagyobb divat, egyre több helyen látok valamilyen strukturált festéket, vagy falpanelt. Mivel ma éppen én is festek egy helyiséget itthon, vagyis már napok óta a munka után, ezért éppen időszerű a szöveg. Én amúgy most falpanelt ragasztok egy fél óra múlva, amikor megszárad a mélyalapozó, de az egyik oldalnál gondolkodom a kőfurnérban is. Sőt, van helyiség, ahol üvegszövet tapétát ragasztottam régebben.
A fal átcsiszolása csak azután a festő után jelent gondot aki nem ügyesen dolgozik. Utánam gond csiszolni én sok feleséggel dolgozom. Egy gyakorlott festö után élmény a csiszolás szinte alig van csiszolni való egy 20 nm szoba plafonostól megvan 1 óra alatt. És a tükör felülethez nem kell 2000 es vízpapír mint ahogy gondolod az blődinek kell az autó fényezéshez. Falhoz 150-180 ás papírt vagy szivacsos használunk. Azt sem értenéd meg úgy sem, hogy maga a csiszoltpor teszi símává a felületet ami berakódik minden hajszàl repedésbe és falfixezés után a helyén is marad. Szóval a te festőid csiszolták csak te pont nem voltàl ott vagy úgy hagytâk ahogy lehúztàk az csak simán szar lett. Nem egyformák az igények.(kezeit széttáró) Megint beleszaladtam a csőbe(fejét fogó) Megint galambbal sakkozok 😅 Pedig megfogadtam ebben a témában nem vitatkozik csak az olvasás hevében elfelejtettem😅 De tudod mit? Az igazán profi festők nem csak csiszolópapírt de glettvasat meg lepkét sem használnak. Én a múltkor láttam egy profi csapatot. Az egyik az anyagot keverte a másik kőműveskanállal csapata ki a falra a glettet a harmadik meg húzta el egy tetőléc darabbal a negyedik meg perpetezővel fújta rá a színezett hérát a gipszkarton símaságúra glettelt felületre. 40 perc alatt kifestettek így egy 2 szobás lakást úgy, hogy a 20 percnél elszívtak egy cigit a teraszon. Na én meg ilyet làttam(kezeit széttáró)
Miért,én írtam hogy te írtál ilyet?hogy lehet tenni bele nagyobb hullámot?Nem az a kérdés,hanem az hogy hogy tüntetitek el.60centis vassal vékonyan húzva nem fogja eltüntetni a 80cm átmérőjű egyenetlenséget.Nekem pl számít hogy ne csak sima legyen hanem egyenes is,de én autófényező szemmel és kézzel csinálom.
Az ezzel a baj te nem egy profi brigádot láttál hanem kóklereket. Nagy felületet lehet húzni 80 cm is lepkéve a sarokkal az ajtó ablak feletti kis felületekkel a gázcsövek alatt, a gázcső és a plafon közötti résszel a kábelcsatornáknál egy 0,7 mn2 wc nél mi a faszt csinálsz a lepkével? A profi csapatod a glettelés után lámpázta a falat erre válaszolj? Vagy nem tudod mert addig nem volltál ott.
Egyébként erről a telibe csiszolásról eszembe jut a régi vicc, mikor ássák az alapot, gírbergurba a gödör oldala... nem baj majd a zsaluzás kiveszi... kiöntik a betont az is görbe, nem baj a téglát úgyis zsinór mellé rakják - dehát az is hullámos lesz, sebaj, majd a vakolás eltünteti - de az is szar lesz, nem baj majd a festő elgletteli 🤣
Te, AI nemzedék 🤣 egy villanyautó töltő appot nem tudsz használni normálisan... megnézném, ahogy az AI gletteli a falat, ha már ennyire ért hozzá 🤣
... viszont láttam profi brigádot dolgozni, akik ezt csinálják napi 10 órában, méteres vassal nyomták, csiszoló gépük nem is volt 🤔
És hol írtam én 1 mm-es glettelést? bár a végén már általában annyi sincs 🤫 szerinted két ilyen amatőr, mint ő meg én, hogy tesz bele nagyobb hullámokat? egy 60 centis széles vassal váltott irányban húzva, vagy egy 15-20 centis koronggal csiszolva?
Egyébként én azt se mondtam, hogy nem lehet csiszolva megcsinálni, csak azt, hogy a mostani tehetségtelen majmok felkennek 3 kiló glettet egy felületre, aztán 2,8-t lecsiszolnak belőle 😁
Lehet többet tudott mint te,túl nagy hülyeséget nem beszélt,ugyanis ha fontos hogy ne csak sima legyen a fal hanem egyenes is,akkor bizony kell az anyagvastagság amiből ezt össze tudja dolgozni.Csak hogy értsd,egy 1mm gletteléssel nem fog tudni eltüntetni egy 3mm mély hullámot.
Egyébként pont valamelyik nap néztem rövid videót, amiben egy festő osztotta az észt, hogy hogy kell szép felületet csinálni 🤣 leglettelte úgy, hogy nálam a malter szebb volt, amit lesimítóztam, utána telibe csiszolta az egészet, és nagyon büszke volt magára🤣 persze utána kapta is az ívet, hogy a malacól alapfelülete szebb, mint az ő gettelése, dehát ennyit tudnak ezek a fiatal mai szakik 🤣
Az elektrolízist is megpróbálhatod, ha van 12V 2A tápegységed. Víz, mosószóda, negatív a tisztítandó vasra, pozitív a másik elektródára (bármilyen másik, nem rozsdamentes vasdarab megteszi).