Nem jol keresel. Tanitani kell őt is, ha tudod nagy vonalakban a problémát az sokat segít.
Szinten hibakeresésben nekem már sokszor adott jó támpontot, néha elsőre választ is. De az ején terelgetni kell és fenyképpel, leírással hozzátett észrevételekkel jól tud működni. Kb ugy kell vele kommunikálni mint itt, vqgy másik emberrel és neki se elhinni feltétel nélkül mindent.
baszki volt még a maszterra is elfelejtettem. Szerintem minden második évben elfelejtem. 😅 De eddig még kiküldték időbe ezt a rohadt pótdíjat meg nem is volt 30 ezer darabja. Befizettem azt kiváltottam az évest. Egyébként ha akkor tudom, hogy az éves kiváltásával eltörlik a büntetést akkor azt foganatosítom(szemeit körbeforgató) Ezt látod csak sokadjára tudtam meg 😅 Mindig tanul az ember. Bár én jobban szeretek más kárán tanulni ez most nem jött be. Minden esetre felhúztam az ébresztőt a telefonon 2027 január 25-re, hogy az asszony autójára matricát kell venni 😆
ezekkel a kibaxott ímélekkel engem is bombáztak szinte vég nélkül a halálba idegesítettek. De engem nem lehet eltéríteni. Ha január 31 a határidő azt szeretem kihasználni(kezeit széttáró) 25-ike előtt nem veszek jegyet. Nehogy má lehúzzanak 🤣
én max olyat felejtek el amit az asszonynak ígérek hogy megcsinálom
fogási naplót már január elején leadtam, úgy se pecázok hidegben
kap most pár százezer büntit aztán jövőre nem felejted el megvenni, fogd fel hogy ez egy okosító tanfolyam 😂
Ezt majd mondja a hatóság is, amikor befizetted a pótdíjat és kibaszkodnak rád még egyet, mert ők nekik sem lesznek kétségeik, hogy nem fizetted be határidőre.
1-1
Ha nem is ilyent/ezt, de nem is naponta, de azért rendszeresen írok válaszleveleket. A titka az, hogy meg kell nézni, mit mond a vonatkozó és hatályos. Ha van lehetőség és nincs ellenkező vezetői utasítás, akkor lehetséges a méltányosság bizonyos esetekben, de általában a költségvetési szervekre érvényes jogszabályok eléggé merevek, és nem ok nélkül.
én már decembertől január végéig 2 naponta kaptam emilt különböző helyekről, hogy vegyem meg náluk a matricákat... volt, ahol még autót is lehetett nyerni 🤣 szóval nem felejtettem el. Te hogyafaxba?
Az a bajom ezzel, hogy szerintem szándékosan húzza az időt a szolgáltató az ügyintézéssel. Mi a faxé nem lehetett ezt időbe kiküldeni? Mire vártak 2 hónapot? Gondolom arra, hogy még beleszaladjon néhányszor a paraszt. Hazudnék ha azt mondanám ez az első esetem velük 😅 2 éve a sajátomra is elfelejtettem megvenni az évest. Mert hát a fogási naplómat is elfelejtettem leadni idén február 28-ig. De az csak 6 ezrembe fájt 😆 2 évvel ezelőtt 4 nap alatt küldték ki a felszólítást. Most 2 hónap alatt. Úgy látszik nagyon kell a pénz(gondolkodós)
Írtad, hogy kétséges esetében tudom ellenőrizni, hogy van e érvényes matricám az adott pályaszakaszra.(Kezeit széttáró) De hát nekem nem voltak kétségeim (kezeit széttáró) Nekem meggyőződésem volt, hogy vettem már rá 😆
a büntetés mindig azért van hogy szarul essen, mert ha szarul esik azt megjegyzi az ember
én még megfejelném az autó árának 5%-val ezeket a dolgokat az alap büntetésen kívül
neked extra szarul fog esni mert skótabb vagy a sváboknál is hiába vagy teli pénzzel egy 5 forintost elgurigatnál pestig is ha utána megkaphatnád 😂
A fenti hivatkozási számú levelére az alábbi tájékoztatás adom:
A kivetett pótdíjjal kapcsolatos ügyintézés 2026. január 1. után a Magyar Közút útdíj üzletágnál lehetséges, ezért a hozzánk eljuttatott levelében megfogalmazottakkal kapcsolatban csak általánosságban van módunk felvilágosítást nyújtani.
A nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató által működtetett BÍRSÁGRIASZTÁS ingyenes használható kényelmi szolgáltatás, amely a vétlen, de jogosulatlan használat estében 3 órán belül riasztást küld a megadott telefonszámra.
Az útdíj, mint a Társaságunk kezelésében lévő közforgalmi utak használati díjának kezelője minden feltételt biztosít a használati díjak megfizetésének zavartalanságához. A használati díjak mértéke, megfizetésének módja, a használati díjakért igénybevehető szolgáltatásunkat a mindenkor érvényes Üzletszabályzatunk tartalmazza. A szolgáltatások között, a már említett riasztáson felül a www.nemzetiutdij.hu webes felületen ingyenes elérhető az "érvényes matricák lekérdezése" menüpont, ahol kétséges esetekben a felhasználó meggyőződhet a gépjárművére vásárolt útdíjhasználati díj/matrica érvényessége illetve a megléte.
A Társaságunk ezért nem tud eltekinteni, sem mérsékelni sem tudja a jogszabályban megállapított késedelmi pótdíj mértékét, hiszen a feltételek mid a vásárlásra, mind az ellenőrzésre, mind pedig a figyelmeztetésre adottak. Ha Ön a három lehetőség közül csak egyet - bármelyiket - igénybe vette volna, akkor az autópálya használatát követően nem, vagy kisebb mértékben került volna pótdíjazásra.
Az autópálya használati díj elmulasztásának pótdíj mértékének megállapításánál semmilyen előéleti tény nem vehető figyelembe, így az, hogy Ön eddig jogszerűen használta az autópályát, sajnos nem teremt lehetőséget a kedvezőbb elbírálásra, nota bene azt sem, ha Ön notórius díjkerülő lenne.
Kérem a fentiek tudomásul vételét, egyben figyelmeztetem, hogy a reklamációs levele NEM halasztó hatályú, a pótdíj megfizetésének határideje ezzel nem változik.
Társaságunk reméli, hogy a jövőben nem kell pótdíj kiszabásával emlékeztetni Önt arra, hogy az autópálya használatának megvannak a feltételei, amely feltételek mindenkire egyformán vonatkoznak.
Kelt: Budapest, 2026. április 28.
Tisztelettel:
Mókusfalvi Egon
kérelem elutasító irodavezető
na új sztori 👉️ Szóval minden évben megváltom az asszony aktuális verdájára a megyematricát. Az Ő autója legfeljebb 2 megyét fut ezen belül is pest megye ami lényeges mert pestre szoktunk feljárogatni néha. Szóval úgy történt, hogy én az enyémre szokásosan megvettem az éves országost. Az asszonyéra csak megyematricákat szoktam váltani. Aztán most emlékeztettek rá, hogy ez valójában nem történt meg. Aztán így utólag visszagondolva lehetséges, mert halványan rémlik amikor a benzinkúton meg akartam valamikor januárba váltani a nejnek nem működöt a modem mondom nem baj ha jövök legközelebb tankolni majd megváltom(legyintős) Nos ez ezzel a lendülettel el is maradt. Én meg vidáman jártam a nej kocsijával pestre. Január 31-ig háromszor is voltam ez nem is lett gond de februártól a mai napig négyszer voltam még. Szerencsére valamiért többször az én autómmal kellett az m5-öt járni mert hol bringázni mentünk hol horgászni. De még így is volt 4 alkalom amikor a nej autójával voltam az m5-ön. Ma jött ki a pótdíjfizetésről szóló felszólítás ebbe még csak kettő esetet sorolnak fel. Az első március 1-én volt(szemeit körbeforgató) Én azt gondolom miért nem basszák telibe a jó qrva anyjukat, hogy az eset után 2 hónapra küldik ki a felszólítást? Ha ez 4 napon belül kint van természetesen azonnal pótolom ha már a hülye fejem elfelejtette(fejét fogó) Felhívtam az ügyfélszolgálatot. Ott a faszi azt mondta amikor kérdeztem, hogy lát még a rendszerbe egyet. Mondom lesz majd még mert, a citadellát is megnéztünk most hétvégén meg a hárshegyet is megnéztük kisvonatozás keretében a fiammal. Azt tanácsolta, hogy váltsam ki az éves országosat az valami 60 valahány ezer forint d1-re és kérvényezzem az összes büntetés eltörlését, mert azt eltörlik ilyen esetben. Mondtam neki még csak véletlenül sem tudnék kihasználni egy éves országost mert ezt az autót nem világjárásra vettük. Most tartok 55580 ft büntetésnél ha 60 napon belül fizetem de ez még elméletileg csak a fele lesz mert van ott még bent ahonnan ez jött 😅 Egyenlőre a cset dzsípítível írattam egy kegyelmi kérvényt azt küldtem el mielőtt rohannék éves országosat váltani a nej autójára.
A levelet elolvasva mi az őszinte véleményetek? Mire számítsak? És ne keserítsetek el 🤣
"Tisztelt Magyar Közút Nonprofit ZRT!
Ezúton szeretnék méltányossági kérelmet benyújtani a részemre megküldött jogosulatlan úthasználati pótdíjakkal kapcsolatban.(iktatószám ………..1/2026
Személygépjárművemre az előző évekhez hasonlóan idén is rendszeresen meg kívántam vásárolni a szükséges éves vármegyei matricát, azonban sajnálatos módon ez figyelmetlenség miatt elmaradt. Mivel minden évben megváltottam ezt a jogosultságot, abban a téves meggyőződésben használtam a gyorsforgalmi utat, hogy a 2026-os évre is rendelkezem érvényes matricával.
Az első érintett úthasználat 2026. március 1-jén történt, azonban az erről szóló első fizetési felszólítást csak 2026. április 28-án kaptam kézhez, tehát közel két hónappal később. Ez idő alatt jóhiszeműen, a mulasztásomról nem tudva további alkalommal is használtam az autópályát, így több pótdíj is keletkezett.
Telefonos megkeresésem során ügyfélszolgálatuk tájékoztatása szerint országos éves matrica megvásárlása esetén lehetőség nyílhat a pótdíjak törlésének kérelmezésére. Ugyanakkor számomra ez jelentős, előre nem tervezett többletköltséget jelentene, különösen azért, mert járművemet jellemzően csak legfeljebb egy-két vármegyében használom gyorsforgalmi úton, láthatólag is keveset (5 hónap alatt 4 eset) ezért korábban sem volt indokolt országos éves matrica vásárlása.
Szeretném hangsúlyozni, hogy sem gazdaságilag, sem életszerűen nem állt szándékomban a vármegyei matrica megváltását elmulasztani, majd ennek következményeként többszörös, alkalmanként jelentős összegű pótdíjat vállalni. Amennyiben az első esetet követően rövid időn belül értesülök a mulasztásról, azt azonnal pótoltam volna, és a további esetek elkerülhetők lettek volna.
Fentiek alapján tisztelettel kérem:
• ügyem méltányossági felülvizsgálatát,
• a kiszabott pótdíjak mérséklését, összevonását vagy lehetőség szerinti elengedését,
• részletes tájékoztatásukat arról, hogy pontosan milyen feltételekkel és mely pótdíjak tekintetében alkalmazható az ügyfélszolgálat által említett országos éves matrica megváltásához kapcsolódó kedvezmény vagy törlési lehetőség,
• valamint annak írásos megerősítését, hogy jelen méltányossági kérelmem és panaszom elbírálásának időtartama alatt a pótdíjak összege nem emelkedik tovább, illetve emiatt további hátrány nem ér.
A késedelmes értesítés ténylegesen megakadályozta, hogy a jóhiszemű mulasztást időben korrigáljam, ez számomra aránytalan következményekhez vezetett, ezért kérem a méltányossági elbírálást.
Bízom abban, hogy korábbi jogkövető gyakorlatomra, a nyilvánvalóan nem szándékos mulasztásra, valamint a késedelmes értesítésből eredő többlethátrányra tekintettel ügyemben méltányos döntés születik.
Segítő együttműködésüket előre is köszönöm.
Nagykőrös 2026 április 28."
Mielőbbi gyógyulást neki. Egyébként nem győzöm eleget mondani hagyjátok már a fenébe ezt a motorozást(kezeit széttáró) Leselkedik az utcán motorozás nélkül is ép elég veszély amibe meg lehet dögleni. Minek ezt tetézni?
Szinten hibakeresésben nekem már sokszor adott jó támpontot, néha elsőre választ is. De az ején terelgetni kell és fenyképpel, leírással hozzátett észrevételekkel jól tud működni. Kb ugy kell vele kommunikálni mint itt, vqgy másik emberrel és neki se elhinni feltétel nélkül mindent.