Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jövőhéten Mecsek rally ott leszünk, ha látom a pofád jól megkiabállak...
A lexan polikarbonátról jókat olvastam.
Istenem... ide keverni az almás márkát na ez nagyobb vicc mint, hogy a gagyi abs szerkezetű bukód többet véd mint egy kompozit pedig mérnök ember vagy
Én mindig is a classic kategóriáthoz tartoztam nincs ebben semmi rossz.
Engem nem kell győzködnöd, Isten ments! Ha nem volnának kőgazdag műmájerek, akkor éhen halna a "márkás" protektor-, bukósisak- és motorosruha biznisz! Meg az Apple csillaga sem ragyogna az égen.
ja, viszont megfigyeltem, hogy mióta füldugóval motorozom, azóta bő fél literrel nőtt a fogyasztásom!
Felőlem győzködheted magad hogy a 40ezres bukód amit kb kèzzel össze tudok törni, ugyanolyan biztonságos mint egy 4-5rétegű kompzit bukó.
Ez egyszerű önámítás.
Én csak a brutális szélzajossága miatt utálom az enyémet - egyébként semmi bajom vele.
Kicsit szívtam a fogam, de bejött a nolan n86 eddig.
Ha a vizsgáló intézeteknek nem hiszel (pedig ők tuti megvizsgálják a terméket), akkor kinek? A reklámoknak?

Egyébként nem arról van szó hogy maga a sisak mennyire sérül, hanem hogy benne a fejedet mekkora erőhatás éri? A sisak egy taknyolás után úgyis eldobandó...
Ez is egy olyasmi teszt lehet mint az autóknál a törésteszt vagy a fogyasztásmérés... ne akarjuk már elhinni hogy egy kompozit héj gyengébb mint egy abs...
Sisakkal ugyanígy vagyok: a Schuberth C3 ezerszer kényelmesebb, praktikusabb, tartósabb mint az én Caberg Duke-om, viszont az előbbi 3*-os, az utóbbi 5*-os minősítést ért el a Sharp-teszten. Amíg az ember nem esik el, nem sérül semmije, addig a Schuberth-ben jobb motorozni, ez vitathatatlan. Na de mi van baj esetén?
És azt tudjuk hogy pontosan mi alapján határozzák meg a level 1-2 szintet ?
Egy gagyi olcsó, márkát nem akarok mondani bukónak is megvan a minősítése hogy az megvédi a fejedet de amikor a kezedbe veszed azonnal megkérdőjelezed azt a minősítést.
Azért a független vizsgáló intézetek által megállapított biztonsági szint (Level 1 vagy 2) nem hiszem hogy légből kapott volna - ezt egyik cég sem merné bevállalni.
A Level 2 viszont jóval magasabb védelmi fokozatot jelöl, mint a teljesen alap Level 1.
Lehet hogy az anyaga sokkal jobb, esetleg kényelmesebb vagy tartósabb a linkelt Forcefield mint a SAS-TEC, de védeni elvileg az utóbbi véd jobban. Papír van róla.
Egyébként szerintem hiába van meg a minősítése, közelébe sincs a minősége a nagy nevekhez. Nekem is a nadrágomban ilyen shoxos van, ott azt mondom hogy oké, jó. De egy pl forcefield közelében sincs. Gerincprotektort meg eszembe se jutna ilyet venni.
Egyszer fogj a kezedbe egy nagyobb márkát és megtapasztalod a különbséget. Az enyém 30ezer volt, ez sem egy olyan hű de nagy osszeg ha azt mézem hogy mennyire fáj egy bordatörés.
Ez a márkájú van mindkettő kabátomba.
Meg nem kell......................mindent tudok.
.
Meg nem kell......................mindent tudok.
Áhh..............macera.
Gyere te is. Legalább csiszolsz picit a tudásodon
iPhone-osok, vigyázzatok!

https://index.hu/mindekozben/p...
Áhh..............macera,gyerek,kutya,macska,nyaraló mindezt felügyelni.
És még pályázni.................borrrrrzassssztó.
Nekem lenne....