Csakis forcefield, viszont a páncél l2k Evo a mostani. Testhőre felveszi a hátad alakját, nem kényelmetlen, bor dzseki alá is befér és a legjobb az ütés csillapítása
Írják több helyen, hogy a gladiátorok nem úgy néztek ki valójában ahogy ma hisszük tehát nem izomkolosszusok és szálkás ínkötegek hanem inkább dagadékok voltak épp amit írsz amiatt, hogy a háj sok kisebb sérüléstől védte őket.....persze a fene tudja mi az igaz, nem voltam ott.....de majdnem.
De az NCAP tesztnél láthatod, hogy melyik "versenyszámban" hogyan teljesít az autó. Vezetőre, utasokra lebontva konkrétan.
A sisak Sharp-tesztnél is írja, hogy a fejed melyik része, és mennyire sérülhet az adott (szabványban előírt) erőhatásnál. Színekkel is jelzik a könnyebb érthetőség végett.
Az attól függ: ha egyforma a teszteredményük, akkor betonfalnak ütközve egyformán sérülnek benne az emberek. Ha viszont EGYMÁSNAK mennek frontálisan, akkor mindig a kicsi, könnyű autó megy tropára (mert az ütközés után az fog bele pördülni fejtetőre az árokba).
Tesztek... autó töréstesztnél sokszor egy picike autó több csillagot kap mint egy nagy autó. Lehyen mondjuk egy accord meg egy jazz, nem fogok utána nézni mert annyira mem izgat de Te melyikben baleseteznél szívesebben ha tegyük fel ugyanaz a minősítés? Én biztosan egy accordban.
Ez hitvita,en egy adott esetben nagymultu bizonyitott markanak hiszek es kezbeveve allapitom meg jo e.
Te meg egy ki tudja milyen hivatal milyen parameteru tesztjenek.
Szerencsére kispénzűeknek sem elérhetetlen a maximális védőképesség (középkategória aljától már vannak 5*-os cuccok), ott viszont a kényelemben kell megalkudni. Én el tudom fogadni a szélzajos sisakot is, "kis pénzért", de tanúsított 5*-os törésteszttel. Drágán 3*-os bukót viszont soha a büdös életben nem vennék, akkor sem, ha a legkényelmesebb a világon.
Állj! Én nem azt mondtam hogy olcsó szarokat vegyél, hanem azt, hogy egy VÉDŐFELSZERELÉSNÉL a - vizsgáló intézetek által tanúsított - VÉDELMI KÉPESSÉG legyen az első, és csak utána - ha a pénzed megengedi - a kényelem, a praktikum meg a márkanév. Tudom hogy a protektor meg a sisak ideje 99,999%-ában csak dísz (tehát a kényelme a mindennél fontosabb), de ha tényleg szükség van a VÉDŐKÉPESSÉGÉRE - akkor nem a márkanév fog megvédeni, hanem a - tesztek által igazolt - VÉDELMI KÉPESSÉGE.
Főnök,nem tudom mit jelent a mumajerseg,de kezdetben rush-m,grex,shox,lidl also jategorias cuccokkal nyomultam.
A lidlis tanktaska amit mindenki hajpolt hogy mekkora kiralysag szar volt.Lógó herezacskokent leffegett,a magnesek gyengek voltak es kritikan aluli a zipzar,kb fel evet birt.A 35e res spyke,cafatokra szakadt a karja esesnel es a konyokproti elfordult,a shoxos kabat egyszeruen annyira irritalo olcso nrjlon anyag hogy rossz benne lenni.
Ezzel szemben a hasznaltan vett motech taskán meg se latszik az ido meg a pofavizit,a vanucci csizma 3 ev utan is vizallo,a spyke gt air borruha ket eses utan is hasznalhato,es baromi kenyelmes,a shoei sisak most a vastagabb fejoarna miatt mar jo,es minosegi cucc.
Es meg sorolhatnam.
Az olcsobbak hasznalhatok de valami miatt nehezebb veluk az elet.A minosegi markas cuccok tapasztalatom szerint hosszu tavon jobban megerik az arukat.
Mérnök vagyok, tehát az írásos műbizonylatnak hiszek (ugyanis azért valaki vállalja a felelősséget - aki kiállította és a vizsgálatot elvégezte!), nem pedig F. Levente motoros huszárnak.
Szar az élet motoros testvérem, vigyázz, ne legyél mindig a marketing áldozata!
5centi szalonna, level hányasnak felel meg?
A sisak Sharp-tesztnél is írja, hogy a fejed melyik része, és mennyire sérülhet az adott (szabványban előírt) erőhatásnál. Színekkel is jelzik a könnyebb érthetőség végett.
Te meg egy ki tudja milyen hivatal milyen parameteru tesztjenek.
A lidlis tanktaska amit mindenki hajpolt hogy mekkora kiralysag szar volt.Lógó herezacskokent leffegett,a magnesek gyengek voltak es kritikan aluli a zipzar,kb fel evet birt.A 35e res spyke,cafatokra szakadt a karja esesnel es a konyokproti elfordult,a shoxos kabat egyszeruen annyira irritalo olcso nrjlon anyag hogy rossz benne lenni.
Ezzel szemben a hasznaltan vett motech taskán meg se latszik az ido meg a pofavizit,a vanucci csizma 3 ev utan is vizallo,a spyke gt air borruha ket eses utan is hasznalhato,es baromi kenyelmes,a shoei sisak most a vastagabb fejoarna miatt mar jo,es minosegi cucc.
Es meg sorolhatnam.
Az olcsobbak hasznalhatok de valami miatt nehezebb veluk az elet.A minosegi markas cuccok tapasztalatom szerint hosszu tavon jobban megerik az arukat.
Szar az élet motoros testvérem, vigyázz, ne legyél mindig a marketing áldozata!