Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

én nem voltam sosem finnyás a vízre, februárban vonultam katonának ahol persze nem volt melegvíz és minden este zuhany volt mert nem szeretek retkesen aludni. pedig reggelre sokszor befagyott a kézmosó szappantartójába a víz
de peca közben is sokszor kaszáltunk hínárt 15 fok köröli vagy alatta lévő vízben
amikor meleg van akkor fasza a kifúrt kupakos palack, visszahűti a szervezetet egész kíméletesen
Hányas melltartót hordasz?
Nem ugrasz, hanem esel. Ittasan a ladikból....
Na ezaz, lehet hogy mem halok meg a hidegvíztől de elég nagy az esélye
Albániában egyszer a nappali 35-40fokban akartunk fürdeni a patakban mert olyan szép tiszta volt meg kicsit festő is a táj. Belementem pöcsig és ennyi, éreztem hogy a combomban meg a vadlimban alakulnak ki a vérrögök. Pfuu az kegyetlen volt.
Nesztek nektek Posszeidon
én 28 foktól jobban szeretem
izzadás még hagyján arra a babatörlő egész jó, persze kompromisszumos, de vállalható
a por ami nagyon szar, és terepen nagyon poros az ember, na ehhez a nedves törlő már nagyon nem elég
szoktam vinni egy nagyobb autómosó szivacsot az 5-10 fokos patakban való fürdéskor nagy segítség, régen lyukas kupak is volt nálam remek zuhanyt lehet belőle csinálni
ha jó a víz nem kellenek ezek a praktikák, 15+ fokos vízben már meg lehet fürdeni
nem tom mit killódtok ezzel a fürdéssel Ha már nagyon ingerenciám támad rá beleugrok a Tiszába
A fürdés a legnagyobb problémám még mindig a vadkempingnél. Egy atizzdt nap után jól esik lezuhanyozni, nem halok meg ha kimarad de azért csak jobb.
ezek mind extra felszerelést igényelnek, a pet palack meg olyan hogy mindig van
egyszer teszteltük hogy ráhúztuk a nagyobbat a kisebbre és érezhetőbben melegebb lett
otthoni körülmények kötött a legegyszerűbb legolcsóbb vízmelegítő az hogy a kpe csőre egymás után flakonok vannak felhúzva és feltekerve
Amit mond Laci, lehet a kettőt kellene kombinálni. Napközben ha olyan az idő felmelegedik a pvc-ben a tetőn a víz, lehet, hogy elég már csak az is. De ha nem akkor átfolyatni a bojleron. Kérdés hogy megéri bonyolítani vagy sem.
Ha sut a nap van melegviz, ha nem nincs.
Sima fekete PVC csövet szoktak kirakni a tetőre, abba elfér elég mennyiség, felülete is van, és olcsó, arról lehet zuhanyozni, de azért ez annyira nem üzembiztos.
erdélyben volt amikor ki volt száradva az esti pihenő helyén lévő folyóvíz
ekkor maradt a pet palack meg a babatörlő
amúgy meglepően tisztának érzi magát az ember pár palack víz után, de azért 2-3 éjszaka után egész jól esik egy rendes fürdő

ha van hely a cuccnak akkor a honvédségi vegyi mentesítő szett az igazi, kb egy 20as kanna helyet foglal, bár nem tudom lehet-e kapni ilyet valahol
Az nem melegiti fel este, bar mar lattam elektromos mobilzuhanyt is, meg egy enyhen zakkant yt tyukot aki kemping gazon melegitett fel vizet, azt egy kanbaban bekeverte hofokra majd egy szivargyujtos meruloszivattyuval hajtott zuhannyal oldotta meg.
En egy tippet kovetek, 10 l atfolyos bojlerba hekkelek 12v os cekaszt, lattam talan 3-400w teljesitmenyut. Az talan eleg lehet.
Dechatlonban van mobilzuhany, 5perc és kellemes benne a víz. De fürödjenek a büdösek, 2-3het és leesik a kosz víz nélkül is
másfeles víz a tetőre amire ráhúz az ember egy 2.5 literes flakont
2-3 ilyen szett és ingyen melegvíz

pecázáskor én a 20as kannát kiteszem a napra aztán este fasza meleg a víz, mondjuk itt van annyi szabadidő mindig hogy mindig kiteszem a napra
Magadból indulsz ki?
Amúgy szerintem nem kell 30 liter.
Így hívják a limonádét Indiában
gondolkodtam...tudom hülye szokás, de ha van egy probléma akkor szoktam ilyet.
Zoli melegvíz gyártásáról a lakóautóba.

Lehet rosszul számolok, de fürdéshez kell minimálisan 30liter 60fokos víz.
A víz fajhője 4.2kJ, azaz 1,167Wh kilogrammonként és fokonként, vagyis 30 liter 60 fokos víz 0 fokosból előállításához csupán 2.1kWh energia kell.
Ez csupán 10kg lítium akku, ami csupán 5liter helyet foglal.

Lehet mégsem olyan hülye ötlet akkuról vizet melegíteni, de csak úgy hogy nem tároljuk a melegvizet, hanem közvetlen felhasználáskor melegítjük, mert így nincs tárolási veszteség, egy megfelelő akku meg bírja az ehhez szükséges nagy áramot.
Aztán mivel Zoli úgy is csak kéthetente fürdik, örök életű lesz az akku is
Zoli háziállata most, hogy épp nincs tgk azokat fogja be a futó elé kiszállításnál.
mi a tököm az a bantha már???
En lattam élő Bantha-t is.
Tiszta sor, mint ahogy egy miniszter sem jelenhet meg 20 éves autóval, vag y fogadhat prominens személyeket egy vályogtéglás kutyalukban
ez lenne a normális és a mindenki számára ideális. De 100 vállalkozás 100 féle képen működik és tud boldogulni. Ezen belül is vannak üzletileg sikeresebb évek és kevésbé sikeres évek Láttunk már kis céget a semmiből naggyá kinőni( most nem beleértve a ner oligarháit az külön forgatókönyv ) meg láttunk már óriási hasznot termelő, hosszú évtizedeken keresztül regnáló globális vállalatokat egyik napról a másikra bedölni