Persze,mert nem értettek hozzá.Egyébként nem is jó mindegyik matricánál.Ott sokkal jobb a hőlégfúvó majd a ragasztómaradványt nitroval letörölni.Hőlégfúvó azért jó mert lágyúl a ragasztó és a matrica igy nagyobb darabokba lehet leszedni vagy egybe le is jön
Céges zöld nissanom oldalán fehér matrica volt, cégnév szöveg meg logó, mikor négy év után eladtam, levettem a matricát. Könnyen lejött, jó minőségű matrica volt, de a helyén zöldebb volt az autó 😁 mert ott nem szívta ki a nap... simán el lehetett olvasni a szöveget pár méterről 😁
Az oldalon, amit linkkeltél, ott láttam ezt a geco fólia radírt, pont ilyet használt gumisom tegnap előtt centrir súlyok leszedése után... előtte nem is láttam még ilyet 😃
Igazából most se akartam látni, mert az m9 híd a közepén kaptam egy defektet, és szekszárdi bevezetőn lévő gumisig négyszer pumpáltam a kereket...
Kb 5 éve kaptam utoljára defektet, azelőtt meg körülbelül 30 éve.
Tudom, de saját automon is ahol kezd leválni, tele porral a ragacs beszáradva.
Ismerős cég régebbi, pár éves autóit eladta, dolgozói vették meg. Ujakra cseréltek két kia személyt. Nem sok matrica volt rajtuk, és még egyben is voltak, nem váltak.
Na ők is leszedették ilyennel, mutatták. Ocsmányul nézett ki a helye
Hm, marha sok úgy többszáz méternyi kontúrmatricát kellett cserélni az utóbbi hónapokban és csak a szívás, néha melegítéses módszer, de én a snicceres lekaparásnál maradtam mert akkor nem nyúlt a ragasztó ellenben ez ami a videóban van igen jónak tűnik, kéne valami bolt ahol itthon is lehet számlára venni.
Pedig pont arra van kitalálva,fólia radír.A szakmában csak vaniliás korong,mert használat közben vanilia illata van.Ezzel szedjük le a diszléc alatti kétoldalú ragasztót.
Lehet, de már láttam nem egy céges autot amiről ilyennel távolitották el a matricákat. Elég szarul néztek ki napfényben. Is.
Én az enyémről apránként szedegetem le, nagy szopás mert a ragasztó csak nitroval is nehezen jön le, még ugy ahogy WD40 oldja. Műanyag lejön könnyen, de a ragacs ott marad. Eszembe nem jutna ilyen darálóval neki esni.
https://www.weicon.de/en/mould...
műanyagokon tesztelni kell mert sokat old belőlük