Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jah és az egyik akku megpusztult a fűthető kabathoz vett pakkban.
A halál tudja hol lehet venni ilyen cellat.
Azért mert a nevében is benne van, hogy alap!jövedelem és nem gazdagsági. Tehát ha valakinek van melóhelye az nyilván jóval többet kap, pár éve számolgattak és akkor 5-60000-ről beszéltek a hivatalos helyeken, de kívánalomként 100 körüliről, angyjából a minimálbérről és nyilván ha valaki dolgozik akkor ennél több lesz a léje.
Na,csak hogy bogyó megnyugodjon bedobom.
Ideért a zsugorcső,úgyhogy leszigeteltem a pakkot,jó szarul,elolvadt pár helyen.
Fasza kawa színben.
Én mondtam volna ilyent?
De ha te sem érted, akkor simán leírom, mindenki úgy ír ahogy tud (direkt nem írom az akart), nekem legfeljebb véleményem van.
Najó, de minek dolgozzon bárki is ha úgy is megkapja a pénzt?
A robotizációval inkább az jön el, hogy egyre olcsóbbak és nagyobb mennyiségben érhetők el az egyre komolyabb dolgok, nem pedig az hogy ingyen osztogatják.
legfeljebb kitalálnak olyan szakmákat mint a bölcsész ami igazából nem termel semmit, meg nincs is értelme, de lehet állami fizetést adni neki.
Akinek meg van egy kis esze, az a felszabaduló idejében kitalál új dolgokat, megtervezi, azért kap pénzt.

A problémád amúgy nem új kelletű, amikor feltalálták és elterjedtek a szövőgépek, akkor is aggódtak a parasztok, hogy a gépek elveszik a munkájukat.
Valahol az is robotizáció volt, de nem lett igazuk. Annyi lett az eredmény hogy a gyártulajdonosok mégjobban meggazdagodtak, mindenkinek jutott olcsó pulcsi és nem kiváltság lett a birtoklása.
Mi a pár? A 8 milliárdból lenne mondjuk 500 millió, a többi csak töltelék, szerinted nem lenne piac? Gucci táskát meg Teslát most sem sokat vesznek Ghánában.
persze:

https://en.wikipedia.org/wiki/...

És felhívom a figyelmedet, ez a WIKI, ahol, azért sok minden kellemetlenség már nem jelenhet meg.
Vagy Idömilliomos egy-két úriember
Senki nem kényszerít hogy emotikont használj, de te se várd el hogy más ne használjon, illetve itt a rövidítés sem jellemző, csak említetted a "vok" rövidítést, arra írtam hogy miért használják.
A Mézgából meg a köbüki újmagyar nyelvére utaltam, de úgy látom csak azért sem akarod érteni egyiket sem.
Ti most szívtatok vmit vagy qrva sok volt az alkohol? Mindkettő érdekel
Amúgy van már erre jó ötlet és remélhetőleg megvalósul, minden robot után ugyanannyi járulékot kéne fizetni amennyi ember munkáját elveszi és azt már lehetne alapjövedelmre is fordítani.
Ha nem olyat adsz amit bármire elkölthet akkor fölösleges lesz a termelés hisz ki a bánatnak adják el? Annak a pár tehetősnek tehát egymásnak? Ha csak tető és kaja lesz a nyomorultak jussa akkor 1, ezt nem sokáig tűrik, 2, miből lesz a gazdagság továbbélése ha nem lesz kinek termelni?
Szíriusz? gondolom megvan....
Akkor szerintem nem értjük a hatalmasok gondolkodását, lehet, hogy némelyiknek tényleg tetszene, hogy csak ő és a kis család és a cselédség élne a bolygón, de inkább nem, egy darabig talán , ez igen unalmas, mindenki találkozott már gazdaggal sőt kőgazdaggal is, akikkel nekem dolgom volt (nyilván mint igen távoli, alacsony alvállalkozó vagy beo) bőven volt annyi pénzük, hogy még az unokák sem bírnák elkölteni sehogy és mégis kellett még több és nekik már rég nem a pénz értéke számított hanem a rajta vehető, átélhető hatalom amit mások fölött gyakorolnak ami ha kinyírják a népet akkor megszűnik hisz pont azoktól szabadulnak meg akiken az életük értelmét gyakorolják........nem, erről nem mondana le egyik hatalmasság sem így inkább ők is a megoldást keresik mert hát különben minek lennének mérhetetlenül gazdagok ha nem lenne kihez képest gazdagnak lenni?
Ó, nem vagy te feltaláló, a kedves kis zsidók már elkezdtek egy olyan vírust, ami az arabokra hat, genetikusan kódolták a kis gyilkosokat.
Ha jól emlékezem, a laktóz intoleranciában gondolták megtalálni azt, hogy a vírus válogasson az áldozatok közt, csak hát... a zsidók (nem mind) sajnos épp úgy Sém fiai, mint az arabok nagy része.
Szóval nem válogatott a vírus megfelelő hatékonysággal.
Nem jó az sms mint példa, ott van egyfajta kényszer a rövidítésekre.
Itt nincs.
Lehet ezt értelmezni (a fórumot) beszélgetésre, de a szabatos beszélgetés az tabu lenne akkor?
Én egyszer sem éreztem, hogy nem lennék érthető. Az, hogy nem tetszik, vagy másképp gondoljátok, az egy dolog.
A Mézgát sokszor megnéztem, kedvencem a kétdimenziós világ volt, amikor a nyelvújító feltaláló a bányában dolgozott, és így volt vége a munkaidőnek:

Munkafelügyelő a munkásoknak:

- Egyedek! Eleget termeltetek? Ez esetben elengedlek bennetek, mehettek.
Hazament a pofa, kereste a gyerekét:
- Egyetlen gyermekem merre ment?
Mondá a felesége, hogy korrepetálásra vitte a tanár:
- Eszes mestere elvezette.
És adta neki a szilvás gombócot vacsorára:
- Kerek csemege, edd meg!
Nem lesz. Adhatnának ugyan, de azzal még jobban inflálnák az értékét. Mindig annak volt értéke, ami mögött valami értékteremtés volt, amit csak úgy nyomtak, annak szépen elerodálódott az értéke. Amúgy meg ha adnának és azt költenék el, nem kis részben hülyeségre, az jobb lenne? Amúgy most is van, pár támogatást már természetben adnak most is.
De nézhetem szigorúbban is, ha én adom, én határozom meg, miben, kinek és mennyit adok. Ez nem kívánságműsor. Addig az, amíg a munkámmal esetleg kényszerhelyzetben tartom a munkaadót, vagy nevezzük régiesen tőkésnek, de amikor már nem függ tőlem - mert robotok lesznek - miért kéne nekem megfelelnie akár milyen mértékben? Ne mond, hogy leváltod, mert párszor megpróbálták már, és nem mindig sikerült, amikor sikerült, akkor is csak időlegesen.
Az nem jó érv, hogy én a saját elképzelésemet magamra nem tartanám elfogadhatónak. Az, hogy mit szeretnék, és hogy mit mondat velem a logikám, legfeljebb a szerencsés egybeesések miatt lennének közös halmazban.
És igen, álljon ellent, akiben elég energia van. Tudom, nem jó a kegyetlen logikát elfogadni, de c' est la vie.
Szerintem sajnos Ininek lesz igaza.A világ urai(az a néhány tíz család)kidolgoznak majd egy fasza vírust,amihez lesz némi ellenanyag a kiválasztottaknak(kontraszelekció),és a föld lakossága szépen lemegy a negyedére.
Ennek óvatos és rosszul sikerült próbái pl.:aids,ebola,stb.
Ok, lennél az első a kinyírottak közül? Ha nem vállalnád akkor talán agyaljunk el azon, hogy mégis mi lenne a likvid nélküli megoldás. Nekem erre a kirajzás és ezt kéne forszírozni mert ugye a föld területe véges így ha népesedünk új hely kéne, kit érdekel mennyibe kerül?
Pedig kinyírni a népet egyszerűbb mint űrhajóval elküldeni bárhová
400millió dollár körül van egy űrhajó fellövése pár emberrel
Ennyi pénzért egy csomó nemzet vezetője önként kinyírná fele lakosságot
A különbség hogy a könyv az írott szöveg. Ez ami itt van az lehet hogy írott szöveg, de inkább élő beszélgetés.
Formailag jóval kötetlenebb, szabadabb, és mint az élő beszédnél a testbeszéd és hangsúly jóval nagyobb szerepet kap mint egy irodalmi szövegben.
Az erős rövidítéseknek is megvan a helyük, mivel az SMS nyelvben 160 karakterbe kellett minél több információt belerakni.
Ez ugyan úgy kialakult mint a távirati stílus.
Persze az öregek már nem boldogulnak az újmagyarral, ahogy a Mézga családban is Aladár fordított az apjának 1 forintért
Ezt ráadásul egy nyelvész fejtette ki, amikor ilyen mű sznobok elkezdtek fanyalogni, hogy silányul a nyelv. Ő erre azt mondta, nem sikányúl hanem fejlődik!
De csak ha fizeted a benzint és a kaját
De lesz.....nincs más megoldás a robotizációra ha csak nem amit akarsz az eutanázia, de ha már kötelezővé tennéd akkor lennél az első a családoddal együtt? Úgy vélem nem (bár ahogy anyósékról nyilatkozol lenne akit feláldoznál ) viszont akkor engedd meg, hogy más se nyugodjon bele ha likvidálni akarják így majd igyekszik ellenállni, valahogy azt érzem, hogy akik a te álláspontodat favorizálják úgy vélik, hogy ők a megmaradtak közé fognak tartozni amolyan felsőbbrendűnek gondolva magukat. Azon is elmélázok néha mikor valaki a lovagkort, ókort vagy bármelyik korról beszél, hogy akkor milyen jó volt, milyen jó lenne lovagnak, császárnak, hadvezérnek vagy csak egy nemesnek lenni és élni azt a bátor, becsületes életet, ilyenkor felvetem, hogy miből gondolja ha visszaröppenne azokba az időkbe, hogy az áhított kategóriákba fog tartozni? Sokkal nagyobb esélye van annak, hogy valamelyik alsó kaszt jutna mivel azokból voltak a milliók nem az urakból így rabszolga, jobbágy, cseléd stb. lenne akiknek azért nem volt túl jó életük, de ez általában nem opció, igaz ha már ábrándozunk legalább abban merjünk nagyok lenni.