Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És rohadjon meg
és a kínaiak a hibásak... meg a multik... meg mindenki... csak én nem....
kicsit anno a Gálvölgyi-Csala: Pillanatok egy házaséletből jut eszembe... "tudod te nem vagy szép, de legalább főzni se tudsz"
Ez is szubjektiv mert nincs két egyforma igényü család. Van egy jó ismerősöm, dolgozotz nálam is. Na annak mindig mondtam higy ha havi egxmilliót keresne az se lenne elég. És igy is van. Van egy kibaszotz fasza minka helye, alig csinál valamit és havi majd négy kilót visz haza, negyedévente plusz hatszáz körül valami mozgó lófasz, plusz maszekol. És sosincs pénze, nem halad. Kevesli a fizetést, több kéne.
Én meg targoncás, na ha én nem dolgozok akkor senki sem!
én egy szimpla alkalmazott vagyok tehát mindenki rohadjon meg....
az arányok a lényegesek..... az a baj hogy annyira más szemszögből nézzük a dolgokat hogy egyik sem látja a másik felét
és az sem mindegy hogy milyen cég pár emberes vagy épp 20-30 vagy több száz munkavállaló van
ja, hogy csak az cégvezető, akinek 20+ millás autója van, meg drága ruhái, de az meg rohadjon meg... értem...
Hülyeség, kár hogy csak ez jön le. Nem geciség kell hanem talpraesettség és gyors helyzetfelismerés. Nem kevés cégvezetőt ismerek aki az emberei dolgait próbálja minél inkább szemelőtt tartva vinni a cég ügyeit, mégis geci ha egxszer valemire nemet mond,vagy nem azt teszi amit vár tőle a dolgozó. De pl amikor a saját gaszsága miatt a villanyt kikötötték és a cégvezető köttette vissza az olyan természetes volt
A normális kiszámítása egyszerű, átlag család átlag embere átlagosan mennyit költ egy hónapban illetve mennyire van szüksége a megélhetéshez és plusz mennyi kell ahhoz, hogy egy biztonsági tartalékot képezzen a nyugodt élethez, ez nekem a minimum 3 kiló. de inkább 4 és akkor biztonságban érzem magam és hajlandó vagyok kihajtani a belem.
a zoli lófaszt cégvezető, egy bútorboltos kupec, annak minden előnyével és hátrányával
ebből a szemszógből a gyerekem is cégvezető mert egyéni vállalkozó
Amig nem próbáltad nem tudhatod. Azon az oldalon más problémák vannak. Az alkalmazott a munkaidö lejártával elfelejti azt is hogy van munkahelye. Egy normálisabb cégvezetö nagyjából mindig a munkával foglalkozik, meg azzal hogy az alkalmazottnak is legywn munka meg fizetés. Az a kevéske. Mert ha ő is azt tenné amit az alkalamazottja kb két honap és csőd. Ezért némi többlet elvárható, különben ö is csepel bringával menne inkább másnak dolgozni.
Tavaly májusig főnök voltam vagy 30 évig hol több hol kevesebb alkalmazottammal és mivel nem tudtam kitermelni egy normális bért még magamnak sem abbahagytam a vállalkozósdit ezért mondom amit mondok, nem az alkalmazott tehet arról ha a cég nem képes tisztességes bért fizetni hanem csak rabszolgabért viszont ha ez így van akkor a cég nem is várhat el korrekt és jó munkát az alamizsnáért viszont az is tény, hogy nem feltétlenül a cég hibás hanem a vállalkozói környezet is erősen belejátszik ebbe nekem inkább ezekkel volt gondom, most alkalmazott vagyok 1 éve, amíg megkapom amit akarok addig maradok, ha nem akkor továbbállok.
ilyen embernek nem való mindenki
az üzleti életben vagy geci vagy vagy hozzá se kezzdj mert nem fogsz megélni
én nem tudok geci lenni, másokat átverni lehúzni stbstb, így bele sem kezdek
nekem sok zseton se kell ha marad full nettóban 150 az nekem mindenre elég, de legyen egy nyugodt melóm amiben senki sem basztat
a régi melóban is ezt sokaltam meg a legjobban( meg az éjszakát) mert az nem érdekelt hogy kevés a pénz, azt sem hogy a körülmények szarok, de amikor mindenki basztatott, és az idióták miatt lett egyre kevesebb az amúgy is kevés pénzem azt megsokaltam
csak a 20+ millások érdekelnek itt mindenkit....
mert te csak az extrém külsőségeket látod.. .nem látod mi van mögötte, de nem is érdekel.... Zoli is cégvezető... Zoli dobj már egy képet a luxus autó parkodról kérlek...
Valahogy ugy. Nem lesz annyi, de az 500-at lazán eléri. Ergo egy dolgozó nem annyiba van amennyi bérlapján szerepel, hanem a levonások duplájába, plusz a körités hozzá amiröl nem is tud. Könyvelő, bérszámfejtő, munkaügyi dolgok hogy ne lwgyen birság, stb amik éves szinten jelentkeznek. Utaztatás, étkeztetés, távolélési meg ilyenek már fel se merülnek
Huhh,ha hozzád hasonlókkal kéne bajlódni tucatszám tényleg qurvarossz lenne nekik.
Már bocs.
nem fáj csak azt akarjátok a néppel elhitetni hogy a szegény cégvezetőknek milyen rossz
vagy csinálj céget és legyél te a cégvezető és tulaj.... akkor neked is lesz 20+ millás autó...
nem érdekel annyira a téma hogy belemélyedjek, sosem irigykedtem egy drága bármire, nekem ha lenne pénzem akkor sem vonzanának a luxus dolgok, pl a kocsi meg végképp nem
de én azt látom hogy a dolgozó maximum egy tornádó villanyos biciklivel jár de többnyire a risszrossz csepel és hasonló biciklikkel, a főnök meg szórja a dellát
Egyébként a többi zsebbe nem azért van, mert jobb a munkaadónak. Ha azt a rászánt összeget hivatalosan adná akkor kb a harmadát se kapnád meg, mert menne az államnak. Igy többet visz haza a dolgozó, viszont kevesebb lesz a nyugdijalapja.
Azon gondolkodom be kéne dobnom pár cégnek az önéletrajzomat ini feltételeivel.
és az neked miért fáj....? munkát keresel, vagy öltözködési és életviteli tanácsokat adsz?
Huhh,a 300-nak kb 600 lesz a vége adóval.sose termelek ki annyit.Nem is veszek fel senkit.