Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ez egy velős kérdés, szerintem túl sok oldalról meg lehet közelíteni
persze az öregek úgy is kötik az ebet a karóhoz hogy a "nép pénzén" de ez nem ilyen egyszerű
Kinek a pénzén épült az az erőmű??
ezek arra jók ha mondjuk mindenki kihalna csak ő nem, akkor megélne ott
de amikor milliószám van éhező ember mert összeomlott a rendszer a kecskéket gyors kifordítják ám a bőréből aztán ő ugyanúgy éhenhal
a termelői piacok nem lennének rossz ötletek
de
az őstermelő hülye(nem mind de a többsége) így se összefogni nem tudnak, se egy értelmes dolgok véghezvinni nem képesek
igazándiból lenne sok ötletem, de még rendesen végig gondolni sincs értelme mert úgysem lenne belőle semmi
a lereskedőknek-felvásárlóknak több eszük van össze tudnak fogni, így be is szopatják a termelőket
plusz nekeik nagy előnyük van abban hogy ha látja hogy nincs elég haszon hozzá sem kezd, pl ha 800ért tud eladni valamit és 750 alatt nem tudja megvenni akkor leszarja az egészet és nem vesz, így csak az elmaradt haszon van
a temmelő meg ha szar pénzért veszik át a cuccot tud úgy dolgozni egész évben hogy akár még ráfizetéses is lesz
Lehet csinálni hogy a népek kizarándokolnak vidékre megvenni a kaját,motyot,csak megint többe van az utazás,szoval agyalásban jó vagy találj ki valamit.És ha megvalósítod dől a lé.
Bár asszem a kerekedelemnél pár tizezer éve nem tudtak jobbat kitalálni.
Talán pipi a csónakból ami egész életében ellátja hallal meg iszik a tiszából.
Csináljátok így és nem pusztultok el!
http://youtu.be/U7EFV5pl2PQ
pont ezen van hogy kiikatja a kereskedőt, mert leépíti a dolgokat
mondjuk én már jó sok éve nem termelek semmit, egyrészt mert lusta vagyok másrészt meg nem fogok azért dolgozni és rizikózni hogy más ebből meggazdagodjon
mert pl ha elmegyek egy melóhelyre ott is több a munkáltató haszna mint az enyém, de neki van több rizikó
de ha termelek minden szopás az enyém, a haszon java része meg a felvásárlóé vagy a kereskedőé
Akkor hajrá,lehet kiiktatni a kereskedőt,mindenki termeljen magának.
Paprikát lehet egy szemeteszsákba töltött virágföldel a panel teraszán is termelni.
neki saját házban van a bolt, vagyis az anyja háza, nem feltétlen bérel mindenki boltot

a termelőnek is venni kell ezt azt kezdéskor.... olyan buzi jogszabályok vannak hogy el sem hiszed, és ellenőrzik sűrűn
egyszer valami engedélyét visszavonták mert pár üdítős doboz el volt dobálva a fólián kívül
aztán újra meg kellett kérni jó nagy pénzért
Béreljen ebből a vásárló boltot.
Mer azt nem számoltam csak az Afa,és az adó-járulékot.
látod neked már dupla a haszon mint a termelőnek, pedig viszonylag reális áron adnád.....

ismerős paprikázik, 300ért veszi a bolt és 850ért adja(adta pár hete most tuti olcsóbb már) úgy hogy 20 kiló helett 2 kilóról van papír
azt mondja ha annyi lesz rajta mint múlt évben(kb meglesz ahogy nézegetik) akkor kb 250be lesz kilója neki, sajnos az utolsó szállítások már nullásak, amit elad háztól az többet hoz mert 350ért adja(adta amikor beszéltem vele) a nagyon szépeket
nyomatja sok éve de azt monja amelyik házról lerohad a fólia nem húzza újra inkább eladja a vasakat, szóval túl nagy pénz nincs benne
Ha netto 300 a cucc akkor én 525-ért adom fogyáron.A működési költségeket leszámolva marad 80-100 közt.
Ha nem tetszik fulladjon meg a drága fogyasztó vagy dobjon hozzá egy 990 forintos postaköltséget a netes rendelésre és máris fizetett 525 helyett 1500-at.
Szerintem szemét is
A termelőnek 250bevan a 300 as cucc a kereskedőnek meg legyen 500ba
Szóval ki a ezemét ha nem a kereskedő ?
Aszemét,ahhelyett hogy ingyen adná.
Szerintem az áram nem kimondottan drága
Belegondolsz mekkora eszköz igény kell ahhoz hogy legyen nafta
Egy erőmű építés is jó sok év mire visszahozza az árát
Azért ez nem egy kiskereskedő aki a 300ért megvett dolgot 800ért árulja
Gondolom a díjban letörlesztjük az árát!
Van neki kihordási ideje aztán csere
Pl haver mellettünk nem lakott ott csak a ház volt kész ott is cserélték az órát pedig nem volt 500 kw benne
Az én KW-mérőm digitális kb. 2 hónapja cserélték le! Ami érdekes, mindegyik szomszédomnál régi van, a 7-ből csak az enyémet cserélték le. Gondolom azért mert én vill.techn. vagyok, igaz már nyugdíjas!
megállnak az utcán és a bemenő kábelre raknak egy lakatfogót , az egyik gyereknek van visszatápláló napelemes cucca azt rendszeresen ellenőrzik hogy biztos nem lopja a villanyt...
Nekem vagy 25 éve olyan 200kw körüli az átlag havi fogyasztás gyors kiderülne ha lenne visszaesés bármi ok miatt
Sok sok éve egy munkatársaknak volt egy méretlen vezetéke onnan ágazott le ahol a házba bejött aztán arról ment egy fix fogyasztó és nem volt neki sem ingadozás
Nem tudom ez még működhet-e mert elég sokat fejlődött a mérés technika
nekem van is olyan cuccom még a fater gyártotta vagy 30-40 db nagy kondenzátor akkora fázistolást csinált hogy visszafele ment az óra de csak ha semmi fogyasztó nem volt bekapcsolva és csak a régi villanyórával ment amit vagy 18 éve lecseréltek ....
Az én fogyasztásmérőmet kb. kettő hónapja cserélték le digitálisra! Gondolom gyanakodtak rám, mert én villamos szakember vagyok. pedig egyszerűbb lett volna ha simán megkérdezik! De a bőrszínemből is láthatták volna ! Nem most jöttem Kalkuttából!
Nekem még mechanikus órám van. Elég általános ez. Csak a mostanában telepített újak amik digitálisak.
Pl. a villanybojleren már digitális van.
Égessük meg!

Amúgy simán a mágnes örvényáramokat indukál a fémben, ami pedig ellentétes mágneses mezőt hoz létre, ez fékezi. Ha nem lenne ellenállása az alumíniumnak, akkor ez annyira így lenne hogy nem csak lassítja de simán lebegteti is.
Szupravezetővel ezt a mágneses levitációt (maglev) meg is lehet csinálni:
http://youtu.be/l0jEbWfFAXU

De vannak nagyobb megszállottak is erre a témára:
Ugye itt egy mágneses pályát építettek ami felett a szupravezető darab súrlódás nélkül végiglebeg ha kicsit meglökik.
http://youtu.be/Vxror-fnOL4
Nem kéne. Mert aztán ugy fog forogni mint a bolond. Ezzel buktak le csalók, hogy aztán bejelentették hogy kurva sokat mér a mérő.