az a picike tomtom szerintem nagyon tuti , havernak vettem olyat a wayteq helyett azóta is boldog hogy tök fasza és a wayteq meg ócska fos volt
adtam a 985ért pár liter pálinkát én elvagyok vele van pár bizarr dolga amit szokni kell de együtt lehet vele élni ha nem sokat használja az ember
pl nem tudom sehol sem kikapcsolni hogy nem szóljon ha a megengedettől gyorsabban megyek, 92 felé mindig nyávog, már a hangfájlok között is kotorásztunk de ez nem lett meg
asszonynak meg kell hogy beszéljen valaki a kocsiban hozzá
másik dilije az "enyhén" szó képes városban azt mondani egy 90 fokos lefordulónál hogy forduljon enyhén jobbra
a védát nem jelzi de a köztéri megfigyelő kamerákat többnyire meg igen mondjuk ennek a hangjelzését ki tudtam kapcsolni
általában gyors tempónál későn szól ha le kell fordulni, de mivel nem egyek gyorsan így ez annyira nem zavaró, de egy autópályás száguldásnál havernak nem volt megfelelő
amúgy a régi tomtomra nincs okosság? kurva sok fórum van ahol vannak elvetemült emberek és mindent megoldanak
ha egy csodálatos ájfónnak is bele tudnak piszkálni az oprendszerébe nem hiszem el hogy nincs okosság egy gagyi gps-re
mi a pontos típusa? mondjuk ma futásban leszek de holnap körbenézek
Nekem az előző Tom-Tom navival van ilyen bajom: van egy 7 éves, de felső kategóriás navim a kocsihoz, amit akciósan harmadárra leértékelve vettem hajdanán a Tesco-ban, akkor friss, de nem frissíthető térképpel. Romániát gyakorlatilag nem ismeri, itthon sem a körforgalmak nagy részét, stb. Viszont teljesen fém kivitelű, kiváló, 5"-os kijelző, hibátlanul működő BT-s telefonkihangosító, meg amit akarsz. Lehetne rá külön - egyszeri - térkpfrissítést venni, közel 20 ezer forintért...
Ezért két éve vettem egy másik, gagyi Tom-Tom-ot, szintén karácsonyi akcióban, de ez ótvar műanyag, picike, 4,3"-os, szar kijelzőjű, semmi kihangosító meg egyebek. Viszont ehhez örök térképfrissítés jár. Ha erről át tudnám hekkelni a térképeket a régire, akkor nagyon boldog volnék.
Ezeken nem WIN CE, nem is Android, hanem valami egyedi, spéci Linux fut, zárt bootloaderrel, tehát semmiféle külső eszközzel nem lehet a tartalmához hozzáférni. A Tom-Tom weblapján, gyári szám alapján történik a térképfrissítés, egy spéci programmal.
Pendrivet látja a GPS ? Ha igen csak egy rendes fáljkezelő kell
Esetleg a vindóznál bekapcsolni a rejtett fájlok mappák rendszer dolgokat
Vagy egy virtuális gép linuxxal az lát minden mappát
Beleolvastam pár Android GPS topikba van aki a waze-t is feltette meg ezen kívül mindent
A 995 androidos, állitolag bonyolultabb a csere.van valami térképcserélö alkalmazás is hozzá, de azzzal meg nem boldogulok. Legjobb lenne ha látnám a mappát ls csak a térképwket cserélném. Az a baj, hogy tableten nincs usb csatlakozás, mert akkor ott látnám a térlép mappát is. Telefonra otg keresztül vasza, de ott meg nem tudok csak ugy cserélgetni, több ablakos mód nincs olyan formában hogy lássam mit csinàlok.
Nekem 985 van az Windows oprendszer
De abban is csak a térkép szelvények lettek cserélve
A motoros wayteq- re is sikerült feltenni azt nem tudom milyen oprendszer
Tuti van valami leírás hogy kell feltenni
Eddig még nem volt olyan GPS nálam amire nem tudtam volna friss térképet tenni
Még az ősrégi soros portos garminra is sikerült a tuhu telepítés ott a w98 beszerzése volt nehézkes mert csak arra volt program
Európában 2-féle térkép terjedt el, a Navitel és a TeleAtlas térképei. Meg nem mondom, hogy a navigációt gyártók közül melyik melyiket használja - de utána lehetne nézni. (Az iGO az egyiket, a Tom-Tom a másikat, az biztos - nem egyformák a térképek)
Szerintem a térkép adatbázis ugyanaz
Csak a kezelő felület más
Nem túl sok cég készít térképet, a többiek csak megveszik
Itt is megy a kupeckodás ezerrel
Én a szintén 2018Q4-es HERE térképeket telepítettem végül. Van TOM-TOM is, de emezt jobban szeretem. (a kocsiban TOM-TOM navit használok, örök térképfrissítéssel. Az is ma jött.
adtam a 985ért pár liter pálinkát én elvagyok vele van pár bizarr dolga amit szokni kell de együtt lehet vele élni ha nem sokat használja az ember
pl nem tudom sehol sem kikapcsolni hogy nem szóljon ha a megengedettől gyorsabban megyek, 92 felé mindig nyávog, már a hangfájlok között is kotorásztunk de ez nem lett meg
asszonynak meg kell hogy beszéljen valaki a kocsiban hozzá
másik dilije az "enyhén" szó képes városban azt mondani egy 90 fokos lefordulónál hogy forduljon enyhén jobbra
a védát nem jelzi de a köztéri megfigyelő kamerákat többnyire meg igen
általában gyors tempónál későn szól ha le kell fordulni, de mivel nem egyek gyorsan így ez annyira nem zavaró, de egy autópályás száguldásnál havernak nem volt megfelelő
amúgy a régi tomtomra nincs okosság? kurva sok fórum van ahol vannak elvetemült emberek és mindent megoldanak
ha egy csodálatos ájfónnak is bele tudnak piszkálni az oprendszerébe nem hiszem el hogy nincs okosság egy gagyi gps-re
mi a pontos típusa? mondjuk ma futásban leszek de holnap körbenézek
Ezért két éve vettem egy másik, gagyi Tom-Tom-ot, szintén karácsonyi akcióban, de ez ótvar műanyag, picike, 4,3"-os, szar kijelzőjű, semmi kihangosító meg egyebek. Viszont ehhez örök térképfrissítés jár. Ha erről át tudnám hekkelni a térképeket a régire, akkor nagyon boldog volnék.
Ezeken nem WIN CE, nem is Android, hanem valami egyedi, spéci Linux fut, zárt bootloaderrel, tehát semmiféle külső eszközzel nem lehet a tartalmához hozzáférni. A Tom-Tom weblapján, gyári szám alapján történik a térképfrissítés, egy spéci programmal.
Mert amilyen buzik lehet se a SD se a usb nem lesz olvasható a gépről
Esetleg a vindóznál bekapcsolni a rejtett fájlok mappák rendszer dolgokat
Vagy egy virtuális gép linuxxal az lát minden mappát
Beleolvastam pár Android GPS topikba van aki a waze-t is feltette meg ezen kívül mindent
De abban is csak a térkép szelvények lettek cserélve
A motoros wayteq- re is sikerült feltenni azt nem tudom milyen oprendszer
Tuti van valami leírás hogy kell feltenni
Eddig még nem volt olyan GPS nálam amire nem tudtam volna friss térképet tenni
Még az ősrégi soros portos garminra is sikerült a tuhu telepítés ott a w98 beszerzése volt nehézkes mert csak arra volt program
Legalábbis úgy tudom nekik saját térkép adatbázisuk van
Csak a kezelő felület más
Nem túl sok cég készít térképet, a többiek csak megveszik
Itt is megy a kupeckodás ezerrel
Azért a fülesen tarcsiba ott a google maps de az kurvahülyén tervez.
ncore ez a legfrissebb
6,2 giga
http://youtu.be/kSuzQA4CZb4