Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ahhoz képest hogy nem érdekel kurvasokszor hallom KB ezt
"Viszont akkor te se sértődj meg, ha a többség - a munkavállalók - elvtelen köcsög gecinek tartják a (hazai) vállalkozók többségét. Utálunk is nálatok dolgozni szaré'-hugyé', mindenki"
Úgy gondolom nem mehet mindenki olyan helyre ahová szeretne
Pl hiába van Győrben fasza fizetés, az ország összes embere nem fér el se Győrben se a fasza fizetést adó helyen
Amúgy pl ha fél BAZ megye Győrbe menne dolgozni nagyon rövid időn belül itt is szar volna a fizetés

Pl felénk a napszám azóta elfogadható összegű amióta alig van román munkás
Aztán ha jön egy ilyen akció mint a zöld szüret volt aki 1200 forint órabért fizetett mert különben nem volt aki menjen
Na engem pont nem érdekel a dolog: magyar, egyszemélyi tulajdonú középvállalatnál dolgozom tíz éve, a munkámat imádom, itt csak a fizetés / juttatás kevés sajnos (nincs cafeteria, nincs jutalom, 2 éve már 13. havi fizu sem, az éves szabimat sem tudom mindig kivenni - viszont a teljes béremmel be vagyok jelentve a kezdetektől, és soha nem volt olyan, hogy a "napján" nem utalták volna át a fizumat). Nem kalocsai cégnél. Tíz évvel ezelőttig viszont itt dolgoztam: előbb - amíg voltak - középvállalatoknál, aztán egy maszek 3 fős kis cégénél, utána egy 300 fős (később 150...) részvénytársaságnál.
Csak azt az egyet nem értem hogy konkrétan te miért nem egy "gaz kapitalista kizsákmányoló multi cégnél szeretne gályázni. Ott van éves szabadság, van 13. havi fizu, van jutalom, és a teljes béremmel be vagyok jelentve" cégnél dolgozol?
Faszé nem költözöl el és húzol oda ahol megbecsülnek és nem egy fideszes a polgi?
Ezt a munkát amit csinálsz gyakorlatilag ukrajnától kamcsatkán át peruig mindenhol meg tudnád csinálni.
Most tudom van ez a fasza vályogházad meg blabla.De ha akarnád lazán eladhatnád és oda mehetnél ahol szeretsz élni,még egy fincsi multit is kifoghatnál,és nem kéne ezzel az országgal foglalkozni sem.
Amúgy úgy gondolom előbb utóbb vagy lesz államilag fizetett alap jövedelem. Vagy romba dől minden
Aztán akik ma kifizetnek x összeget munkabérként azok utána a robotokkal működne kifizetnek x összeget plusz adóba hiszen valahonnan kell az aprópénz a népnek
Így mindenki jól jár avagy senki sem ez csak nézőpont kérdése
Utána lesztek bajban
Mert ha nem kész munkás nem lesz vásárló sem
Nekünk szinte mindegy hogy a munka miatt megrokkanunk és utána halunk éhen vagy x évvel előbb egészségesen
Nektek lesz a cumi mert az elmaradt bevétel miatt ugyanolyan csórók leszek mint mi -már ha szerencsétek van
Ha nincs akkor az éhező tömeg simán agyonver és kifoszt
Mert tudod amikor nincs veszíteni valója az embernek bármit megtehet
Szóval ti magasabbról estek pofára mint mi, és szarabbul is fog esni
Én ezzel teljesen tisztába vagyok. Viszont akkor te se sértődj meg, ha a többség - a munkavállalók - elvtelen köcsög gecinek tartják a (hazai) vállalkozók többségét. Utálunk is nálatok dolgozni szaré'-hugyé', mindenki egy gaz kapitalista kizsákmányoló multi cégnél szeretne gályázni. Ott van éves szabadság, van 13. havi fizu, van jutalom, és a teljes béremmel be vagyok jelentve.
Nem ertelek.En normalasinam,tisztelettudoan kerdeztem valamit.Te meg indoklas nelkül személyeskedni kezdtel.Ismet megkerdezem:tevedtem de miért?
Próbálom úgy írni bogyóbá, nehogy megsértődj A munkavállaló a válalkozó szemében csak a szükséges rossz. Minden vállalkozó szeretné megspórolni a munkavállaló bérét járulékát, kafetériáját, szabadságát, betegségét, szülését és az aktuállis lelki állapotát De ez a világ következik Aki ma képes és hajlandó rá a lehető legnagyobb mértékben kihelyettesíti az élő munkaerőt gépre és robotra.
a fejedben
Én nem szegyenlem bevallani ha tevedek!Söt!Örülök hogy tanulhattam valamit!Eppen ezert kerem hogy irja le valaki hol a hiba!
Oké TÉVEDEK!!!De irja le valaki miért!
Az logikus hogy az ebadót is beleszámítjuk vagy csak menőnek akart látszani hogy puffoghasson?
Huuuuuuuu vazze.... ezt inkább engedd el.... te meg nem vállalkoztal soha ugye? olyan messze all a logika a valóságtól, hogy nem feltételezem....
Mert a vállalkozó "csak" szervezi a munkát, befekteti a pénzét a haszon reményében. Amit valójában a dolgozói (az általuk végzett munka) állítanak elő.
Oké,de leirnad miert?
igen tévedsz
Ha tévedek válalom és megkövetlek!Adott egy válakozó aki termel,elöalit valamit.AŐ az eladott minden egyes árujának áraba ezeket az adokat,jarulekokat,hasznot szoval mindent belépit.Jön a vevö aki ezt az arut megveszi és mintegy kifizeti a valalkozot terhelö adokat,járulekokat.Ha az a bizonyos vevö törtenetesen egy maganszemély aki vegfelhasznalo akkor bizony ö fizeti ki a valalkozot terhelö adokat,járulekokat!Szerintem..Vagy a válalkozo ezeket nem epiti be az arba?Azt ö fizeti ki?Nem haritja tovabb a vásarlora?Ha nem igy van megismetlem,valalom hogy tevedek!!
na még egy okos
De végül is igen Minden hónapban elején beviszi ráeső néhány millát, hogy a hónap végén kivehesse a 2-3 kilós fizetését
Az van hogy a foton felsoroltakat nem a munkaltató hanem végül is a munkavalaló fizeti ki a fizetéséböl .Az aki a tápláleklanc legaljan van.
Mert így könnyebben megérted, nem zavarnak össze téged a vesszők....
de azért roppant kíváncsi lennék mik azok az "elvi problémák"
vannak olyan emberek akik nem tudják az érzelmeiket kifejezni
Nekem elvi problémáim vannak a szövegben az emojik használatával. Nagy ritkán kirakom úgy, ahogy az előbb is, de ez egy évben tíz alkalom kb.
gondolom jó időben volt jó helyen, jó kapcsolatokkal, megcsinálta a szerencséjét Az ilyentől egy fillért sem sajnálok. Kihasználta az adódó lehetőségeit. Az biztos, ha annyi pénzt sikerült volna összekovácsolnom b@sznék én vállalkozni. Tuti nem kínlódnék gondolom neki sem lett vona muszáj