Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

azzal mi van már?
ki beszél itt gyorstöltőről? A lakótelepi nép a villanyaltót nem rá ér este 5-től reggel 7-ig tölteni?
Olvass, értelmezz
Mibel jelenleg is ez van elsö olvastra az igényt fázisfeszültség esetén képzeltem 400 voltnak. Vélhetöen teljesen tisztában vagxok a fewzültségszintekkel
Szerintem max szívó/kipu torok, súbertű, kipufogó.
A három fázisú hálózati feszültség, 3x400+0 ! A 230, ebből úgy lesz, hogy van egy negyedik ér is , az a 0, és a 0-hoz mindhárom fázis feszültsége 230V !
Na végre, valakiben felmerül. Ugyanez a helyzet a napelemmel is a késöbbiekben
Most is igy van. A vonali 400 a fázis 230. Tehát a kocsitöltő most is hozzájuthat a 3x400hoz
Én csak egy dolgot nem tudok. Honnan lesz ekkora villamos teljesítmény amivel tölteni lehet a villanyautókat? Ha jól tudom egy valamire való gyorstöltő több tíz kW (a tesláé asszem 120 kW körüli), már ez eleve problémás háztartási szinten. De mondjuk, hogy 10 kW-al töltjük az autót (hasamra ütöttem), ez fél millió autónál (magyarországon most 3,6 millió személygépkocsi van) 5000 MegaWatt villamos teljesítmény! Magyarországon a legmagasabb villamos fogyasztás 6500 MW körül szokott lenni. Persze ez most csak egy gyors agymenés volt, de jól látszik, hogy nincs ez kigondolva egyáltalán...
Puskás betérőnél most fordultak elé egy rotyeszosnak kettő mentő is a helyszínen volt elég gatya lett a rotyesz.
de nem házanként......
a kocsi töltőnek jönne a 3x400v a háztartásnak meg a 3x 230 a mini trafón keresztül
inkabb csak tuleltem.
Szevasz öreg Sámán! Allah növessze szép hosszúra, vagy hogyan szoktad...
ugyanolyan mint volt, most elvitte, hétvégén hozza vissza addig ki kellene keresni a net bugyraiból hogy hol vannak ebben a fojtások
Szép jó estét István ! Nem "kömény mag", hanem tömény mag" !! 3x fél deci 6x!!
Ez most is igy van
csak az oszlopokon menne a 400 volt utána ugyanúgy a 230 jönne be a házba fázisonként
vagy akár több is lehet, ehhez nem értek
Akarat és elhatározás lesz. Kell a nernek a nyugdíjprémium, ha végleg elfogy a gyorsforgalmi hálózat építéséből kimenthető pénz
Stadionok már vannak, viaduktunk is van, vannak 6 méter magas dombok átfurva pécs felé több száz méteres alagútnak megcsinálva, 40 cm-is kilátókból is bővelkedünk már vannak 4 szeresen túlárazott autópálya kilómétereink, kisvasútjaink, nem világitó led közvilágításunk vadászkastélyaink garmadával, amikor kiépítik az ország elektromos töltő hálózatát az infrastruktúrális alapból 1-2 ezer milliárdért annak legalább lesz végre valami haszna is, még ha sokba is kerül nekünk
A hálózat el, a szigetelések nem mindig és mindenhol, ráadásul az emberi szervezet sem birja ugy mint a 230-at.
Na mi van azzal a kuplunggal jó már a kölöknek?
Jó napot a kömény magnak...
látok autópályákon is villanyautókat és egyre többet Oké 100 km-eres szakaszon meg tudnám még őket számolni
pl a mostani 230v hálózat simán elbírná a 400 voltot, máris sokkal több áram lenne ugyanilyen kiépítés mellett
minden házhoz lenne 1-1 mini trafó vidéken a társasházakban meg egy nagyobb
usában régen sok ilyen volt most nem tudom divatos-e még
lakótelepen(meg mindenféle nagyobb parkolókban) meg minden második parkolóhelyhez kell 1-1 oszlop és lehet is tölteni, itt csak egy bazi vastag kábelt kell elásni
ez csak akarat és elhatározás kérdése
hát én ezt nem így gondolnám Azt tudjuk mennyibe kerül az államnak egy stadion legfeljebb azt nem,hogy mennyiből épült fel valójában
Az egész villanyos autózásnak a nagyvárosokban volna leginkább értelme - az ottani lakosok hány százaléka nem rendelkezik saját (töltővel is ellátható) parkolóval? Tehát igenis a lakótelepi parkolókat kell majd végestelen végig ellátni töltőoszlopokkal (aki este leparkol a "saját" helyére, az nem fog 2-3 órával később levánszorogni a tizedikről, hogy udvariasan átadja a helyét a következőnek. Na szóval ennek a brutális töltőhalmaznak az ellátó elektromos rendszerét lesz nem semmi kiépíteni, ennek az ára vetekedni fog az összes eddigi stadionunkkal.
csak elnéztem balra azt láttam na épp a napsugárba igyekeztem menni zabáni a blahára
De tényleg valamiért pont te jutottál eszembe nem tudtam, hogy dödöllői vagy.
Egyébként múltkor amit feltöltöttem képet amikor a rendőrfőnők kocsijával megigazították a hájeszt az pont ott történt. Ráadásul a rendőrségi parkolónál asszem Petőfi utcában a hév végállomás körül. Bazsó vagy Bozsó rendőrkapitány ezredes úr szolgálati járműve volt a tettes Fél éven belül le is váltották