Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csak érdekesség (mármint ha a szürke trafóról beszélünk): ennek a csodának csak a szabályozható kimeneti feszültségű tekercse készült rézből, a 220V-os része, és a 16V-os váltóáramú kimenet tekercse pedig alumínium drót.
Nekem még mindig megvan a pikó trafó. Labortáp helyett használtam, mert faszán állítható és terhelhető.
Vízbontás, grafit ceruzából ívfény lámpa, bojler betétből bontott cekaszos hungarocell vágó, rakéta indító gyutacs, minden ökörségre használtam.
Volt két mozdonyom is ami már elég lestrapált, tuti nem voltak ilyen drágák annak idején. Soha nem kaptam drága játékokat, mert úgy is szétszedtem mindent
Az csak az ortopéd gnom makiknak jo mint a pipi.
Nekem is megvan még a kezdő szett
Egy mozdony meg 3 kocsi egy ovális pályán
Trafó nincs
A méret meg annyi hogy a normál sín picivel több mint 1,4 méter aztán ki tudod számolni mi van otthon
Az árát nem tudom mennyi volt
Akkor sem érdekelt a pénz meg most sem
én azért úgy emléxem ez régen is drága volt legalább is a lelkünkre volt kötve, hogy úgy játszahatunk vele, hogy baja nem eshet
pont azt akartam neki írni, hogy a pöcse is kicsi azzal mégsincs baja
Én azt imádtam a legjobban hogy a sínen végig gurítottál egy nagy csapágy golyót aztán faszán szikrázott
Nem mondom hogy a trafó nem olvadt meg mert megolvadt de akkor is faszán szikrázott
Még általános sulis voltam már akkor kiiktattam a hővédelmet meg a biztosítékot mert csak úgy húzta az ívet rendesen
Miután használhatatlan lett a trafó kocsi töltő lett rendszeresítve
Azt nem szedhettem szét mert megfenyegettek az ősök, aztán abba maradt a szikráztatás mert egy pillanat alatt kiolvadt a lengyel piacos akku töltő biztosítéka
ha nem felejtem el karácsonykor a szülői házba vagyok majd lefényképezem és megszakérted
….petyhüdt és balra lóg....
szerintem csak te vagy telhetetlen
H0: 1:87 méretarány ("Pikó")
TT: 1:120 méretarány
N: 1:160

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vasútmodellek_méretarányai
Toyota dyna aztán olyan dobozt faragsz hátra amit gondolsz
akár itt
én még most is utazok 5 éves a gyermekem
én úgy emléxem pont a piko volt a keskeny nyomtávos
Kicsi.
Előkotrom a faterét még egy 6-8 darab meg van ezekből. Mondjuk mozdony egy van egy nohab
Fasz se gondolta volna, hogy ez ilyen drága. Gyerek koromba sokat játszottunk ilyenekkel a tesóval, a fater gyűjtötte ezeket, volt egy valag sín is hozzá váltó meg minden. A nagy terv az volt, hogy készül hozzá egy terepasztal, aztán fatinál, mint minden kifulladt a projekt.
Egyébként kinlódsz itt ezekkel az átalakítgatásokkal
Mé nem veszel egy ilyet minden álmod egyben van benne megtestesülve
Meg tangapapucs
Alaszkában biztos ilyen a nyár
En a tyukketrecre koncentraltam.
nekem ebből az egészből az nem érthető, hogy havazott, de a srác pólóban, rövidgatyában nyomta