Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ok,koszi.
Egyébként ez komoly. Vélhetően az első generációs kigyulladó Teslák is ettől a jelenségtől kaptak lángra spontán, pedig ugye ott minden egyes 18650-es cellánál külön olvadó biztosíték van ennek a láncreakciónak a megakadályozására.
Ez így most konkrétan nem egészen igaz: 10-20-30 éve 2 évente vettünk teljesen új számítógépet, mert 2 év alatt duplázódott a teljesítményük, amire az újabb programoknak szükségük is volt. A tíz éve - igaz, rohadt sok pénzért - vett akkori dolgozós gépem a mai napig megállja a helyét, a legújabb, legszebb grafikájú játékokat kivéve, azokhoz nagyon kevés lett a VGA teljesítménye.) Igaz, nekem már 10 éve i5-ös procim (2500k), 16GB RAM-om és - az oprendszer és a programok számára - SSD-m volt).

9 évig használtam minden gond nélkül, tavaly ilyenkor cseréltem le az egészet. A mostani vas alig kétszer erősebb az akkorinál, ugyanannyi pénzért. Szóval a tizenpár évvel ezelőtti fejlesztési ütem már rég a múlté.
Átmegy zárlatba, a jó cellák pedig elkezdik nyomni bele a villanyt, ettől kigyullad, felrobban, leég a házad, megdöglik a kutyád, és esni kezd Magyarország GDP-je.
....legrosszabb esetben.
Kevésbé rossz esetben, meg csak simán gyengébb lesz egy idő után az a pakk amibe beleraktad, ami visszafogja az egész akkucsomag kapacitását.
Szóval ezekből a gyanús cellákból csinálj egy csomagot, és akkor könnyebb lesz egyben kidobni.
Mondjuk én ezt annyira nem szoktam benyalni.
A laptopom 2011-es. Azt mondják hogy átlag 3-5évente kell gépet cserélni.
Amikor valóban gyorsan fejlődtek akkor 7 évig kihúztam eggyel, most szerintem meglesz a 10év, de őszintén már elég ramaty állapotú. Magnézium házas meg minden, de már sok sérülés és törés van rajta, de még mindig kifogástalanul működik.

A játékokat, meg úgy szoktam, hogy a kifutottakkal játszok. Ezek olcsók, és a gépem is bírja.
Sajnos az Office csomagnál is megoldották ezt az avultatást. Simán nem tudod megnyitni a régebbivel az új kiadást, így ha dolgozol, kénytelen vagy fejleszteni.
De amúgy egytértek. A 3.1-es alatt futó Office 5.0 volt a legjobb, azóta csak romlott. Esetleg még az Office 98 sem volt rossz.
A mostniak olyan szarok, hogy inkább a LibreOffice-t használom, ami kb. a MS Office98-assal egyező.
Az uj csodadizájn?
Hajjaj, na mindegy. Kipotolom 1450 mAh s darabokkal amik tartjak a feszultseget.
Egyenlore mig a rohadt kinai nem kuldi a toltoket meg a toltesvezerlot kenytelen vagyok tarolni.
Vagy kockaztatok es beteszem a pakkba mi a legrosszabb verzio?
Az még nincs, de 1000km-esből van már prototípus. 200kWh-s akkuval van szerelve, és a Teslák bármely mérési ciklus szerint tudják a 200Wh/km fogyasztást, így ez teljesen hihető is. Sőt várhatóan többet is fog tudni. Bár az igaz, hogy vélhetően a prototípusnak a pohártartóban is akkumulátor van ehhez a kapacitáshoz
A végleges változatra azt ígérték, hogy ugyan akkora akku lesz mint a mostani Model S a 100kWh-s akkujával.
https://www.tesla.com/en_EU/ro...
Valószínűleg szarok.
Bár nem szoktam hetekig tárolni 4V felett.
3.8V-on tárolom, és ezt akár 1 évig is tartják. Inkább kicsit feljebb szokott menni a feszültség.
Illetve néhány cellánál gyárilag be van építve a védelem. Lehet hogy emiatt csökkent a feszültsége.
Mert ide már csak az égbekiáltó idiótaságok hírei jutnak el onnan
Azért lássuk be, egy csomó figyelmeztetést a gépekre, kizárólag az amcsi jogrendszer miatt kell ráírni a mikrosütőre. Mert ugye lehet hogy az idióták sűrűsége nem nagyobb mint nálun, de ott a jog nekik ad igazat ha perre mennek, míg nálunk már az elején elküldik a bánatba egy ilyennel.
Azért azt tegyük hozzá, hogy amerikában is be kell vállalni ehhez azt hogy te vállalkozó leszel.
Alkalmazottként ott sem lennél módos.
Viszont az igaz, hogy kicsivel vállalkozó barátabb a környezet mint itthon, plusz erősebb a fizetőképes kereslet is szinte bármire.

Mondjuk ezért nem mennék ki oda.
Osztrákoknál is jóval könnyebb vállalkozni mint nálunk. Igaz hogy az adók magasabbak, de jóval egyszerűbb az adminisztráció, a hatóság nem kicseszni akar veled, a kamara meg segít, nem csak a pénzt gombolja le.
Hogy megnyugodjon mindenki.... nem.... nem váltok androidra az már nagyon meleg lenne és az új zöld szín sem tetszik, maradok a feketénél.... viszont hallgattam Zolira, és a nagyobbat rendeltem, valóban a teli kijelző miatt nem nagy a különbség fizikai méretben... 3-4 évig megint el leszek egy telefonnal... lehet fikázni...
A winfos10 2x eltüntette a gépemről az összes torit azt már tette is vissza a 7et.
Ugyan az az alapja mindegyik Windowsnak az Win NT 4.0 óta.
Korábban mindig építettek be hibákat, amire rá lehetett fogni hogy miért kell új oprendszert kiadniuk.
A Win7-el elcseszték hogy túl jóra sikerült, ezért ezt utólag a frissítésekkel érték el, de ha nem frissíted, akkor jó marad. Csak a biztonsági rések patch-it szabad rátenni.
Microsoft mindig is ezt csinálta. De hát valamiből nekik is meg kell élni.
Szóval Win7 és 10 között alapvetően nincs különbség, csak a felület, meg hogy átvették a hatalmat a géped felett.

Egyébként a legjobb a Win2000 volt. Áttekinthető, letisztult, jól kezelhető volt. Csak az újabb hardverek, meg mesterségesen a szoftverek is kezdtek inkompatibilisek lenni, de ha adnának ki drivereket rá, még mindig ezt használnám.
cégnél pár hete van fent még nem láttam hátrányát. számlázó program csomagküldő program, postázó program, táblázatkezelő, word, email. Erre van használva
könnyen lehet meg van a 2000 km hatótávú villanyautó is de előszőr ki kell húzni a pénzt az előző verziókból szépen fokozatosan, nem hirtelen bedopni a frankón a tutit mert akkor csak egyszer vesznek.
Így van ez a számítástechnikával is a mobil telefonokkal is. Fokozatosan kábítják a népet. Amit most kiadnak már rég megvan a 2-ővel utánna való fejlesztés is, de előszőr legyártanak néhány százmilliót az előzőből azt piacra dobják, majd megint meghülyítenek benneteket valami faszsággal azt megint legyártanak néhány száz milliót, ti meg benyaljátok Majd jöttök ide itt baszogatni egymást, hogy kinek mit tud a telefonja Azt kb. az enyém jobb bi bi itt dedóztok vele Aztán 40 négyzetcenti képernyőn azon vitatkoztok, hogy a 100 megapixel vagy a 150 megapixel kell mostmár a fényképhez mert az enyém bizony azt is tudja (hozzáteszem akkora képernyőn már 5 megapixeltől nincs emberi szem számára különbség ) Másutt meg nem néztek fényképet mozivásznon biztos nem
aztán a számítógép avultatásnál is mindíg a hülyékre van hagyatkozva hiszen jó partnerok benne. Kihoznak valami pc játékot amihez meg van az alap gépigény.
Majd 2 hónap múlva kijön az újabb játékverzió, de ahhoz már nem elég a mikroprofesszor, a videókártya, kevés a memória, lassú a gép és megint ki lehet benne cserélni mindent mert a níd for spíd 1534 részének muszáj futnia
Azok az értelmes szoftverek amit tényleg lehet munkára használni word, exel stb még simán elkötyögnek a w3,1-ben, a legelső verziójukhoz képest nem különösebbben változtak
Noh, van kerdes, van egy 10-15 olyan cellam ami 3-4 het alatt esett festultsegeben 1-2 szazadtol 1, 1 tized voltig, kb 4,13 rol mondjuk 4,08 v ig.
Ezek szarok,vagy betehetoek a pakkba?
Cégnél nekünk is Win10-es van. Ha másnak kell szopni a szarságaival, akkor nem zavar, de itthon leszedtem a gépről, és visszatértem a 7-esre.
Sokkal békésebb és kompatibilisebb az életem. Néhány programom simán nem megy win10 alatt.
Meg ugye ezek a rohadékok úgy csinálják, hogy új oprendszerhez meg kéne venni az új számítógépet is. Az első generáció valamelyik Intel i7-es proci 16giga rammal SSD-vel, durván szarabbul fut a win10 mint a win7. És ezt tuti direkt csinálják, mert a WIN10 béta változata durván jobb volt, és kompatibilis volt mindennel, csak később baszták el, hogy a win2000/7-es drivereket ne ismerje fel. (amit azóta is rá lehet hekkelni, de nincs kedvem ilyenekkel szopni)
És akkor még okoskodik is nekem, meg minden jobban tud. A jól bevált, megszokott, beállításokat is eldugja ilyen csicsás felületek mögé frissítget engedély nélkül.
Kell a halálnak.
Ja és a kicseszett számológép appot is elrontották, pedig az elég alap program volt mindig is. Elő kell vennem a telefont ha valamit számolgatni akarok mert az is egyszerűbb.

Szóval előbb lesz nekem Linux a gépemen mint WIN10. Igaz hogy az sem kisebb szopás, de ha már szopni kell, akkor én akarom eldönteni melyik faszt
Nagyjából erről van szó. Programozott avultatás.
Ez ugyan az mint amikor feltalálták a nejlont a DuPont-nál, ugye először ejtőernyőket csináltak belőle.
Aztán rájöttek hogy ez a műselyem, női harisnyának is elsőrangú. Viszont túl erős és tartós volt, ezt gyorsan orvosolták további fejlesztésekkel.
Szombat hajnalban indulunk.
Próbáltam és nem kell egyenlőre.
Sok minden igaz. Mondjuk amit en hozza tudok tenni az az hogy mivel kulombozo a kultura es a gazdasag, mi magyarok sok sok mindent sajat magunk tanultunk meg es vegeztunk el. Pl hazepites ami evtizedeken keresztul a csalad es baratok egyuttes munkaja volt ami itt amcsiban nem mukodik. Itt cegek vannak erre. Otthon mindent megtanultunk heggesztestol kezdve a vezetek behuzason at mindent, vakolast is sokszor. Itt nem. Ceg kijon es elvegzi a munkat de azert is megy igy mert van ra penze. Ki tudja fizetni a vallalkozot.
Ezert nem mondanam az amcsikra hogy hulyek es nem is ertem miert mondja Magyarorszagon valaki ezt jo messzirol, amikor ez nem igy van. Persze itt is van iditota de ugyanugy magyarorszagon is.
Na már megint a galád vállalkozók
van kint néhány cimborám huszon éve Állításuk szerint nem nehéz az élet. Az állampolgárság megszerzése után viszonylag hamar módosak lettek. Egy kelet európában született és felnőtt, ott edzett emberkének a 2000 évek amerikája igazi mekka volt és még az is. Egyik sem másnak robotol gombokért hanem mindegyiknek saját vállalkozása van. tinédzserként túristavízummal, kölcsön kapott 500 dollárral és puszta picsával ment ki mind. Egyik sem volt lámlenge itthon. az egyik rendőr volt a másik műszaki boltban volt eladó, a harmadik a pepsinél volt bolt dekoros. Most meg festő vállalkozás, takarítócég, fuvarszervező cég Van amelyik 100 nál is több alkalmazottal dolgozik
Te is elboldogulnál akkor odakint a kánaán földjén