Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem is kell az egész szakdolgozatot elolvasni ot van a tartalomjegyzékben mivel is foglalatoskodtak ez a derék népcsoport
hat nehogymár
Persze, kiváló barométer. Én is csak arra használnám. A mostani szokott pár mbart hazudni.
Az időjárást is mutassa?
Mondjuk én nem tudok kedvezményes áron vásárolni
Baszki csak venni kell egy szinkron tesztert kibaszott pontos
Profik biztos hogy nem voltak,csak amit a fehérember akkor.se szivesen csinált meg azt ők összetaknyolták
Cigánymunka mint az idők során végig
Odáig jutottam hogy nem klasszik kovácsok voltak hanem már akkoris a fele zenész volt,a többi meg csengettyűket és egyébb vackokat gyártott.Meg páran nekiálltak páncélokat javítani meg fegyvereket csinálni.Ami az 1400-as években a közkatonáknál nem egy míves cucc lehetett.
Én is csak a fémművest olvastam
Megpróbáltam beleolvasni,de ez olyan mintha a pipi írta volna,így abbahagytam.
Azé angliában elég korán kezdték az ipart a szaki tesók.Már a Richard király páncélgúnyáját is ők csinálták amiben molesztálta a szerecsétlen ártatlan muszlimokat a szentföldön.
Kétszakmás, na! A tanult embereket mindig megbecsülték!
Na a kolompár a kolompkészítő cigány
Valóban van említés róla, de épp a munkájuk olcsósága miatt szabályozták tevékenységüket a céhes mesterek érdekében. És nem kizárólag azzal foglalkoztak, hanem azzal is. Gondolom úgy ahogy, mint manapság
Dehogynem: Kolompár Smith Winnetou híres patkolókovács volt a múlt században!
Szükség is van rá, bár nem hatékony
Baszki van ilyen szak.........................
.
Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar
Neveléstudományi Intézet
Romológia és Nevelésszociológia Tanszék
Vagy Árpád nyilait egy kolompár ütlegelte ki a tűz mellett?
Kérsz forrást, mert nem hiszed el.
Kapsz forrást
Kijelented, hogy ezt nem olvasod el, mert hosszú
Továbbra sem hiszed el.
Jól tolod
Ahol nem voltak tesók ott nem alakult ki a patkolókovács szakma?
Mittomén angliában a Smith.
Hát ezt én nem fogom elolvasni de gondolom te sem olvastad el.
És most sem hiszem el hogy ezek a szakmák cigány szakmák, azt elhiszem hogy ők is csinálták de azt hogy ezeket mind a cigányok találták ki és tökéletesítették azt nem.
amúgy a bútor kereskedelem is az
ha nem én bizonyítom, akkor meg a Föld lapos

értem, hogy fiatal vagy, de ne vidd túlzásba.... iskolában biztos volt töri óra

de tessék, gyorsan kjerestem neked egyet, a pécsi egyetem egyik tematikus bibliográfiája, benne van az összes forrásmegjelölés is.... ez elfofadható neked?

http://nevtud.btk.pte.hu/sites...
Még a végén az lesz, hogy a cigányok a modern civilizáció alapja. Nélkülük lehet még mindig a mamutokat kergetnénk a pattintott kőhegyű dárdáinkkal... vagy lehet azzal se mert nem tudnánk hogyan kell pattintani a követ