Odáig jutottam hogy nem klasszik kovácsok voltak hanem már akkoris a fele zenész volt,a többi meg csengettyűket és egyébb vackokat gyártott.Meg páran nekiálltak páncélokat javítani meg fegyvereket csinálni.Ami az 1400-as években a közkatonáknál nem egy míves cucc lehetett.
Azé angliában elég korán kezdték az ipart a szaki tesók.Már a Richard király páncélgúnyáját is ők csinálták amiben molesztálta a szerecsétlen ártatlan muszlimokat a szentföldön.
Valóban van említés róla, de épp a munkájuk olcsósága miatt szabályozták tevékenységüket a céhes mesterek érdekében. És nem kizárólag azzal foglalkoztak, hanem azzal is. Gondolom úgy ahogy, mint manapság
Baszki van ilyen szak.........................
.
Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar
Neveléstudományi Intézet
Romológia és Nevelésszociológia Tanszék
Hát ezt én nem fogom elolvasni de gondolom te sem olvastad el.
És most sem hiszem el hogy ezek a szakmák cigány szakmák, azt elhiszem hogy ők is csinálták de azt hogy ezeket mind a cigányok találták ki és tökéletesítették azt nem.
értem, hogy fiatal vagy, de ne vidd túlzásba.... iskolában biztos volt töri óra
de tessék, gyorsan kjerestem neked egyet, a pécsi egyetem egyik tematikus bibliográfiája, benne van az összes forrásmegjelölés is.... ez elfofadható neked?
Még a végén az lesz, hogy a cigányok a modern civilizáció alapja. Nélkülük lehet még mindig a mamutokat kergetnénk a pattintott kőhegyű dárdáinkkal... vagy lehet azzal se mert nem tudnánk hogyan kell pattintani a követ
.
Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar
Neveléstudományi Intézet
Romológia és Nevelésszociológia Tanszék
Kapsz forrást
Kijelented, hogy ezt nem olvasod el, mert hosszú
Továbbra sem hiszed el.
Jól tolod
Mittomén angliában a Smith.
És most sem hiszem el hogy ezek a szakmák cigány szakmák, azt elhiszem hogy ők is csinálták de azt hogy ezeket mind a cigányok találták ki és tökéletesítették azt nem.
értem, hogy fiatal vagy, de ne vidd túlzásba.... iskolában biztos volt töri óra
de tessék, gyorsan kjerestem neked egyet, a pécsi egyetem egyik tematikus bibliográfiája, benne van az összes forrásmegjelölés is.... ez elfofadható neked?
http://nevtud.btk.pte.hu/sites...