Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Aprilia-hoz egy emberke van, aki a legjobb és mindent tud róluk, mindenki hozzá viszi és senkinek nincs megbízhatósági gondja, minden apró típus hibát kiküszöböl. Szezonban nem érek rá a motorral foglalkozni, csak hajtani fogom, esetleg néha láncot fújok.
Közelebb nem találtál szerelőt?
Vinném szezonra felkészíteni a motort, de se időm, se kedvem ebben az időben 250 km-t motorozni.
Mi a helyzet itten?
Remelem ma msr ideer a posta.
Kézcsókom!
jó reggelt
Szép napot Nekem krokodilom van a háznál!
Ezt egy valamire való kuvasz le is szokta próbálni a gazdáján
No az a fájdalmas, még trollnak is balfasz vagyok, hamar elárulom magam.
Akkor mégis nevelted ezek szerint.
Az hogy pontosan mit meg hogy tanítasz meg neki, az kutyánként, emberenként eltérő.
Igen mondják...ha hajlandó vagy odafigyelni és meghallgatni őket.
De amúgy elég jól körüljárt tudomány a kutyák szociális viselkedése.

Meg simán az emberi csoportoknál is így működik. Egy rossz, gyenge vezető fejére nőnek és mindenkinek rossz. Vagy családban a neveletlen gyerekekből lesznek a boldogtalan drogosok, meg a gátlástalan pöcsök akik nem lelik igazán az örömüket semmiben.
Ezt az anyós is megpróbálta meg az após is, aztán amikor elirányítottam őket, akkor leszoktak erről.
Aztán kell hívni Cesar Millant
látszik rajtuk
ha nem vagy te a falkavezér akkor kénytelen átvenni a szerepet, és át is veszi
Szavaidban a lényeg......: látszik....
...amúgy én is így gondolom csak jólesik húzni a nagyérdeműt....
Folytatva Laci gondolatait. Nekem is érdekes pl a Malinois videók. Azt gondolnám hogy akkor boldog a kutya ha azt csinál amit akar, én akkor vagyok boldog de amikor megnézek egy fegyelmezett, kiképzett kutyát elcsodálkozom hogy milyen boldognak látszik a kutya amikor a gazdája parancsol neki és futnak végig a pályán. Nyilván megszólalni nem tud, de ezt sugallja amit látok.
Ő mondta?
Nyilván volt tiltás, de csak az alap, a komondor lényege számomra az volt, hogy nem hagyja el a területét még akkor sem ha tárva-nyitva hagyom a kocsibejárót és mi csak pár méterre kint álldogálunk, ő akkor is megállt a vonalnál és legfeljebb kínlódott, hogy nem jöhet oda csak az utolsó évben mikor süket és vak lett akkor 1X ment ki és leült 5 háznyira tőlünk a szomszéd elé, de hát az már a vég volt...
a kutyának kell a falka, és az is hogy tudja merre van a helye a falkán belül
Hmm, ezeket a kutyák mondták vagy csak úgy gondoljuk, hogy ez nekik igény? .....ezt mondom mindig a sarjoknak, hogy biztos igényük van a lebaszásra és nem azért teszem mert nekem örömet okoz hiába látják a képemen az önelégült vigyoromat.
Ráadásul elég nagy felelőtlenség neveletlenül hagyni egy ekkora kutyát,
De nem vagyunk egyformák.....................hálistennek.