Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Genetika, etetheted te drága kajával, ha hajlamos rá akkor hiába.
A mienk is konyhai maradekot kapott meg olcsó tápot és láttad hogy jó egészségben volt, de aztán daganatos lett most míg kölyök meg fejlődik addig jó kaját akarok neki adni, hogy ne legyen diszpláziás meg jó nagyra nőljön.
nem nehezebb..
amit a tv-ben meg a neten meg kb mindenhol reklámoznak az mind szar, ami igazán jó azt sokan azt sem tudják hogy létezik, még a vidéki boltokban sem
az a lényeg kukorica búza meg ilyen szarok ne legyenek benne árpa zab az jó, meg a rizs, de az sem a szeszfőzdéből kikerült maradék
Még ifjan a tanyán és utána azt az egyet sem etettük soha tudományosan, kapták amit kaptak oszt jónapot és egyik sem betegedett meg ezektől tudtommal, igaz a tanyán vagy 6-8 mindenféle és mindössze két német juhász volt, de azok sem voltak igényesek.
Nem lehet vele szakítani! Hiába van reklám benne, ha használsz adblockot. Ha eladod magad persze van benne pénz és reklámozol faszságokat, vagy a patreonon várod a támogatást. Ezeket zömében élettelen kis csicskák csinálják, ahol a nézők is hasonló adottságokkal rendelkezik. Az igényes videó pénz és idő, tehát azzal is csak rabolod az időt a családtól, persze ha nincs, vagy ők is ott élnek a neten, akkor nincs gond. Ini nálam tiltva van, de mielőtt bejelentkeztem láttam mit ír és vagy Dezső Bene a fia, vagy más is van ott, hogy kijön ennyi pénz.
Mára kapta csak, de szarik rá. Hirtelen jött, nem hittük hogy találunk de ez szimpi lett. Úgyhogy holnap bevásárlás neki.
Ez a kutyakaja vétel-készítés még nehezebb mint egy diétás étrend az embernek
Nekem igen régen voltak a tanyán kutyák, de az utóbbi 30 évben csak 1 komondor 4 hónapos korától 14 évesig (2 éve ment el) és előre olvasgattam, hogy milyen kéne, feltétel volt, hogy ne csatangoljon el és azt egye amit kap és közben azért legyen visszatartó ereje és ez a komondor volt, most csak azért nincs mert semmi kedvem újra a szart kerülgetni az udvaron, de ha lenne megint a komondorra szavaznék.
cipőt játéknak?
szereted szopatni magad?
inkább vegyél neki ezt a 2 oldalt megcsomózott kötelet és azt rágja, ha rágni akar

én chicopee tápot adok a kutyának, felnőtt tápban van olyan amiben van porcerősítő is, a carnilove táp lenne az egyik legjobb de elég drága, és a lazacostól olyan büdöseket szarik hogy nem lehet mellette megmaradni
a carnilove-tól kb csak pár táp a jobb pl taste of the wild, orijen, acana, de ezek már elég drágák
a chicopee viszonylag olcsó, egész jó összetétel, sok helyen kapni
Nekem a Happy Dog és a Josera vált be.
Ez nem olcsó, nem drága és a gyomra is bírja. Először kutyás boltból vettem minden ízesítésből, és amikor kitapasztaltam melyik neki a legjobb akkor már a netről rendeltem 15kg-os zsákokkal.
Ez így van. Először nehéz is volt de már összerázódtunk. Enyém már bírja egyedül, bár sok munka volt ebben, hogy elengedjen stressz nélkül.
Barátomnak van egy hosszú szőrű pulira hasonlító kutyusa. A multkor mentem hozzájuk, és a bal első lábára sántított! Megsajnáltam szegényt megsimogattam , majd el kellett mennünk kb.400 méterre! Megyünk az úton és halljuk hogy a körmei kopognak az aszfalton sántítás nélkül. Ahogy megfordultunk és szóltunk hozzá, azonnal megint sántítani kezdett. Szereti ha foglalkoznak vele akiket ismer! Rosszcsont szőrgombóc!
Melyik márka vált be ? Direkt fajtatáp vagy sima egyszerű álltalános?
Brit nevű tápot találtam amiben nincs szója viszont 40%feletti hústartalmat ír, kurkuma, kamilla, porc, búza, kukorica. Az előbbiekre szükség is lenne egy diszpláziára hajlamos fajnál de hogy kukorica meg búza minek van benne?
Én havonta hordom még most is dokihoz, mert a bűzmirigye nem tuti.
Nekem azt javasolta a doktor, hogy csak minőségi tápot adjak neki, abban minden benne van.
Nem adok neki semmi konyhai maradékot.
Évente kétszer kell multivitamin kúriát tartani. És a mozgására figyelek nagyon.
Naponta kétszer viszem sétálni-futni.
A párom regisztrált vizslás oldalon, ahol rengeteg segítséget, tanácsot lehet megosztani.
Apunak is volt vizslája, én nem is emlékszem rá, azt mondta hogy amikor elment reggel dolgozni a kitya kezdett vonyítani és akkor hagyta abba amikor este hazaért. Nagyon gazdás kutyák azok, túl barátságosak
Szóval akkor már szobatiszta? Clam mindenhova odaszarik

Hát az enyém az vonyított, nagyon keservesen ha épp nem tutujgattam.
Nem véletlenül neveztük el Marcipánnak.
http://youtu.be/z2GWk12dRn4
Ma hoztam el, még nem látszik rajta hogy szorongana. Virágágyásból már kitúrt egy csontot, meg kapott egy cipőt is hogy játszon vele de egyelőre leszarja. Megtalálta a helyét, nem vonyít. Majd meglátjuk a következő hetekben hogy fog viselkedni. Eddig okosnak tűnik, már most okosabb mint Clam

Jani, nincs normális állatorvos a környéken talán az aki ezt eddig oltotta de még nem találkoztam vele. A többi csak az oltást tudja beleszurni, 1tűvel az egész falut és a markát tartja.
Nagy csibésznek néz ki, virágágyást és papucsokat bebiztosítottad
Szeparációs szorongása nincs?

Enyém 1 évesen került hozzám. Az első két nap ment a játék meg ökörködés, aztán honvágya lett. Nem aludtunk tőle egy hétig, meg a régi pórázához nagyon ragaszkodott és persze folyton a nyomomba volt, le se lehetett vakarni.
Vagánynak ahogy pózol.
Nekem közel egy év kellett míg a vizslát kikezelték.
Az utcától vittem haza, csont és bőr volt, tele sebekkel, 15db kullancs volt benne......
Tuti, hogy van állatorvos ismerősöd, aki "karbantartja" majd
Remélem egészséges is lesz, kicsit rogyaszt pedig olyat kerestem ami “csúnya” és nem hasonlít a standardra.
Nagyon komoly a kutya
Igen, már fel is fedezte az udvar nagyrészét, minket is kezd megszokni, követ mindenhova.
Főleg, ha rosszak a látási viszonyok! Nem veszi észre időben a rendőrt!
Faszt.... 100 kg... meg kellene tanulni számolni
Mondjuk tömegben is volt különbség ... summa úgy 150 kg
Amúgy hazudtam... 220-nal szép lassan megelőzött.... qrva jól megy ám a vfr... ráadásul automata... mondtam is hogy legközelebb dynamicba teszem a bomost normal helyett... erre nem eladta