Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Felénk ekkora zsenik a tábla kirakók, önkormányzat részéröl. S megmagyarázta ha kiszállok az autóból és felnézek látni fogom
Ráadásul a a kiegszitö tábla nyila is felesleges, mert egyéb hiján a táblátol számitandó a kirakott 10 m
Ez nem villany, van benne egy komoly 3 hengeres motor is.
A villanyautózás egyik újabb hozadéka:
https://totalcar.hu/magazin/hi...
Este van +20 fok
Mi a helyzet ratyik?
Nem a semmiért hagytam abba....
Nekem is volt hogy 20bol 2 maradt.
A 2. Ilyen elhullás után el lett adva minden
Még a talicska váz is amivel a fiókokat hordtam
Mondjuk nekem 2x volt ilyen nagyobb mértékű elhullás egyik tuti méreg volt
Amúgy ha van egy nyugis helyed ahol sok a fűzfa esetleg mogyoró akkor bele lehet fogni
Mi eleinte repce után szedtük szét és akác után folyamatos etetés mellett simán megerősödott a jelentős többsége
Utána már nem vittem repcére mert hazahoztam mind erre még sok a fűzfa
Tudod jol hogy sokkal könnyebben elvesztel ma egy családot mint ez előtt 10 éve.
Betegségek, járványok, vegyszerek nyírják ki a méh állományod nagy részét. Egyre nehezebb stabíl állományt fent tartani.
Én olyannal beszélgettem méhészkedésről akinek 50 évesvtapasztalata van. Hát ő izééé nem ringatott ilyen minden évben meg duplázod kezdőszinten tévelméletekbe.
Te a legjobb, legkedvezőbb esetre gondolsz és véletlenül sem kezdő méhész esetében. Mert ezt egy kezdő kurvára nem így fogja duplázni. Első évben már fasza gyerek vagy ha 5 kaptárbol meg marad 2.
Nem tudom hogy méhészkedtél de ezek amiket írsz, gyermekálmoknak tűnnek.
Csak akarni kell
Ha tudsz anyàt nevelni könnyebb akkor akár 3 család is összejön a javából
Sokkal jobb szétszedni mint a rajokkal baszakodni
Mint először is írtam szerencse is kell hozzá.....
Hát Ini, ezek amiket írsz, egy ideális világban talán sikerülnek. De egyébként meg csak álmodozás
Miért nem ?
Minden évben legalább 1x még tudod duplázni az állományt
4-8-16-32-64-128
Simán kivitelezhető ha nem kúrod el
Persze méz semmi sem lesz és nem árt kiépített keretet is venni felesbe
Nekem 5+1 családból lett 2 év alatt 20+ az apró
Végre valamiben egyetértünk

Hát ez kurvára nem úgy van.
Lehetséges.
Sokszor vagyok úgy, hogy ha a lustaság fájna , akkor marokszám enném az algopirint! Mióta elkerültem a 65-öt azóta akut az esetem!
2-3 év alatt ha találsz valakit bele lehet jönni annyira hogy megvedd a 10 családot
bár ha kezdetnek összeszedsz néhány rajt avval is lehet kezdeni valamit, bár egy anya csere mindenképp kifizetődő
de a lustaság nagyúr.....engem is ez a nagyúr akadályoz sokmindenben
Nem volt hozzá kedvem. most pedig már késve vagyok vele!
4 családot simán fel lehet szaporítani akár 100-ra is, ehhez kell egy kis szerencse meg sok meló 5 év alatt simán megvan
igaz 5 évig nics méz csak tolod be a zsetont
amúgy 10 családnál hobbiból simán ki tudod küszöbölni a szúrások javát, ilyenko rmindig csak akkor kell basztatni őket amikor jó idő és hordás van, ekkor nemigen szurkálják az embert, volt nem egyszer hogy még sapka se volt rajtam
Meg még talán szurvakencségeltél is?!
Kb. 40 éve volt egy méhész barátom a Karcsi! Felajánlotta, hogy ad nekem 4 méhcsaládot és ahogy beletanulok felszaporíthatom 10 családra! Megköszöntem Neki, de nem lettem méhész! A Méh egy nagyon szúrós rovar így nem volt hozzá kedvem . kb. két havonként vettem tőle 5 liter mézet! Sajnos meghalt alig pár hónap múlva . Elesett az udvaron és mire észrevették már meg volt halva!
Ja, azt hittem, hogy csak a patyolattiszta keretekre fájt a fogad....