vagy nem is sokat töltögetsz mert visszatölt a napelem karosszéria a generátorok vagy a menetközbeni torlónyomás energiája
Persze ez így perpétum mobile is leehtne abban még én sem hiszek mint most zotya a villanyautó jövőjében.
Gondolom kitalálnánka egy km-er díjat adóra kategóriánként. személyeutó, furgon, teher stb tonnánként. Hoznának egy átlag számot. Mondjuk most legyen 6 liter/100 km-er egy átlag fogyasztás 6x4=24 tehát 2400 ft/ 100 km-er mostani adótartalom gondolom legalább 70%/-k azaz jelen pillanatban ha most kéne ezt kiszámolni akkor 1680 ft kellene az állam részére befizetni a villanyautó használat minden megtett 100 km-ere után
Hogy ne legyenek elmaradások ez is csak úgy működne, hogy addig nem is indul az autó míg ez az egyenleg fel nincs töltve és azonnal le is áll, ha ez az egyenleg kifogy. Pont mintha üzemanyagot tankolnánk, hisz ott sem megy az autó nélküle, kvázi már indulás előtt befizettük az adót az államnak. aztán Az állampolgár megkaja a havi fizuját a telóra, aztán telefonjáról egy app segítésgével mondjuk megvált a saját autójára 500km-ert. adóba. Ha kevésnek bizonyúl a hónap során vált még hozzá. ez csak egy ötlet volt amit írtam de valami ilyesmire azért készülni kell szerintem
Ha van egy normális fogyasztású jó kocsid akkor nincs is értelme cserélni szerintem.
Április volt az első alkalom, hogy egyáltalán ittam alkoholt egy barátom 40-es szülinapi buliján
( ez kb. 5 boroskóla volt ennyitől be is áltam nem tagadom
Aztán lesz a születésnapom július környékén, talán egy két fórumos buli, meg szilveszter. Kb. ennyi az alkohol fogyasztásom éves szinten
Ha ez nálad az állandó tajrészeget jelenti hát legyen
(bár meglepő
)
Te megmondod azt , hogy 5-10 év múlva nem lesz megoldva, mondjuk az aksi kérdése. A logikus érvek nem nálam fogynak el
Te nem tudod mikor forja ki magát én nem tudom, hogy mikor mert honnan a faszból is tudnám végül is nem értelek honnan ez az 5-10 év, hogy nem. Aztán jöttök ilyen buzi cikkekkel, hogy ez nem új dolog mert aksi meg villanymotor 100 éve is volt. Igen csak nem kezdték gépjárművek meghajtására fejleszteni. Ez az elmúlt néhány év mikor ráhasaltak a témára intenzíven. Ma már valamire való autógyár nem létezhet villanyautó fejlesztés nélkül. Aki kimarad az lemarad
fél városméretű gyárak nőnek ki itt körülöttünk is ami ezt fogja termelni. Miért olyan nehéz megérteni, jelen pillanatban az is mindegy, mit tud vagy mit nem tud egy elektromos autó, egy biztos leváltja a mostanit.
Az aksi egy elektromos autóban egy dolog, a menet közbeni tölthetőség és hatékonyabb meghajtás szerves részét képezi mondjuk egy hatótávnak aztán nálad ambiciózusabb talán okosabb emberkék gőzerővel dolgoznak ám ezen is és érnek el benne folyamatosan eredményeket. Az elektromos meghajtás ellen pedig nem szólhat más csakis hatótáv.
de ha neked lehet
) Most ettől mindenki nagyon idegen, mert 100 éve nincs változás az autók terén,majd most lesz és szépen lecserélődik az állomány utánna meg mindenki élvezi az új előnyét,
mint ahogy ti a lapostelefonotokat a tekerős vagy a nyomkurászos után.
Persze mindíg lesznek kivételek lapostelónál én vagyok az egyik ilyen
Nem az a baj, hogy fizetős, mert igazából ez csak előny lenne, hogy a potyázóktól oda lehessen férni amikor szükséged van rá.
Legtöbb villanyautós ebben egyet ért, mert nagyrészt otthon töltünk.
A gond az hogy ostoba az árazás. Fix3000 forint. Kis akkus autókkal 300ft/kwh felett jön ki, ami többe kerül mintha Hummert tankolnál, nagy akkus autóval viszont ingyen van a 30ft/kwh
Szerintem amúgy a MOL is csak azért vezette be hogy senki ne töltsön náluk, mivel a saját MOL Bubi flotta töltésére csináltak maguknak töltőt.
Az NKM esetén jelenleg 10ft/perc a töltés. Ez persze kísérleti ár, az áram költsége is több, de az NKM eddig is nagyon korrekt és ésszerü volt. A töltőik is a legjobb stratégai helyekre kerültek. Szerintem rendes ár bevezetése után sem kell aggódni rajtuk.
E-Mobi-nál töketlenek (állami nonprofitcég), még nem sikerült bevezetni. Töltőik többnyire Budapest belvárosában koncentrálódnak, ahol az ország átjárhatóságát akarják biztosítani...hát eddig szarul csinálták
Aiva kúton egy egészen értelmes árazás van, ami nem olcsó, de megéri.
Lukoil kúton megint csak agyatlan az árazás, csak a Tesláknak éri meg, nekik is éppenhogy.
Tesla Superchargereken kb. duplája a költség mint az otthoni áramdíj. Ez nagyon barátinak számít.
Általános tendencia, hogy a villámtöltők lesznek fizetősek. Ezeknek van nagyobb telepítési költsége.
A sima 3fázis ingyen lesz még sokáig, mert ezért senki nem fizet, ahol fizetőssé tették ott 0-ra csökkent a kihasználtság. (a sok ingyenes miatt)
Ezért vagy kapcsolt szolgáltatásként ingyenes, pl. IKEA, Lidl, Penny parkolóban vevő csalogató, vagy az állam támogatja.
Azonban az egyre nagyobb akkus autókkal egyre kevésbé számít. Inkább a hosszú utakon lesznek kicseszett nagy teljesítményű töltők, amivel 1500km/h-val lehet tölteni, meg a célállomásokon privát töltők.