Az a vadászat amikor a válladra veszed a puskát és járod az erdőt. Az férfi sport. De az amikor egy lesben ülve a fűthető mellényben, fűthető cipőben várod hogy a vad besétáljon az etetésre majd te becélzod 50méterről és lelövöd, az nem vadászat és még kevésbé sem sport.
Mivel nem az élelemszerzés a cél így alapból értelmetlen a vadászat és sportértéke sincs ha egy lesről puffogtatok gyanútlan állatokra, ha már valami akkor elé kell állni oszt adni neki a késsel, lándzsával, akkor van esélye is és persze mi is rámehetünk, az valami, de egy célkereszten át bámulni és örömködni, hogy szétszakadt a kiváló puskám hatalmas lövedékétől........volt egy ismerős aki átszellemülten mesélte mikor hátulról televert egy kis őzet és élvezkedett ahogy a bele méterekkel az lelőtt állat előtt landolt a füvön....ez tényleg sport, nagyszerű...
nem feltétlen gyávaság
azért az is lényeg hogy kevesebb energiával kell elejteni a vadat mint amit tud adni
pl ha futsz 25km távot egy nyúl után mire meglesz akkor több veszik el mint ami a nyúlban van van, így értelmetlen, csapdázva meg "megéri"
Lehet, hogy a cselekmény szükségszerű, pl. magas szaporulat és azzal arányos kártékonyság miatt, de hogy ezt felvenni és megosztani a neten értelmetlen és deviáns, az is valószínű.
Vagy inkább a hatékonyság növelése. De szerencsére már nem szükségszerü a halász-vadász életmód. Másrészt a vadgazdálkodás is szempont, mióta az ember egyre nagxobb területeket sajátít ki saját élelmezésére és szükségletei kielégítésére.
Bár vadász én se lennék, de mostanság egyre nagyobb divatja van.
Nekem a vadaszat max elelemszerzes,de mivel rakasra van kaja konnyebben nem erdekel.Pecazni is max dinamittal tudnek.
De mikor mondja a kanadai ipse hogy 1500-2500 meter kozt nem elsore kapja el a talibot mert elsore nem lehet.Es a delikvens nem is tudja hogy celba veszik,porzik mellette a fold,lehajol megnezi,rugdossa mi lehet az.Utan elkapja az .50 es BMG-vel.Na az brutal.
Nem a filmes atmegy rajta es meg lekaratezik egy hadsereget.
Ha nem étkezési kényszer a vadászat akkor csak azt tudom elfogadni ha szemtől szemben max. késsel-dárdával....a többi lesből seggbe az szimpla gyávaság...
simán csak buzi vagy ha nem teszik a vadászat
mert a vadászat férfi sport
azért az is lényeg hogy kevesebb energiával kell elejteni a vadat mint amit tud adni
pl ha futsz 25km távot egy nyúl után mire meglesz akkor több veszik el mint ami a nyúlban van van, így értelmetlen, csapdázva meg "megéri"
Bár vadász én se lennék, de mostanság egyre nagyobb divatja van.
De mikor mondja a kanadai ipse hogy 1500-2500 meter kozt nem elsore kapja el a talibot mert elsore nem lehet.Es a delikvens nem is tudja hogy celba veszik,porzik mellette a fold,lehajol megnezi,rugdossa mi lehet az.Utan elkapja az .50 es BMG-vel.Na az brutal.
Nem a filmes atmegy rajta es meg lekaratezik egy hadsereget.
Érdekes összevetés telefonokról.