Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lehet hogy a 7 év alatt 2km-t ment vele... én mentem 1.9pd-vel amibe egytömegű lett rakva, szét akart esni az autó.
Van olyan motor ami elviseli de nagyon sok nem, főtengely törik de inkább a váltó csapágyazását nyírja ki.

Mennyit szánsz kocsira? Van egy 110lovas passatom de nem akarom olcsón eladni mert új fékeket raktam rá meg új lengőkarokat
A kettőstömegűt nem véletlen találták ki,aki meg lehegeszti más alljasságra is képes.
Jelenleg egy klímakompresszorral harcoltunk,mintha víz alatt töltötte volna az utóbbi 4-5 évet,a csapágy úgy beállt hogy flexel se jött le.
Már keresek bontottat.
te jó Isten....
Mi baj történhetne? legfeljebb eltörik a főtengely
Ez mondjuk egy Avensis, a rohadásokat kell átnézni amennyire tudom, most megyek egy Astrát és ezt megnézni utána meló.
Én futnék................vagy nem.
Alkudj,sokat.
A lehegesztett kettőstömegű gáz nem? Nagyon szétrázza a kocsit? A gazdája azt mondja 7 éve használják így.
Légrugó azért tud ráköltős lenni ha gondja van.
Persze utána egy darabig megint nincs gond vele.
Ő előrébb jár, már a következőre kívánta
Amúgy G astra a leginkább kinézett az 1.7-es motorral meg a vw-k, de a C5 valahogy mindig kellett.
A sok km okán mindig tákoltam valamit és vasárnap mikor lemostam a motort felbaszott, beázott valahol és 2 henger leállt, szétszedtem és a kábeleken olyan mértékű tákolás volt a gáz miatt és az utólagosan berakott riasztó meg minden marhaság miatt, hogy belegabalyodtam mint a Laokon csoport. amúgy sem vagyok egy elektrozseni és csak az alapvető dolgokkal bírok el így mikor elkezdtem kibogozni hol ázhatott azon kaptam magam, hogy a fél kábelezés már a kocsin kívül van és még mindig nincs meg. No meg eléggé le volt pukkanva, körbe ütögetve végülis oktató autó volt, igaz ez annyira nem zavart, de elegem lett, mérgemben feltettem fillérekért és meglepetésemre azonnal elvitték még útközben, mondjuk tegnap mentem vele két hengerrel vagy 200km-et ha már tele volt a tank és a végére elkezdte elkapni néha.
Nem lett volna olcsóbb tákolni mint én az astrát?
Minden műszakinál ha 100ezer rámegy meg akkor is olcsóbb mint egy jóval újabb értek vesztése
Aztán pl amíg cégnél melóztam 6 év alatt 3 őzzel találkoztam melóba járás közben plusz egyet szabad időben kaptam el
És mind kicsi tempó mellett de azért indexek pattogtak le hűtő rács lámpák ködlámpák mindig sérültek
Új autónál többszáz ezer bukó már csak ez
Így van csak nagyon kevés gázos van eladó és azokban is félmilla km mint az én eladott ignácomban.
Bo igen csak ezt akkor újonnan senki nem mondta a szervizeknek így igen kevés géppel lehettek ilyen gondosak, a renaultok 30000-es periódusa is egy vicc, tönkre is vágta őket 150000-nél.
Ha nem autópályán közlekedést jó gyorsan akkor a gázos kocsi siman kijön annyiból mint a dízel
Pl egy miskolci út nekünk a kombi astra +3 személy 7,5 alatti gáz a fos mellék utakon sokszor ilyen 7,2-7,3
Debrecen 8 liter vagy egy kicsivel több mert ott jóval gyorsabban lehet haladni
Mondjuk a jóval gyorsabb is max 130 mert 120 után én már félek olyan fos a lengés csillapító
Annál öregebbet amikben jellemzően 300000km fölött van.
Az biztos, hogy a 10 éves dízel C5-nek már lófax ára sincs... sógor is gondolkodott már a cserén, de azt mondta, semmi baja, de semmi ára, így sokat kéne hozzá tenni, hogy jobbat vegyen, így marad.
Nem a hdi motorral van a baj.... egyre kell figyelni hdi esetén, hogy sok neki a 20e km olajcsere ciklus. Le kell venni 10e km-re és örök élet
Én is megröhögtem, mikor mutatta sógor... aztán kiderült, hogy ugyanolyan erős, mint az akkor 4 éves 320D BMW-m, és szar hullámos másodrendű úton nem tudtam vele tartani a lépést...
Jelenleg öreget vennék melós autónak így sok km-es lenne, újként minden autó jó 100000-ig (na jó, a tavria nem volt az ), tegnap váratlanul megvették a melós autómat és hirtelen kell valami diesel vagy gázos (sokat megyek, kb 40000-et/év).
Sógoromnak olyan van, 2.0 HDI, jó extrás, meg jó drága volt 10 éve, mikor vette újan. Egy nagy hajó, de eddig kb. 100 ezer km alatt semmi baja nem volt, pedig sógor tök láma az autóhoz, viszont hajtja mint az állat Légrugós, jól ringatódzik, de azt hittem, majd bexarik és ráköltős lesz, de nem...
Inkább ne tedd.... ma már más a Citroen is, ha újat akarnál akkor nyugodtan, de anno 2005-ben egy haverom egy Citroen szalonban dolgozott munkafelvevo vezetőként és mikor azt kérdeztem mennyiért adnának el nekem egyet újonnan, azt mondta nekem semennyiért... higgyem el, nem akarok ilyet venni azután kis előadást tartott.... elhittem...
Az utolsó a szomszédom, sokat vág (nem hizlal hanem veszi a környéken) és úgy húsként adja el lakótelepi embereknek és vazz, percek kérdése az egész, visítástól az ügyfél távozásáig igen kevés idő telik el, egyszerre általában többet vág amúgy kiszámolta és nem egy nagy üzlet épphogy egy kis munkadíj marad mert olcsón adja a holmit.
Nem fordítva
Van orja meg lapockára bontás. Plusz meg van egy csomó egyéb szokás
Van aki deszkás van aki felhúzta a hátsó lábainál mint a vadat
Stbstb
Tudom faszság, de van értelme öreg C5-öt venni? Valahogy mindig akartam egy ilyet vagy inkább maradjak az astra vw vonalon? Persze mindegy mit mondtok úgyis az lesz amibe belebotlok és megint jókorát tudok vele szívni.