Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

"Mert mi van akkor, ha cserélni kell a 2 tömegűt 3-4 kila " ezt írtam és nem azt, hogy az alkatrész ennyi, összesen ennyi lesz
Miért írtam volna alkatrész árat Azzal zolkika mit csinál? Kirakja az íróasztalra nézegeti naponta 3 x áttörli?
Kezd ez a szándékosan nem akarom megérten a kákán is csomót keresek brigantia lenni
de kuplungal együtt fogod cserélni papám simán beleszalad a 3 kilába a fosodhoz van 100 ért is.
Van egy kuplung szett egy lendkerék meg a javítási költség Azt számógassá
Pipi, amikről te beszélsz, azok 3-400 ekm után jönnek... annyit nem megy épeszű ember, csak ha munkaeszköz az autó. Akkor meg be kell kalkulálni a költségek közé

Személyautónál az újra meg nem kell költeni semmit, 5 év gari van rá, sőt némelyikkel olyan csomagot is lehet venni (pl. BMW-hez évekig adták ajiba) hogy még a kopó-fogyókat meg a folyadékok árát-munkadíját se kell fizetni... magyarán kipengeted a 9-10 millát, és 5 évig SEMMI gondod. Tudod, így is lehet
Hagyd már ezt a "csakagyáriajó" dumát... és a többit kinek gyártják? Bírom, mikor 8-10 éves szarokba megy ez a "csakagyári-merazajó" ami 2x árú persze, és az új árához képest tized értékű lomba teszik be
Ha elfogadjuk, hogy a gyári a legjobb (ami nem biztos, hisz tönkrement ) akkor is, 10 évesbe már nem újabb 10 évre kell általában, max. a felére... aztán úgyis megint szerelni kell valami miatt, tehát jobb inkább kilépni belőle.
Közel 200 ezer alatt lett 2 kuplung (egyiket én égettem el) egy féktárcsák szett egy hátsó fej munkahenger talpas csere mindenhol
Ez kb annyi zseton mint egy diós szívó rész tisztítás
És nem nulláról indult az óra
Új autónak nem sok gondja volt 10-15 évig
A kocsi beszerzési ár most se több mint régen volt a pénz arányában azért is írtam hogy a mostani szebb meg jobb meg mindenfele plusz kacatok vannak benne csak költségesebb a fenntartás
Vagyis pipi 100%.
Fene tudja.
Nekem a lukkal volt problémám szétesett pár száz km után, betonkemény a pedál. A sachs bejött, azzal nekem nem volt gondom igaz csak összesen 6-7szettről van tapasztalatom.
Tapasztalatom szerinti “gyári” és a “gyári beszállítói” között is van nemi eltérés minőségben...
Általában több gyári beszállító alkatrészei kerülnek beépítésre a gyárban, ezek kint boltokban is elérhetők daját márkanéven, ocsóbban.
A luk a gyari is.
Az biztos vmi hosszú írásában volt.... mert nem olvastam
Nyilván, ha gyárit nézel más lesz az ár is, mint a Bardiban a mittoménmilyen utángyártott, ami vagy jó vagy nem...
De 3-4 kiló biztos nem.... az Audiban cseréltem anno, de szettben kuplunggal, mert nem akartam esetlegesen meg egyszer szetszedettni. Az lett volna az Audinál 500e, csak a szett, de nekem kedvességgel beszerelve megállt 350e-ből.... ha az Audi esetében ennyiből megáll a szett beszerelve, nehezen hiszem, hogy más autóban drágább lenne csak egy lendítő
Bar neha azert a legnagyobb megmondoknak is havany lila fingja sincs mi mennyi valojaban a mostan autokon.
Pipi megmondta a tutit 3-4 kila a lendkerek, valojaban 130 a bardiban.
Megyek hegesztek picit a kettostomegun béláim.
Egyetértek, de ezzel nem akartam bonyolítani a dolgot.
Erre is csak azt tudom mondani, hogy hála Istennek, mert nagyon kreatív megoldások születnek a magyar mókolás mesterektől
Nem gondolnám, hogy kell rá mindig költeni egy régihez képest. Szervizelés meg pont hogy olcsóbb lett a 20 évvel korábbihoz képest, legalábbis reál értéken. Ami inkább feltünhet a spórolós embereknek hogy a maiakat egyre kevésbé lehet otthon mókolni.
Kezdjük a legegyszerűbbel,a mostaniak nagyobbak,jóval.ha ultel egyesgolfban meg hetesben akkor érted.
Hála Istennek, tényleg nem olyanok, mint a régi autók egy új F astra 1995-ben kozel 2M volt és akkori árakon horror alkatrész árak voltak hozzá, a min bér meg gazdagon 20e Ft alatt.... ehhez képest a maiak olcsónak számítanak és nem is hasonlíthatók össze.. nosztalgikus a gondolkozás időben visszafelé....
Sajnos azt is be kell nyelni hogy a mostani autók már nem azok amik a régiek voltak
Ebben van jó is meg rossz is, a jó az hogy egy csomó plusz cucc van bennük ami vagy kell vagy nem de megvan nem kell utólag mókolni vele ha mégis kell
Többnyire kényelmesebbek a biztonság lényegesebben jobb meg a fene tudja miben jobb még
Ellenben mindig van mit költeni rá egy koccanás is csúnya sok 100 ezerbe kerülhet a szervizelése is nagyságrendekkel több mint a 15-20 éveseknél volt új korában
Aztán akinek nem tetszik jár biciklivel. Vagy a régi f aszrtával .....
Változik a világ. Régen a csajokba bele lehetett kerülni pár filléres boroskola után most meg kell pár csík kóla, szóval minden drágult
Hagyd már ezt a költhetik a pénzt kötlező szervizre.........Én többek közt pont emiatt vettem újat, meg ha eljön az ideje fogok is, mert pont hogy nem kell annyit költeni mintha javításokra költeném, továbbá odaérek nagyobb eséllyel, ahová elindultam és vissza is hoz onnan. Sajnos volt olyan amit trélereznem kellett az ország messzi pontjáról, mert széthullott a motor. Most az egész évi szerviz ksg nem éri el a hazaszállítás akkori forintális árát - azt is számla nélkül. Egy dolgot kell benyelni, az értékvesztést. de azt meg ki kell termelnie.....akár azzal is, hogy nem buksz egy munkát, vagy kötbéreznek mert a lerobbant autó miatt nem értél oda időre.
na mindegy az erre félretett pezsgőt inkább benyakaltam, mert nem akartam, hogy megpimpósodjon
annyiért be sem állhatsz egy valamire való műhelybe
zotya soha az életben nem fog magának venni semmit
Mert mi van akkor, ha cserélni kell a 2 tömegűt 3-4 kila biz azt valamikor cserélni kell mi van akkor ha meghibásodik az üzemanyag ellátó kör biz azok is el szoktak fáradni A magasnyomású, a porlasztók a nyomástartó szelep önmagában csak a felújítása is beleszaladhat 4-5 kilába újonnan akár 1 mikulás is lehet De mi van ha úgy jár mint a faszi a videon hogy komplett blokkot kell benne cserélni? + turbó meg kütyük bármi benne van egy használtba pláne egy furgonban amit nem a kertbe vettek meg dísznek általában. Persze ki lehet fogni olkyat is mint az időss telephelyszomszédomé. Heti 2 szer kijár vele zöldséget árulni vele a piacra itt helyben Lehet vagy 15 éves masti nem tudom van e benne 20 ezer. Én 3 éve bepróbálkoztam azt mondta sovány az nekem Őt azzal temetik
Lényeg a lényeg akinek ennyi kétsége van az ne akarjon ilyen autót venni
Vagy vegyen újonnan legalább egy darabig problémamentes lesz, bár a pénzt meg el költetik a kötelező szervizekre.
Kár lenne visszafogni rád
Az is jó, 2 db 2,5-es pálca elég rá Ennél olcsóbban...