Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az ütközés elnyelő rész a lökhárító magasságában van.
Ennyit az 5csillagos labor tesztekről.

Mondjuk a teherautókon is tudtommal kell szoknya ami lenyúl az átlagos lökhárító magasságba, pont az ilyen esetek elkerülésére.
Megis mire gondoltal?kb egy Toyota Dyna szeru cucc lehet ami egy kocka fulke a vezeto meg kb 70 centire van az elso lampatol.
Zero gyurodozona,a laba ha nagyon nyomja kiloghat elore.
Egy mai, korszerű furgonnak ENNYI az ütközésvédelme?!

https://index.hu/belfold/2019/...
Van egy rossz hírem...1000 km! Amúgy a bejáratás legkritikusabb szakasza 100 km alatt megtörténik, a szoci 2T gépeimet 100 km után már maxon hajtottam.
Jah és az elaje egy halom hulladék,aki ezt a zsíros telót kitalálta lapáttal kéne ütni,de jó móka.Félelmetesebb mint egy nagymotor 200-nál.
És a 12 éves kiskrapekok a hónod alatt mennek el ilyennel kakucson.
Ez a max 60-70 ha alacsonyan jobban ugrik elég városba,könnyebb görgő kell bele mert lomha induláskor.
Szereznem kell egy Km meghajtó bowdent,és a vízhőfok jeladót is be kéne kötni.
Mondjuk a f--om, robihoz nem értek, utálom őket, old meg magad
Dehogy cv.
12-es dellorto bizgere.
Hát ez örök játék a 2T motoroknál. Ráadásul ezek a gépek jóval érzékenyebbek is mint a régi szoci 2T-k....cserébe mondjuk jobban is mennek.
Nem CV karbi van ezen ugye?
Mert ha sima közvetlen, akkor a gáz visszaengedésekor fordulaton be tud dúsúlni a benzin/levegő keverék. Attól is tud ilyen kihagyogatást. Az mondjuk annyira nem baj, csak jelzi hogy abban a tartományban érdemes elvenni a benzinből.
Megy max 40-el.
És vizes hűtés,egyenletesebb termikus rendszer.
És egy picsányi 12-es karbi van rajta fullnyitott szűrővel.Baszomnagy fúvóka kellett hogy menjen valahogy.
szóval a szerelősrác szerint sem ideális és volt benne némi torpanás.
Ha összeáll tuti kap egy normális kipufogót,egy 17,5-es karbit,70-es hengert,és egy gyári légszűrőt.
Az biza ragad
Amikor lecsökken a terhelés, a henger gyorsabban hűl mint a dugó.
Jawanal hegymenet után a leejtőn mindig pörgettem üresben a motort, hogy hűljön a dugó is. Azzal meg lehet akadályozni a megszorulást.
De azért nem ártana ha a bejáratás alatt nem húznád a csutkát neki, legalább az első 1-200 km-en.
Most vagy fulladozott néha lejtmenetben vagy ilyenkor aprókat megragadt de még megy.
Mondjuk az az igazság hogy egy jó fúrást igazából nem is kell bejáratni, szóval az első tankot járd ki kímélve.
Verseny ETZ-t csutkagázon járattuk be mindig, mert ott igényes fúrás volt, illetve eleve lazább volt az illesztés is.
Én pár száz km.
Ezeket a robikat nem tudom, de MZ-nek kellett 1000km ahhoz hogy beálljon a teljes egyensúly. Viszont csak az első tankot használtam dúsabb keverékkel.

Már nyomtatom is, teszem a műhely falra
Megvolt az elso csibefutam a vezergeppel,elmeny volt.
Meddig kell egy ilyen kotvany 2t t bejaratni?
Fustol mint egy rossz kazan.
Km ora nincs,De mirevalo a sportora?
Használj mindig megfelelő biztosítékot!
Azt gondolnád hogy mondjuk egy régi ólom akku nem tud kigyulladni, mert az ólom végülis nem éghető.
na próbálj meg egy villáskulcsot rátenni egy feltöltött indító akkura aztán rájössz
(MEG NE PRÓBÁLD!!!! a villáskulcs elfröccsen, miközben jó esetben nem robban az arcodba a kénsav a durranógáz fejlődéstől.)
Hogy ez mért nem jutott esébe az illetékesnek?

..........................ja igen,fémből vannak.
Aztán felrobban a gecibe
Pedig qrva egyszerű lenne megelőzni az ilyen eseteket, pl-ul nem gyúlékony anyagból kellene készíteni az ilyen óriási teljesítményű akkuk tartályait !
Najó, komolyra fordítva a szót. Ahol energia van, az el is tud szabadulni.
A szuper gyúlékony benzinnel is egészen biztonságosan sikerül együtt élni, pedig ott is volt pár korai baklövés, meg letagadás a könnyen kigyulladó modellekről.
Az akku sem veszélyesebb, csak még újdonság, nem ismerjük, ha kigyullad egy villanyautó, abból egyből hír van, mert lehet mutogatni hogy "lám lám megmondtam a villanyautó szar"
Ha kigyullad egy BMW, akkor az tök megszokott de minimum pár tucatnak le kell égnie mire kiderül hogy szar volt a tervezés.
Én mindig mondtam hogy égés BMW-vel járni!