Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kb 10 és 20% közti a teljes,ebből lejon a működési költség.
Amúgy ami brutál az egy Kika szintű multi,2 alatt nincs szorzojuk,de inkább 2,3.Es mégis tömve van.
Azt, hogy mit lát az átlagember és mi a valóság, nincs egymással összhangban...
Az átlagember azt látja, hogy sokkal több haszna van a kereskedőnek az adott árun, mint a gyártónak, aki tényleg értéket teremt. A geci államnak meg még több.
Nem nagyon van meg az embereknek a kereskedelmi lánc lényege
Pedig vissza lehet küldeni
Most én is ezen dilemmázok... 50 vagy 52-es dainese felsőt rendeljek és nincs hol felpróbàlni de a szégyen hogy tényleg nincs, 10-15ezerrel drágábban is megvenném a boltban itthon de basszák meg ha egyszerűen nincs.
Na ettől én nem tartok
Céges ügyben volt dolgom, így csak 30-40 km plusz benzinköltségem keletkezett.
A Caberg bukómért direkt felmentem Pestre, a Motoroázishoz, és ott is vettem meg. Hogy ne szopjam be, mint az előzővel.
Mennyit vernyognak amikor sisakot kéne próbálni és nem talál egy helyet ahol azért tartanak egy halom sisakot hogy utána az fc-motonal ne szopja be.
Meg a vevő. Főleg, ha vannak jó ár-összehasonlító oldalak, akkor a webshopok is kénytelenek versenyezni egymással.
lassan a kiskernek is annyi lesz, jön a webshop és visz mindent
a futár cég az egyedüli nyertes
még mindig kevered a témát, a pénz nem érték
az hogy ki hova fizet meg mit könyvelnek köze nincs az értékhez
ha van egy vasgolyód és azt eladják 117x akkor is csak egy vasgolyó van.....
amúgy a tölgyfa bútor tipikus esete a semmiből valamit dolognak
a makkocskát a mókuska elrejtette és elfelejtette, majd 173 év múlva valakinek megtetszett és kivágta és meg is lett a bútor
amúgy pl a bányászat is érték teremtés vagy a földművesség
vagy pl egy kiló vasból előállított 82 db svájci bicska is érték teremtés, persze itt nem a semmiből lett valami hanem egy kicsiből sok
igazából nem kellene drágábnak lenni az áru értékének a nagyker szerepkörrel. Az van, hogy a nagyker hasznát simán a gyártó nyeli be, cserébe ő kinlódik az értékesítéssel, reklámokkal, meg egy csomó f.szsággal ahelyett, hogy a gyártásra koncentrálna.
tudom egy csomó szektorból már a nagykereskedő kimegy a divatbó l és a gyártók közvetlen értékesítenek a kiskernek. pedig így lenne az egészséges termelői és kereskedelmi kör. A gyártónak nem azzal kellene foglalkozni, hogy 1000 helyre árusítgassa a termékét csak arra az 5 nagykereskedőre akinek az a dolga,hogy árusítsa annak az 1000 kiskernek.
Egy csomó - felesleges - léhűtőt eltartani, az árut háromszor oda-vissza szállítgatni az országban, természetesen az én pénzemen. Helytelen.
Egyre ritkább a nagyker,jellemzően inkább lengyelek.
Asszem volt valami a márkabolt üzemeltető el,így nincs márkabolt de részleteket nem tudok.
Azért nem eszement az ár,bár a lengyel és Jysk ár felett vannak.
ne is adja. Egészséges gazdaságban van a gyártó, aki szóba sem áll a fogyasztóval még a kereskedővel sem. Van a nagykereskedő aki kiszolgája a kiskereket meg vagy te mint fogyasztó. Ennek így kellene jól működni
értékteremtés= pénztermelés
Az is értékteremtés amikor a szakács az alapanyagokból összekotyvaszt valamit a pincér elédtolja de meg 10-szeresen kifizeted. Abból a különbségből lesz a pincérnek a szakácsnak a takarítónőnek is a fizetése ki a járuléka befizetve, abból lesz a szolgáltatóknak kifizetve a fűtés villágítás, ha van akkor a tulajnak a bérleti díj azt ezt lehetne hosszan sorolni mire az utolsó adót is befizetted meg ennek az értéknek a különbségéből marad a vállalkozó zsebében valami ha marad. Abból meg megint csak mercilesz. Olyan nincs, hogy a semmiből állítasz elő valamit
Semmiből csak semmit tudsz előállítani
Min heverésznél most ha nem lenne szövetgyártó, szivacsgyártó, fakitermelő Ha csak a bútorasztalos meg a kárpitos lenne
szeretem ezeket a ksh adatokat mégha azzal szépítik, hogy a bruttót írják ki ez nagyjából úgy van, hogy viktor oligarhái a képviselők tiszteletdíjai a bankigazgatók az állami 5 millát keresők fizetése egybe van gyúrva azt el van osztva a tényleges dolgozók számával. Ebből természetesen bölcsen kiveszik a közmunkásokat, mert az lefelé húzná a számot Azok csak akkor kerülnek bele amikor az a kérdés, hogy mennyi ember a foglalkoztatott az országban
Én szerettem volna a Nemesnádudvari Délity bútor-tól vásárolni: van weblapjuk részletes termékismertetőkkel, van bemutatótermük, de sem árat nem hajlandóak adni, sem közvetlenül nem lehet vásárolni / rendelni még a bemutatóteremben sem. A sok bútorbolt amelyik árulja a dolgaikat, azok viszont eszement árat kérnek - az amúgy egész igényes - bútoraikért. Annyi pénzem nem volt, de annyit nem is érnek szerintem.
kisebb műhelyek simán
a nagyobbnak meg nincs se helye se ideje se embere arra hogy 1000 érdeklődőből egy vásárlónak eladjon
amúgy ez a win karbantartás kb sosem jött össze, ha egyszer belassul bármit tehet az ember nem lesz igazán jobb
Mert üzem,egyrészt ha mindenkit kiszolgalnanak akkor nem termelnenek,a másik hogy ahol kiszolgalnak vásárlót,persze a kereskedelmi ár alatt azt a kereskedők úgy ejtik mint a forró sült krumplit.
Reszelnek is nekik általában.
nekem sok évet bír, kb hdd csere alkalmából volt csak új w7
ez a w10 nem tudom meddig bírja majd