Az hogy nem egy lapvibrátorral motorozok az elég nagy élmény tud lenni
XJ600-ast a kortársakból azért nem szerettem mert attól frankón elzsibbadt a kezem, meg a lábam, úgy rezonált.
Nem tudom ez mennyit tesz hozzá egy motor vezetési élményéhez mert engem baromira zavarnak a steril buzis motorok amik még csak nem is rezzennek ha gázt adok
Na azért a CB-vel meg lehetett azt csinálni hogy ráállítottál a tanksapkára egy pénzérmét és nem esett le attól hogy beindítottad. KTM-ed ilyet csak akkor tud ha odaragasztod
Nem is csoda hogy széthullanak a kettőstömegű lendkerekek, haveri társaságban is sokan úgy vezetnek hogy “ez dízel, nem kell forgatni” 6.ban vígan gyorsít 80-ról 1200-as fordulaton
Szerintem azt ne hasonlítsuk ide mert amúgy a kettőstömegű nélküli autókban is rugóval van csillapítva a tárcsa.
De akkor jöhet az sv-dl széteső kuplungkosara vagy a yamaha csörgőzörgő kosara és akkor a ktm nem zörgő kuplungja, éljen a japán !
Mondjuk a benzinesek kevésbé verik szét.
Máskülönben még a 81-es Honda CB750-esembe is van, szóval nem új találmány.
A kuplung agy és kosár és az azt hajtó fogaskerék is gumi rezgéselnyelőkkel kapcsolódik, de a kiegyenlítő tengelyben is gumis a tengelykapcsolat, szóval igazából hármas tömegű
Hihetetlen mód elkomplikálták a mai motorokhoz képest az erőátvitelt.
Dieselekben most már mindegyikben van, pont azért amit írtam, mert így ki lehet használni jóval alacsonyabb fordulattól a nyomatékot, ami javítja a használhatóságot és a teljesítményt.
Motor/autó függő. Van ahol csak a kényelem miatt rakták rá, van amikor meg extrém alacsonytól nagy nyomatékot akarták kihasználni ehhez viszont kell valami ami simítja a kezdeti egyenetlen járást.
Meglepődnék ha nem lenne olyan szaki magyarországon aki fel tudja újítani.
Meg sok esetben csak a gyári kettőstömegű drága, az utángyártott korrekt árazású szokott lenni, ezért is igénytelen dolog lehegeszteni.
Ha meg nem akar valaki ezzel bajlódni vegyen olyan kocsit amiben nincs.
Nekem pl. egyetlen autómban sem volt ilyen és nem is lesz
Valamelyik Ford motort szerelték sima és kettős tömegűvel is
Szoval nem feltétlen lesz szar, de biztos jobb az eredeti
Én csak azt nem értem miért nem állt meg rá valaki aki ezt fel tudja újítani
XJ600-ast a kortársakból azért nem szerettem mert attól frankón elzsibbadt a kezem, meg a lábam, úgy rezonált.