A kit obit nem használja, azt írta. Én is sokat agyaltam hogy 50 vagy 35mm f1.8 de azért árban nem ugyanaz. Szerencsére nem vettem még egyiket sem mert haver megfertőzött a vintage obi mániájával így régi manuális obi lesz a fix 50mm-es, nagyon szép képeket lehet azzal is csinálni.
A fix 50-est miert nem használod ? Azt olvasom mindenhol hogy az egy nagyon jó obi nem ertek hozzá.
Pedig nézegettem hogy veszek egy 35 f1,8 körülit.
Ausztriában volt egy 55-130-as azt hiszem, amit adnak az A5100-hoz, 140euróért de elvittek
nekünk razer van néhány darab, "hétköznapi" meg a videós
szerintem azok is full faszán szólnak, volt néhány a fülemen de olyan egetverő különbséget nem tapasztaltam a 2x drágábbaknál sem
igaz ezek mind vezetékesek
Ismerkedni tökéletes lesz a kitobivl (meg motorozni is - a mérete miatt) utána meg elkezdheted gyűjteni az objektíveket hozzá:
Nekem 10-18/F4 OSS szuper-nagylátószögű, 18-105/F4G OSS utazó-zoom, és egy fix 50/F1,8 OSS (mind stabilizátoros) van a kitobin kívül, amit viszont már egyáltalán nem is használok. Érdemes a karácsony előtti akciókat nézegetni, vagy használtban gondolkodni, mert ezeknek az egyébként kitűnő üvegeknek horribilis az ára.
Felrakod a gépet állványra, és az androidos telóra telepített alkalmazással tudod vezérelni a fotomasinát úgy, hogy közben az élőképet látod a telefon kijelzőjén . (A telóür kell a PM alkalmazás).
"Vettem". Egész pontosan egyetlen ingyenes appot (az intelligens távvezérlőt - amivel telefonról még a zoomot is lehet tekerni a gépen!!!) beszereztem. Ez ingyenes alkalmazás, de csak úgy lehet itthonról "megvenni", hogy egy fals, USA-beli nevet és címet regisztráltam. Szerintem fizetőset még így sem lesz egyszerű - pont a fizetés miatt.
Masra nemigen kell.
Pedig nézegettem hogy veszek egy 35 f1,8 körülit.
Ausztriában volt egy 55-130-as azt hiszem, amit adnak az A5100-hoz, 140euróért de elvittek
szerintem azok is full faszán szólnak, volt néhány a fülemen de olyan egetverő különbséget nem tapasztaltam a 2x drágábbaknál sem
igaz ezek mind vezetékesek
Szakallat novessz.
Nekem 10-18/F4 OSS szuper-nagylátószögű, 18-105/F4G OSS utazó-zoom, és egy fix 50/F1,8 OSS (mind stabilizátoros) van a kitobin kívül, amit viszont már egyáltalán nem is használok. Érdemes a karácsony előtti akciókat nézegetni, vagy használtban gondolkodni, mert ezeknek az egyébként kitűnő üvegeknek horribilis az ára.
Mindent IS lehet vele