Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na jo de milesz ha a robotoknak is tele lesz a toke az emberrel?

http://youtu.be/rW9WmA5okpE
Esetleg még annyit fűznék az előző eszmefuttatásomhoz, hogy jelen pillanatban a robotizáció még nagyobb robbanás szerű elterjedésének a gátja a képesség
Nem a nagy gyártóknál hanem a kis cégeknél ami azért még mindíg 80%-ban biztosítja a munkát a munkavállalóknak. He majd lesz képesség(lajvé) akkor majd lesz hajlandóság is. Ugyan is aki képes rá de szociális érzékenysége miatt nem áll (nem hajlandó) át az emberi munkaerőről az kiesik a versenyből, lemarad és kiszorul a piacról.
olyanból vennék fel
Ini itt mindenki bajba lesz szerintem több mint egy éve már amikor előszőr felvetettem a roboticázió probláémáját Mindenki a hasát fogta úgy röhögött, hogy milyen hülye vagyok. Persze egy cikk egy hir vagy valamire való tájékozódó jellegű információ sem volt erről sehol, mert nem foglalkozott ezzel senki hiszen vele párhuzamosan meg olyan mértékű munkaerő hiány volt és talán van még most is amilyet a magyar nép nem látott a rendzserváltás óta (szerintem előtte sem)
Most sem ettől hangos a sajtó De azóta néha néha belefutok egy-egy hírműsorba ami pödzögeti a témát Senkinek semmiről semmilyen fogalma nincsen. A nemzetközi hivatalos álláspont kb. az, hogy a mostani, évszázadoktól felépülő jelenlegi gazdasági rendszernek nincs alternatívája Még ötlet szintjén sincs elgondolás, hogy mi lesz Nyílván a robotizáció nem az egyik pillanatról a másikra szakad bele a nyakunkba de számolni kell vele, mert ez egyre jobban gyorsuló folyamat Nagyjából a most ember által elvégzett munkát a mai technikai, technológia fejletség legalább 80%-ban ki tudja váltani.És ez nem a jövő, ez a jelen Amikor a bemondó nő már nem is bemondonő, csak egy kitalált karakter, amikor az ügyfélszogálatos call centeres már csak egy női hang, amikor az étterembe, már nem látsz pincért mert az asztalba épített tableten rendelsz aztán kinyílik az asztal közepe és máris terülj terülj asztalkám, amikor egy gép a hajszálnál 100 szor vékonyabb elemi szálakat egy panelba belefűz méter hosszan a másodperc tört része alatt akkor el kell gondelkoznunk, hogy meddig van keresni valónk a munka világában
Ennek is kell, hogy legyen valamiféle megoldása valahogy mindíg alakult a világ a több százeezer év alatt mióta mérgezzük itt ezt a bolygót
Lehet az ükjeink már csak tanulni fogják, hogy az ősök munkabérért dolgoztak és az azért kapott bérért vásároltak. Mindenesetre jelen pillanatban ép kéz láb ötlet nem született a mai napig.
De, a szappan.
Lóg b+ hulye tablet.
Jah, jo hogy mondod, tavalyrol lehet g a li-ion 4db xt60 assal.
Majd lemerem ezeket a szarokat.
A hulye hondat egy laposelem is meghajtja.
cígókra nincs ilyen
Én nem szeretnék semmit, csak kegyelmet.
ilyenek simán vannak nálunk is
amelyikhez szeretnéd De szmájli lesz
Van cellánként is, bár egyik sem 60*60*6.5mm-es
Az hogy modellekhez van ne zavarjon. Ugyan úgy zacskós LiPo cellákból van zsugorfóliázva, csak durván jobb minőség bármelyik, mint amit a kommersz cuccokba raknak.
A 2.2Ah-s Graphene akkuról pl. beindul a Hondám, jobban mint a saját akkujáról, plusz tartósságra is lényegesen jobb.
Tettem is rá XT60-as csatit a bikázáshoz.
Ez fer a dobozba, de itt csak komplett csomagokat latok modellekhez.
Párbeszéd?
Persze, van párbeszéd nyelvművelők és kocsmai trógerek között. Te melyikhez tartoznál inkább?
Úgy van ez, hogy 3-4 éve még nem nagyon akartak a multiknál dolgozni az emberek, mert szarabb fizetésük volt mint a hazai vállalkozóknál. (mondjuk ennek is megvolt az ok lehet furcsán hangzik de az állam beleszólt, mit fizethet egy multi a melósnak persze ez nem volt nagy dobra verve ) Akik ott dolgoztak azért dolgoztak ott mert a hazai vállalkozásokba esetleg nem volt nekik hely. Aztán az utóbbi néhány évben ahogy fellendülés volt kezdte elszívni egyre jobban a saját tulajdonú vállalkozás a munkaerőt. Csak hozzám a DM-ből, tescóból, spárból is jöttek munkavállalók. Aztán a multinak is lépni kellett mert nem maradhatott munkaerő nélkül így kénytelen volt emelni a fizetéseket Aztán Ő ezt viszonylag sokkal könnyebben kevesebb fájdalommal meg tudta mert volt és van miből. Szépen visszaszivárogtak a dolgozók a multihoz (mikor már egy lidl is 3-4-500 ezres fizetéseket ad, ezt egy kis bolt nem tudja megtenni. De muszály volt a kkv-nek is emelni a fizetéseket, hogy meg tudja tartani a munkavállalóit. Annyi a különbség amíg ez egy kkv-bnak fájh, vagy akár bele is rokkan addig egy multinak ez csak vállrándítás. És akkor most lehet ajnározni a multikat
könyveken nevelkedtél Hát imádtam olvasni gyerekkoromtól a katonaság végéig sok köny megfordult a kezembe(már, hogy el is olvastam) De ez itt egy párbeszéd. Ha telefonon beszélnénk hallanád a hangsúlyt és lehetne tudni, a viccet, vagy ha valaki komolyan mond valamit, a sértődöttséget, ha haragszik stb. Írásban erre nincs lehetőség Ezért találták ezt ki és okos dolognak tartom
ennyiért én is
Pont ekkora kell?
Mert úgy nehéz, de ha változhat a méret akkor azért van választék: (ez egy megbízható hely)
https://hobbyking.com/en_us/ca...
lehet ezt fejlődésnek is nevezni inkább de inkább csak átalakul. A nyelv folyamatos átalakulásban volt, van, lesz Ha csak az ómagyar mária siralom halotti beszéd ilyenekre gondolunk felét sem értjük. Mint amikor a mézgáék visszamentek a köbüki időkibővítőjével az 1300-as évekbe ott sem volt világos minden szó Az állandó változással a nyelv is változik, gyakorlatilag hozzáigazodik az aktuális élethez. Ha van idős ismerősöd aki nagyon szép kort megért 90-100 éves ott is lehet találni számunkra már ismeretlen vagy kevésbé ismerős szavakat, kifejezéseket.
a nagyok meg tabletekben vannak....
ezek ilyen gps akkuk... 3400mah-t nem is láttam még, általában kicsik vannak bennük, vagy 3000,4000mah
jók a 3 ezresek meg azok 6 gangosak a kisebbek meg általában 5-ös váltóval adják
Ebay, van minden méretben.