Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az EV nem jogi személy, hanem természetes személy, tehát szerintem értelmezés alapján nem lehet jogi személyhez írni, csak a természeteshez lehet beírni az egyéni vállalkozás azonosítójával. Az adás-vételi szerződésben két lehetőség van: természetes személy vagy jogi személy vagy jogi személy/jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet. Ez utóbbiak a Kt és a Bt. Ez alapján az EV csak az előbbibe tud kerülni az adás-vételin.
Viszont ha költséget akar elszámolni az autóra, akkor ebben az esetben is kell cégautó adót fizetni. Kérdés megéri-e....
Őőő...nem tudom feltűnt e már ,de nem szoktam fotózni a motoromat ha motorozok. A nyaralási képeim között sem raktam ki olyat,amin a motor van.
A táj izgalmasabb...bár itt alföldön az sem
Nincs mit fotózni...
Átmentünk Böszörménybe,aztán az elkerülőn a 180-as kanyart megnéztûk hogy még bele lehet e menni 180-al. Hajdúszoboszlón meg ebédeltünk és go haza. Arra jó volt hogy megjárattuk a vasat picit,de tapadás semmi...bóklásztunk csak
A legfelső képet én készítettem róla - 13 évvel ezelőtt.
https://www.facebook.com/pages...
Na igen..Kovács István. Most jött el nyugdíjba ő is.
Elindult a biciklid? Sehol egy kép ?!
Nem tudom ki most az igazgató a gimiben. Az én időmben előbb Szászné volt, utána pedig a Titkó István, de ő már sok éve elhunyt.
Van előkészítője a giminek ...
Akkor az igazgatót is ismered...az asszony nagybátya
De nem...nem a “kis Kossuth-ba ”jár...oda a feleségem járt. Már nem az az első az országban.
Ibolya úti iskola a neve...
Ja, hogy még nem gimis, ezt benéztem....
Kossuth gimis? Én is ott tanultam anno - olyan "nagy" nevekkel egy osztályban érettségiztem mint a Kósa Lajos, a Baji Csaba, Porcsin Zsolt (újságíró), Szekanecz professzor, Bán Tamás, stb. - mégsem vittem semmire sem.
Olvasni nem..tavaly megnyerte a szépolvasó versenyt. Igaz hogy az ország legjobb iskolájába jár ,de 9 évesen szerintem azt hogy közigazgatásilag ki hova tartozik, még nem kellene tudnia. Ország,megye,megyeszékhely,város,falu,tanya...hány megye van,sorolt fel. Mi a főváros jellemzője...város..falu..
Ilyesmiket tanult tegnap.
El kellett neki magyarázni hogy alakul ki egy város,hogy megértse...útvonalak,folyók..kereskedelem...
Az a baj,hogy sok kifejezésnek nem ismerik a jelentését. Pl minisztériumok,országgyűlési határozat. Honnan ismerné?
Adás-vételinél ha ev-ként akarja megvenni akkor ha jól gondolom akkor a jogi személykémt rovatba kell írni, de ha a magánszemély rovatot tölti ki akkor az normál átírás lesz nem vállalkozói?
valószínűleg angol kutatók lehettek az érvek sem fogytak el, csak feleslegesnek ítélem meg, amikor a te fő érved a "csúnya rossz eu" Mivel jelenleg dolgozom és van mit csinálni, rövidre zárom a történetet. Nem személyeskedem és nem megyek bele felesleges hülyeségbe sem. A nyelvhelyesség pedig szerintem nem vitahelyzet kérdése
Látod, engem még a kötetlenség sem köt de én azt hittem, beszélgetünk
Azt tudtad, hogy az ilyen netes vitákban a helyesírás-nyelvhelyesség az érvek elfogytával szokott feljönni? - már persze csak bizonyos IQ felett, az alatt meg a személyeskedés
...ne rám haragudj, ezt felmérések igazolták (lehet, angol kutatók voltak? )
A nyelvtani szabályok egyértelműen meghatározzák a kifejtendő és eldöntendő kérdések közötti különbséget Persze kötetlen liberális gondolkodással ezt is felül lehet írni
Benne volt a válaszomban, hogy igen... meg az is, hogy ez nem eldöntendő, hanem igazából kifejtendő kérdés
Egyetértünk ebben mindannyian sztem, de a tanulási képességet nem semmitmondó diplomák adják.... sztem...
De egyébként jólátja.Sanyi,tanulni kéne megtanitani a gyerekeket. És ezt leginkább általános.iskolában tudnák, ha például sokan nem kérdőjeleznék.meg egyes dolgok tanitását. Épp tegnap beszélgettünk erről pedagógus ismerősökkel, mikor szóba hoztam a kötelező olvasmányok elnagyolását, zanzásitott összefoglalását hogy tudjon témazárót irni a gyerek, hogy ez miatt is szükül a szókincs, sok feladat ami most értelmetlennek tűnik hogyan fejleszti a készséget arra hogy ha majd felnőttként kap feladatot a munkahelyén racionálisan és logikusan gondolkodjon.
De most pont nem erre halad a tanítás.
Kb. igy látom én is.
Ehhez nem.kell főiskola.
Én és még sokan mások folyamatosan tanulunk és képezzük magunkat. Én az alapszakmámban is elég jól elboldogulnék a mai világban is, de hosszú ideje már klasszikus értelemben nem abban kereskedek. Aki leragad meg is érdemli, ne csodálkozzon hogy ma már egy sima érettség pont semmit nem ér,de anélkül meg takaritónak se nagyon veszik fel. De ki hogy látja.
mondjuk azt, hogy mi a különbség egy eldöntendő és egy kifejtendő kérdés között.... ez az előbbi volt, amire az én válaszom az, hogy nem.
Értem én... de akkor mit tanuljon 9 évesen? Olvasni? nem mondom, a többségre az is ráférne... manapság egy ilyen idősnek mást kell tanulnia, mint 40 éve. A legtöbb már taccsmobillal nyomul a féccen ekkorra
nem azt mondta, hogy nem lesz rá szüksége, hanem, hogy biztos, hogy ezt egy 9 évesnek tudnia kell-e?
A waldorf kb. úgy aránylik egy hagyományos (estleg egyházi kezelésű) iskolához, mint a magyar CEU karok a rendszerváltás előtti műegyetemhez.
A waldorf nem rossz ,csak sok a kattant.