Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

5 ujjas
Kínai hoz mérten elég jól meg varrt cucc
Csak melegben nem jó mert kb semmit sem szellőzik
Itt vidéken sajnos nem így működik. Képről kesztyűt-cipőt venni nem jó, bemegyek a helyi kereskedőkhöz, aztán a rendelkezésre álló mondjuk 10 párból választhatok. Lehet, hogy van 20 is, de lehet, hogy csak 8, szóval nem végtelen a lehetőség.
Persze, elmehetnék a fővárosba, de csak azért nincs kedvem, azt meg a szerencsémnek tudhatom be, hogy egy két évvel ezelőtti fél órás átutazást leszámítva vagy 5 éve nem jártam ott.
Az 1 újjas?
A robin én is egyszerűt használok már, a nagymotorra másikat. Amit biztosan tudok az az, hogy nem hozzáértő tervezi/gyártja őket. Az egyik problémája az volt, hogy valami szövet volt az ujjbegye, amit a csukló tépőzára szépen apránként kitépkedett.
Nekem is szinte az összes kesztyű olyan hogy valami nem jó rajta
Vagy a szélesség vagy az ujja hossz vagy bénán van varrva és nyom
A legkényelmesebb eddig a kínai boltos síkesztyűnek mondott valami orkános cucc
Hidegben nagyon tuti csak a tenyerén el foszlott a műbőr betét
én mindig találok megfelelő kesztyűt, pedig nagy kezem van.... csak nem ilyen malac kezek, mint a tiéd... a nagy brand kesztyűk mindegyike szarrá ment hamar, a noname kesztyűk meg bírják rendesen.... a vietnam meg szar gyenge hamisítvány...
"Kurvarasokszor huzom be a kuplungot." Csak a kuplungot??! Biztos??
Jah es vietnam.
Most akkor mond hogy nincs migransvalsag, csak vekonykezu hosszujju makikra gyartanak mar.
Igazi emberre nem.
Amugy ez az alpi szo-szo elmegy, a textiles ami szetesik az usakos, eszmeletlen jo, a celer v2 ujjai epp jok, meg picit feszes szerintem jolesz ha sikerul addig magamon tartani amig be nem torik.
Az SP air boltban jo volt motoron meg szenvedes, tenyere nagy, az ujjkozoknel rovid es a kabatra nem megy fel ala meg vastag az ujja.
Mert nem a te kis malac virsli ujjaidra gyártanak amúgy is Pakisztánban készül az összes a noname és a brand is
Én bementem a lajosgigastoreba, van kb 10méter hosszan 3-4sorban kesztyű, árat márkát nem nézzem csak elkezdtem felhúzni az összeset. Amelyikbe be tudtam dugni a kezemet annak hosszú volt az ujja. Amelyiknek jó volt az ujja az nagyon nehezen jött fel a kezemre.
Ha találok kényelmeset akkor veszem is meg. Főleg mióta megsérült az középső ujjam első izülete vagy mi ez azóta keményprotektoros kesztyűt fel sem tudok húzni rá...
Ezeknel a cegeknel is bejott az hogy csak a kertitorpekre tartanak mereteket.
Es igen,kint is a meses nyugaton.
Jócskán megdrágultak a motorosnak kifejlesztett kesztyűk . kb 30e egy alap. Sportmotorra hordok már csak hosszú szárú protis bőrkesztyűt, egy 6-7 éves A-prot, ami jó állapotban fennmaradt. Enduróra simán jó a milwaukee/ husqvarna bőr-textil kesztyűk ami megvan olyan 6ezerből.
Ezt a kesztyű dolgot sohasem értettem. Vettem relatíve olcsóért meg drágáért bőrt, mindegyiken egy idény után erősen látszik a használat.
Pedig a jobbikat évi 3-5 ezer km-en keresztül használom, de nem úgy, hogy azon megyek kézen állva. Nem is pakolok vele téglát, max a markolatot fogom.
A helyi (egyik) kereskedő nem olyan túl régen ezelőttig krosszozott (egyre csökkenő intenzitással persze) amikor bementem hozzá kesztyűt venni és protektorosat kerestem, meg is kérdezte, hogy miért akar mindenki protektoros kesztyűt? Az ujjpercemen akarok majd egyszer csúszkálni? Miért nem veszek tuti szélálló, tenyerén kopásálló kesztyűt? Nem tudtam mondani ellenérvet lévén, hogy a jó Isten eddig megkímélt az eséstől, hallgattam rá. Aztán persze kiderült, hogy a kezemre nincs más - méretben - csak protektoros...
Azt néztem, hogy manapság ott a baj, a kesztyűk ott kicsik, amikor kifeszíted a tenyered és a hüvelykujj és a mutatóujj között abban a nagy öbölben mindegyik feszül.
Ha rámarkolok a markolatra, akkor meg pláne, hiszen a levegőben légvonalban is feszül, ha meg a markolaton körívben feszül, akkor meg pláne. Így is 10-11-es kesztyű kell nekem, ha nagyobbat vennék, az sem megoldás, hogy lötyög, leesik, elfordul.
Így hogy eszembe jutott a Louis, rá is néztem, igazából lehet hogy ez jó is lenne.
Nem is drága és amit fotó alapján látok, jó kidolgozásúnak tűnik.
Több réteg bőr ahol kell, dupla varrások. A régi Louisos is ilyesmi volt.
https://www.louis.eu/artikel/p...
kicseszett hulye mereteik lettek.
Majd megnézem.
Nekem volt egy régi Louisos. Az volt az utolsó jó kesztyűm.
Az rendesen meg volt csinálva, vagy 10 évet kibírt rajtam. Normál motorozástól nem hiszem hogy valaha tönkre ment volna, csak már elkopott az esésektől.
Mofakeres bőrkesztyűt próbáltál már?
Van akinek évek óta egyben van aztán nem nagy összeg
Igaz gondolom ott is eléggé változó a minőség lehet a 2 évvel ezelőtti megy még 3 évet az idei meg jövőre kihal
Na valami jófajta lidlis kesztyűt nekem is kéne találni.
Mostaniak mind szarok, és még csak nem is olcsók, csak a csicsa több rajtuk az ár növekedésével.

Most az jutott az eszembe, hogy van itt az üllői úton egy bőrös. Vele varratok magamnak egy kesztyűt. Jól működő minta van, csak le kell másolnia, az a 4 tenyérnyi jó minőségű bőr meg nem hisze hogy vagyonokba kerülne.
minek? Nem a fék lesz az?
Ez tényleg elég viseltes lehet hogy ezek tényleg nem igazi alpik ?
Nekem van egy ktm ilyesmi kesztyűm, bántam a megvétel után mert drága volt 17ezerért de 2nyarat kibírt vígan és még szerintem sokat ki fog.
Van egy Bering kesztyűm is, az is nyári, annak a bőr kifakult de még hibátlan.

Találtam amúgy nagy gumikesztyűt, Modeka márka. Szerintem simán felmegy az alpi kesztyűdre is.
Ott a legtobbet.
A bilikék robogón?
Kurvarasokszor huzom be a kuplungot.
A kuplungot egy erdélyi túrán többször behúzom mint te egész nyáron
Méterben lényegesebben kevesebbet megyek