Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az nem motor - az egy autó két keréken!
Mi történt? Volt, nem?
még balekok is vagytok? Hát ingyen már nem vállalunk el semmilyen munkát erre nem tanított meg az élet, vagy nem mondta még senki
Rákattintasz a névre, és a fejléc alatt ott a "Felhasználó blokkolása" gomb.
Levinek is ajánlottam hogy tiltson le engem és akkor nem fogom zavarni, de ő ezt tulajdonképen élvezi
Hát én is benne voltam és 100 szor többet ért az oktatás mint most. Mondjuk édesapám szakmunkás iskolában tanított egy 40 évet édesanyám meg gimnáziumba ugyanannyit, úgy, hogy a saját példámon kívül is van rálátásom némileg.
Mondom: az általános iskolán átrugdalták a leghülyébbet is ha már betöltötte a 16-ot. Mert ugye bukás általánosban volt bőven.
Asztán aki szak iskolába ment ( szakmunkás, (végén szakmunkásbizonyítvány) Szakközép (végén szakérettségi)
Nos a szakmunkásképzés qrva jó volt. Ott a szakmára képezték a már általános iskolában is szarúl tanuló diákot. Mindenből volt egy kicsi de nem erőltették túl a faszságot. Pl. ének-zene akkoriban nem volt szakmunkás képző intézetben( vicc ezt később bevezették és biztonsági őrt kellett a tanárnőmellé rendelni ) A buta kőművest nem akarták szolfésra megtanítani. Történelem volt de elég érintőleges, a 8 általános anyag töredéke ahol nem gáncsolták a diákot, mert történelem professzort sem akartak belőle nevelni
Akik beíratkoztak egy szakmunkás iskolába azok a szakmát tanulták. Szakmabéle keze alatt voltak tanulók. Az asztalos asztalosnál, a kárpitos kárpitosnál a lakatos lakatosnál a géplakatos géplakatosnál, a kőművves kőmüvesnél a vill. szer vill. szerelőnél, az autószerelő autószerelőnél, a varrónő varrónőnél, meg az összes szakmára nem emléxem csak amit kőrösön a 224 sz ipari szakmunkásképző intézet tanított. Aki nem tudott elhelyeztkedni az ment a tanműhelybe, ahol minden szakmának meg volt a külön műhelye berendezve valós megrendelések teljesítésével, szaktanárok tanításával. Egy hét gyakoprlat egy hét iskola. Aztán aki maszeknál helyezkedett el annak a hétvégén is a munka. Aztán soxor alig várták a maszekok, hogy a diák felszabaduljon és állandosíthassa. A humán és a reál tantárgyak oktatását nem vitték túlzásba, a szakmára tanították a nebulót aki 3 év alatt szakemberként végzett. Lehet, hogy nem tudta mi az a tegzes, vagy mikor volt az aranybulla, vagy hogy kell nekiállni a kétismeretlenes egyenletnek, de az a szakma amire beíratkozott a szakmunkás vizsgán már a zsebében volt
Szakközép: ugyan ez. Annyi különbséggel, hogy itt specifikáltabb volt a dolog. Itt középvezetői képzés folyt, sokkal kevesebb gyakorlattal és sokkal több elmélettel.
Én pl. ker szakközepet végeztem és boltvezetőnek képeztek bennünket. Jártunk gyakorlatra az élelmiszertől a vas-műszakiig, a ruházattól a méter-rövidáruig. De itt nem konkréttan a a bolti közvetlen eladói pénztárosi munkával ismertettek, (persze érintőlegesen azt is vettük) hanem az egység működtetésével. Megrendelések, számlák, statisztikák, jelentések, alkalmazotti állomáénykezelés stb.
Technikum: A szakközép iskola prémiuma. Egy plussz év képzés érettségi után, nagyjából főiskolai szintű oktatás.
Gimnázium: Szakmát nem adó érettségi a végeredmény. Ide azok jelentkeztek akiknek a szüleinek a terve az volt a gyerekkel, hogy egyetemre menjenek tovább utánna. Ügyvéd, orvos, bankszektor stb. A gimnáziumi érettségi volt mindíg a belépő állami fősikola-egyetem hez történő bekerüléshez. Na itt az sok zagyvaságot tanítottak a diákkal a marxista filozófiától a gyermekpszihológiáig minden amire semmi szükség nem volt az életben Aki itt végzett annak egyenes útja vezetett a felsőoktatásba. Itt gyakorlati tantárgy nem volt. (miből lett volna) Aztán később kitalálták az emelt szintet, párhuzamosan bevezették a 0-ik évfolyamot. Itt ez volt a gimi prémium.
Főiskola, egyetem: Itt már nem akartak írni-olvasni megtanítani, nem voltak hulladék tantárgyak. Első év a szoró év. Általában innen ment fele. Aki az első év után a nyeregben maradt az diplomázott Az első évben szinte szakiránytól függetlenül általános tantárgyak voltak. Pl. a mezőgazdász tanult mikro, makro ökonómiát, világgazdaságtant. Amíg a pénzügyi vonalomn tanulók, meg tanultak állattenyésztést, meg növénytermesztést Gyakorlatilag az első év mindenhol értelmetlen faszságról szólt és többnyire nem a többi év megalapozását szolgálta. Aztán a 2-ik évtől szakosodni lehetett kizárólag a szakmába bele illeszthető tantárgyak voltak terítéken. Aztán nem az útszéli büféskocsis tartotta meg az órát, hanem a legkisebb rang is egyetemi adjunktus volt, de főleg habil professzorok, címzetes tanárok tartották az oktatást akinek épp a könyvét a kezedben szorongattad. Felsővezetőnek képeztek kevesebb volt a gyakorlati képzés itt ezt nagy hibának láttam. Tehát ez a része a régi rendszerben sem volt maximálisan jó.
Aztán 6 évvel ezelőtt is elvégeztem egy főiskolai képzést hát az minden volt csak képzés nem. Eezk a professzorok nyugdíjba mentek helyettük alulfizetett alulképzett jó esetben is csak tanársegédek tartották a színvonaltalan oktatásukat. Aztán emberhiányban gyakran olyan tartotta az órát aki az előadóba történő belépéskor hallotta a tantárgy nevét tehát ez a képzés egy vicc volt Aztán lehet azon vitatkozni, hogy gyönge vagy erős volt a régi rendszer oktatása a mostanihoz képest, ha te az éretségiből indulsz ki. Akin az éretségiig eljutott azt többnyire átengedték, nálunk 80-ból 2-en buktak. és éretségin bejöttek a szaktanárok, kettesig felírták a megoldást a táblára és amilyen csönben jöttek, olyan csönben mentek. Ettől nem volt rossz az oktatás színvonala annó
Baszhatom... nincs motorom.... cserébe drónoztam egyet... tetszett a népnek, itt a kertes házak között láttam a kamerán keresztül a csodálatot...
Csinálj te is ilyen gépparkos galériát.....
Tegnap azért egész jó idő volt.
Azt mostanában nem nehéz
én meg csak esőben megyek
Ugye? Jövök haza külföldről, első sokk hogy mennyivel szarabb az autópálya. Második sokk amikor pesten beverem a fejem a szar utak miatt.
Bár most elkezdték felújítani az egyik kedvencemet, de a Ferihegyi és Üllői útnak még a közelébe sem mentek, pedig azok már 30éve is szarok voltak.
Én még mentem egy kört előtte gyorsan
Mi még nem próbáltuk.... adjunk neki egy esélyt
Legalább egymást ne bántsátok a buzi politika miatt..
Anarhiában a kisemberkék simán beszívják,.............mindig.
Hohóó.
Nem véletlen a jobbik szimpátia sem.Suttyót a suttyóval jó egybeboronálni.
A tájékozottság csimborasszója amit idefostál.
Leborulok előtted.
A diktaturabol mar elég volt... én az anarchiara szavazok én nézem az M1-t, ha röhögni akarok, jobb mint a comedy central.... érdemes nézni, beszaras... egy jó híradó feldobja az estét, ha le vagyok gyalulva... mondjuk ez max egy heten 1x, mert olyan, mintha ismétlést néznék, akkor meg mar unalmas lenne minden nap....
Nem kisgyerek, csak vannak(bár ez meglepő lehet egy fidesznyiknak) hogy vannak, akik a törvényes határokon belül maradnak, és nem akasztással, hanem választáskor szavazással próbálják befolyásolni a történéseket.
Egy jobb diktatúra kéne halom fekete autóval és etiltott sajtóval-fészbúkkal.
Mert most beütöttem a google-be hogy EP választás és az első 10 találat csak indextől-24.hu ig terjedt,jó kis diktatórikus kormánypropagandát nem is láttam.
Az M1-et basztatni meg öngól,a saját sajtó is azt írja hogy senki nem nézi,én sem.
Ó, nics ezen titkolnivaló, a kormánypártiak úgyis rühellnek, tökmind1 kire szavaztam ha nem rájuk, azt meg talán sejtik, hogy nem rájuk. Így a legjobb rosszat választva a jobbikra, de abban egyetértek másokkal, hogy ekkora balfasz ellenzék mint manapság, talán még sosem volt, egyik hülyébb, mint a másik. Viszont ha már választhatok, akkor a hülyék közül(beleértve a kormánypártokat is) legalább próbálok az eddig még keveset lopó kis gazemberek közül választani, hátha ők majd nem lopnak. És valamit rosszul tudsz, csak a hivatalból kivezényeltek kapnak pénzt, mi társadalmi munkában vállaltuk, szóval ne irigykedj a mi harmincunkra, mert nincs olyan.
Te jó Isten.... micsoda csapat Mondjuk a többségre sem lehetünk büszkébbek ... de ez van.... alternatíva meg nem létezik, tehát marad ez... egyéb kérdés? egy jó kis anarchia kellene
Nem látom sehol a neved a szegény sanyargatott honunk jobbítását célzók közt.
Ez csak a kötelező internetes hőzöngés,ami után lehet leülni hogy eleget tettünk drága hazánkért egy honlapon kiabálással?
Már formálódik a nagykoalíció.
Jobbik elvegetál 5-6%-on elég megdöbbentő méretű állami támogatással.DK a legerősebb ellenzéki összebútorozva fegyőrékkel és talán a jobbikkal.
Ezek együttvéve a többség ha jól tudom.............vagy nemis?