Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Még mindig a könyvelési téma van?
Megyek inkább motorozni, leszarom hogy -6 fok van
Bár még mindig nem tudom van e a világnak olyan pontja ahol bérmegállapítási szempont bányásztól magasépítői munkakörig vagy ápolónőig bezárólag hogy mekkora értéket képvisel a tulajdonos/vezérigazgató járműve vagy hogy jár e kenyába vadászni,kurvázni monternegróba,esetleg ladikja van e a tiszán.
Áhh,nem telt el még sok idő a rendszerváltás után.
Mindig van az a házmester szemlélet hogy a szemét akinek xy van.
Még ha csak vigyorogna...
De felelőségre vonna hogy én miből voltam nyaralni ,meg miből vannak a dolgaim...és hogy miért keresek többet!
Bár erre meg is van a válasz.
Nagy munka ,nagy felelőség,nagy pénz...
Azért azt tudnod kell hogy semmiféle pénzért nem elég az hogy bemész és vigyorogsz.Akkor inkább nem kellesz.Mint a példa mutatja.Ez van.
Nekem sosem kellett a sok pénz
A nyugalom többet számít
Kis pénz kis munka nagy nyugalom

Szerintem sosem írtam azt hogy nekem sok pénz kell
Én csak az igazságtalanság ellen berzenkedem
Akkor a munkavállaló nem pénzért dolgozik?
Jó tudni.
Ini nem vállalkozó - őt nem érdekli a pénz, meg a vagyontárgyak felhalmozása.
Nem a legtöbbet fizetőt kéne?
A sok szar közül a legkényelmesebb
Igazad van,a kanapén fetrengés meg a trágyahordás feketén járulék és nyugdíj nélkül sokkal jobb.
Az alaszkai aranyláz rémlik ? Ment mindenki.... a semmiért
Itt is az lenne csak arany nélkül
Amúgy szerintem nem is lesz, emiatt lesz alapjövedelem
Le is fogják
De attól meg nem lesz pénzük hiszen aki csóró az a föld alatt is csóró marad
Mi van ha leverik a jobbágylázadást a nemesek?
Jobbágy vagyok, féljen a vállalkozó.
Csak nehogy te is ki legyél dobva a zsilipen mert lázadnak a jobbágyok.
Mikor ezt írtam 2-3 éve még Te is azt mondtad, hogy ilxen sosem lesz és hülyeség pedig a fejlődés miatt ez is legalább annyira kényszer mint a kirajzás, hogy fogok röhögni 500 év múlva az alfa centauri egyik bolygóján rajtatok akik ezt nem hitték el.
Két éven belül,ceed-yaris helyett,számítógéppark,szekrénysor stb.
Egyelőre semmit nem cserélek le, csak elmerengtem / álmodoztam azon, hogy mi lenne, ha..... ...nem merek a jelenlegi helyzetemben felvenni 2 milla kölcsönt egy - bármilyen - autóért, meg tulajdonképpen igazán szükségem sincs rá, marad a régi. Jól esett arról almodozni, hogy az életben EGYSZER nekem is lehetne új autóm. Mert megérdemlem. Ja nem, nem érdemlem meg....
Tehát van bajod,elégedetlen vagy,igaz azért két éven belül lecseréled a szg. parkot,kocsit,felújítgatod a házat stb.és kevesled a fizetést.Tenni ugyan nem teszel a több fizetésért semmit.
Csak az internetes jajjajajja szar az életem meg mindenki másnak,mert szar az élet kalocsán monológokra futja.
Ezt is értem.
Ini 2 csak neked van fix fizud és be vagy jelentve.
Nem vagyok boldog, mert például a feleségem is minimálbérért dolgozik (igaz már nem sokáig, mert ha marad a Nők 40, akkor 2 éven belül nyugdíjba megy. Fog kapni havonta vagy 80 ezer forintot....)
Erre felénk TÉNYLEG ennyire szar a munkavállalók helyzete, Ini nem túloz - Kalocsa meg még vacakabb hely, mint Kiskörös)
Nekem "egyetlen" bajom a munkahelyemmel, hogy sokkal-sokkal kevesebbet keresek, mint "kellene". 56 éves gépészmérnökként, NAGYON felelősségteljes munkával is épphogy összejön a havi 300 nettó. És két éve még ennél sokkal-sokkal rosszabbul kerestem. A pénzt nem kell irigyelni, mert ebből állom a munkavégzésem összes eszközét folyamatosan, tehát nyugodtan számolhatsz tényleges havi nettó 260- 265 ezer forinttal. Más zsebében nem turkálunk, de hadd turkáljak a sajátomban.
És nem, nem tudok elköltözni. Amikor kellett/lehetett volna, akkor egy haldokló após-anyóst kellett gondoznunk.
Az én koromban nem is biztos hogy találnék megfelelő állást (szűk a szakterületem - és gyerekkorom óta sajnos beteges is vagyok), félretett pénzem gyakorlatilag nincs, albérletbe meg nem megyek, annyival nem tudnék többet keresni.
Ja értem.Neked minden fasza és boldog vagy.
Csak valamiért KELL ekézni a vállalkozót,cégvezetőt,de legalább az otthoni paradicsomkarót,különben szarul éreznéd magad.
Látom, tudom mi megy itt Kalocsán (bár 10 éve engem közvetlenül már nem érint): lehet 3 műszakban dolgozni minimálbérnél kevesebbért (!!!), normában, ami úgy van megállapítva, hogy ne tudd hozni a 100%-ot. És örül a szerencsétlen melós, hogy van hol dolgoznia! Ennek azonnal vége lesz, amint felépül a Kalocsa-Paks Duna-híd, az itteni összes melós át fog járni dolgozni, szakképzettségtől függetlenül. Na akkoz majd nézhetnek az itteni cégek vezetői....
Tehát azért nem mész el győrbe fasza fizetésrt mert

"ha fél BAZ megye Győrbe menne dolgozni nagyon rövid időn belül itt is szar volna a fizetés"

Brilliáns a logika.