Bár még mindig nem tudom van e a világnak olyan pontja ahol bérmegállapítási szempont bányásztól magasépítői munkakörig vagy ápolónőig bezárólag hogy mekkora értéket képvisel a tulajdonos/vezérigazgató járműve vagy hogy jár e kenyába vadászni,kurvázni monternegróba,esetleg ladikja van e a tiszán.
Még ha csak vigyorogna...
De felelőségre vonna hogy én miből voltam nyaralni ,meg miből vannak a dolgaim...és hogy miért keresek többet!
Bár erre meg is van a válasz.
Nagy munka ,nagy felelőség,nagy pénz...
Mikor ezt írtam 2-3 éve még Te is azt mondtad, hogy ilxen sosem lesz és hülyeség pedig a fejlődés miatt ez is legalább annyira kényszer mint a kirajzás, hogy fogok röhögni 500 év múlva az alfa centauri egyik bolygóján rajtatok akik ezt nem hitték el.
Egyelőre semmit nem cserélek le, csak elmerengtem / álmodoztam azon, hogy mi lenne, ha..... ...nem merek a jelenlegi helyzetemben felvenni 2 milla kölcsönt egy - bármilyen - autóért, meg tulajdonképpen igazán szükségem sincs rá, marad a régi. Jól esett arról almodozni, hogy az életben EGYSZER nekem is lehetne új autóm. Mert megérdemlem. Ja nem, nem érdemlem meg....
Tehát van bajod,elégedetlen vagy,igaz azért két éven belül lecseréled a szg. parkot,kocsit,felújítgatod a házat stb.és kevesled a fizetést.Tenni ugyan nem teszel a több fizetésért semmit.
Csak az internetes jajjajajja szar az életem meg mindenki másnak,mert szar az élet kalocsán monológokra futja.
Ezt is értem.
Ini 2 csak neked van fix fizud és be vagy jelentve.
Nem vagyok boldog, mert például a feleségem is minimálbérért dolgozik (igaz már nem sokáig, mert ha marad a Nők 40, akkor 2 éven belül nyugdíjba megy. Fog kapni havonta vagy 80 ezer forintot....)
Erre felénk TÉNYLEG ennyire szar a munkavállalók helyzete, Ini nem túloz - Kalocsa meg még vacakabb hely, mint Kiskörös)
Nekem "egyetlen" bajom a munkahelyemmel, hogy sokkal-sokkal kevesebbet keresek, mint "kellene". 56 éves gépészmérnökként, NAGYON felelősségteljes munkával is épphogy összejön a havi 300 nettó. És két éve még ennél sokkal-sokkal rosszabbul kerestem. A pénzt nem kell irigyelni, mert ebből állom a munkavégzésem összes eszközét folyamatosan, tehát nyugodtan számolhatsz tényleges havi nettó 260- 265 ezer forinttal. Más zsebében nem turkálunk, de hadd turkáljak a sajátomban.
És nem, nem tudok elköltözni. Amikor kellett/lehetett volna, akkor egy haldokló após-anyóst kellett gondoznunk.
Az én koromban nem is biztos hogy találnék megfelelő állást (szűk a szakterületem - és gyerekkorom óta sajnos beteges is vagyok), félretett pénzem gyakorlatilag nincs, albérletbe meg nem megyek, annyival nem tudnék többet keresni.
Ja értem.Neked minden fasza és boldog vagy.
Csak valamiért KELL ekézni a vállalkozót,cégvezetőt,de legalább az otthoni paradicsomkarót,különben szarul éreznéd magad.
Látom, tudom mi megy itt Kalocsán (bár 10 éve engem közvetlenül már nem érint): lehet 3 műszakban dolgozni minimálbérnél kevesebbért (!!!), normában, ami úgy van megállapítva, hogy ne tudd hozni a 100%-ot. És örül a szerencsétlen melós, hogy van hol dolgoznia! Ennek azonnal vége lesz, amint felépül a Kalocsa-Paks Duna-híd, az itteni összes melós át fog járni dolgozni, szakképzettségtől függetlenül. Na akkoz majd nézhetnek az itteni cégek vezetői....
Megyek inkább motorozni, leszarom hogy -6 fok van