Aprilia-hoz egy emberke van, aki a legjobb és mindent tud róluk, mindenki hozzá viszi és senkinek nincs megbízhatósági gondja, minden apró típus hibát kiküszöböl. Szezonban nem érek rá a motorral foglalkozni, csak hajtani fogom, esetleg néha láncot fújok.
Igen mondják...ha hajlandó vagy odafigyelni és meghallgatni őket.
De amúgy elég jól körüljárt tudomány a kutyák szociális viselkedése.
Meg simán az emberi csoportoknál is így működik. Egy rossz, gyenge vezető fejére nőnek és mindenkinek rossz. Vagy családban a neveletlen gyerekekből lesznek a boldogtalan drogosok, meg a gátlástalan pöcsök akik nem lelik igazán az örömüket semmiben.
Folytatva Laci gondolatait. Nekem is érdekes pl a Malinois videók. Azt gondolnám hogy akkor boldog a kutya ha azt csinál amit akar, én akkor vagyok boldog de amikor megnézek egy fegyelmezett, kiképzett kutyát elcsodálkozom hogy milyen boldognak látszik a kutya amikor a gazdája parancsol neki és futnak végig a pályán. Nyilván megszólalni nem tud, de ezt sugallja amit látok.
Nyilván volt tiltás, de csak az alap, a komondor lényege számomra az volt, hogy nem hagyja el a területét még akkor sem ha tárva-nyitva hagyom a kocsibejárót és mi csak pár méterre kint álldogálunk, ő akkor is megállt a vonalnál és legfeljebb kínlódott, hogy nem jöhet oda csak az utolsó évben mikor süket és vak lett akkor 1X ment ki és leült 5 háznyira tőlünk a szomszéd elé, de hát az már a vég volt...
Hmm, ezeket a kutyák mondták vagy csak úgy gondoljuk, hogy ez nekik igény? .....ezt mondom mindig a sarjoknak, hogy biztos igényük van a lebaszásra és nem azért teszem mert nekem örömet okoz hiába látják a képemen az önelégült vigyoromat.
Az hogy pontosan mit meg hogy tanítasz meg neki, az kutyánként, emberenként eltérő.
De amúgy elég jól körüljárt tudomány a kutyák szociális viselkedése.
Meg simán az emberi csoportoknál is így működik. Egy rossz, gyenge vezető fejére nőnek és mindenkinek rossz. Vagy családban a neveletlen gyerekekből lesznek a boldogtalan drogosok, meg a gátlástalan pöcsök akik nem lelik igazán az örömüket semmiben.
ha nem vagy te a falkavezér akkor kénytelen átvenni a szerepet, és át is veszi
...amúgy én is így gondolom csak jólesik húzni a nagyérdeműt....
De nem vagyunk egyformák.....................hálistennek.