Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Próbállak vidítani, oldani egy kicsit a feszültséget.
Meg ne haragudj rám!
Eddig se néztek bennünket semmibe se.
Nem lesz nagy változás.
Ellenben megvan a jövőnk záloga.
leírtam már tegnap. Mindegy minek nevezzük. Az elkeseredetségemen nem változtat.
Ti most értékelődtök fel igazán. Rendőrnek,katonának, tűzoltónak, egészségügyi dolgozónak lesz munkája akkor is ha másnak már nem.

Ez jo
Akkor te is azt látod,hogy egy modern háboruba cseppentünk?
Nyugi Pipi!
Fel a fejjel, csak, hogy ne keseregj!
Egyedül nem maradsz, az tuti.
"Arra is felhívta a figyelmet, hogy a cégeknek fel kell készülniük, hogy a következő három-hat hónapot egyfajta természetes szelekció jellemzi majd a versenyszférában. Ez pedig óhatatlanul azzal jár majd Essősy szerint, hogy eltűnik jó néhány olyan termék és szolgáltatás, melynek nélkülözhetőségét a koronavírus okozta sokk nélkül nem vagy csak később ismerte volna fel a piac."
Próbálom értelmezni.
tehát semmi termékre és szolgáltatásra nem lesz szükség az elkövetkezendő időszakban ami nem közvetlen a létfenntartáshoz szükséges. Tehát sem szálloda, sem kiránduló busz, sem játszóház. Nem kellenek a bizsukat árusító üzletek sem. Strandok kinyitnak-e? Májussal biztos nem. Ha ez a forgató könyv lesz amit ez a cikk taglal, akkor kb. egymillió élelmiszerbolt országa leszünk. A kínálati oldal teljesen el fog tünni a kereslet hiányában. Amikor már minden utcasarkon 2 élelmiszerbolt lesz azok sem fognak menni.
Szerintem az állam be fog dölni most a privát bankosaim akárhogy is hitegetnek. 2008-tól nagyon a szélén táncoltak, ez a válság láthatóan sokkal nagyobb erővel csapott le mint akkor. Gyakorlatilag minden munkáltató cég aki beszakadt vagyis a legnagyobb hányad szabadulni próbál a fizetési kötelezettségei alól. ha körvonalazódik ez a 3-6 hónap a legegyzettebbek sem akarnak járulékot fizetni és fizetéseket adni. Gyakorlatilag az államnak megszűnik a bevétele. Nem lesz áfabefizetés, nem lesz járulékbefizetés, csökken a jövedékiadója egyáltalán minden bevétele csökkenni fog, kb. 60-70%-ot Ebből a bevételből kellene tudni megtartani a gazdaságot. Pedig a forrásait el kell költenie az egészségügyre és a rendvédelemre, legfontosabb stratégiai célokra. Azt már meg mondta az unió amit adna pénzt az nem más mint a kohéziós alap egy előre utalt része amit már lehívtunk és beruháztunk tehát nincs. Így a gazdaság lekisebb szereplőinek sem jut a pénzből. A nagyobb munkáltató cégeket próbálják menteni érthető okokból bár mercédeszt meg audit venni sem elsőszámú prioritás lesz az emberek körében 3-6 hónap múlva, mint az,hogy nem biztos,hogy most akarnak majd építkezni vagy bútorokat lecserélni. ennek függvényében tényleg megjósolhatatlan a helyzet. Úgy tudom ezt elképzelni amikor egy cunami lecsap egy városra és csak pusztítás hagy maga után aminek a helyreállítására nincs pénz. kb. világháború utánni helyzetre számíthatunk.
te is ki fox, sokkal súlyosabb a helyzet mint bárki ezelőtt gondolta volna. Ha az a cikk csak felében igaz amit linkeltél beláthatatlan lesz a következmény
A 3-6 honapba beletartozik a felfutási idöszak is. Ha két honap mulva indul minden vissza a pausebol akkor még azért kell vagy másik két honap mig helyrerázod a cégedet és realizálodik a haszon
sajnos egyet kell,hogy értsek vele, hosz eddig is erről pofáztam csak saját kútfőből. erről eddig nem olvastam cikket sehol. A 100 ezer ember csak 4 autógyár leállásával meg lesz kb. jövőhéten. A külföldről munkanélküliként hazatérő milliós tömegről nem is számoltam. Persze ennek nem fog hazatérni legfeljebb töredéke, vagy legalább is nem itthon próbál majd munkába állni, ha megint elindul a gazdaság. a 3-6 hónapos intervallumot nagyon irreálisan soknak tartom. ha ez igaz az marad életben akinek fegyvere van.
Változtass akkor.
engem valamikor sok minden érdekelt de kiégtem mindenből. A peca még meg van immel ámmal. A nehezen összejött fiam adott új értelmet az életemnek. Röviden ennyi.
Te már kiléptél
Meg jonéhány hozzáértö aki reálisabban látja.és tényleg nemcsak igy hullanak az emberek.
Azt azért ne mondd hogy cdüserébe mindenkit ki kell baszni a korházakbol, nincs ellátás csak. a virus, most már foglalják el a gyárakat, utcákat.
Nagyon elvakultan látod.
én nagyon nem lennék, csak szeretném élni az akár 1 hónappal ezelőtti megszokott életem
Itt most mindenki ki fog lépni a komfortzónájából
én ezt konkrét holnapra jósoltam lehet hétfőre áthúzódik. Ha neked ez nagyon messze van. Van most fenn a neten néhány elemzés erről a vírus terjedésről. De ami mindent visz olaszban 500 ával halnak meg naponta. és nem mind öreg aggastyán van középkorú is szép számmal. a karantént már pedig hamarosan meg fogják lépni vagy néhány héten belül magyarosrszágon is milliós esetszám lesz. tudom,hogy bármit írok te szerinted hülyeség Azért simán benne van a pakliban ugye? tőlünk nyugatabra 1 hónapja így élnek
Azért lassan adagolják.
https://m.hvg.hu/gazdasag/2020...
Bocs, félre érthetö volt. Saját érdeklödési köröd után kiváncsiskodtam, de tényleg csak puszta kiváncsiságbol.
A hadi állapot az más, de igy könnyebb az irányitást átvenni. Aztán meg már ugyis késö lesz sopánkodni.
Szerintem nincs az az üzem ami most nem a hiányok csökkentésére törekszik illetve a stabil állapotot igyekezne fenntartani. Ehhez pont nincs szükség karhatalomra. Egyenlöre az urcán sincs semmi szükség rájuk, de nyilván késöbb lehet. Kiváncsi leszek mi sül ki belöle.
ti
behívták a karhatalmat. Az összes leszerelt, de még hadra fogható hivatásos állományt
Abban egy kicsit reménykedem,hogy a régi sorkatonákat nem baztatják. Bár hadi állapot van. Csak most az ellesnég eltér a klasszikus ellenségi formától. Mi saját magunk vagyunk saját ellenségünk.
Szerintem a leirtakban felvázolt helyzettöl még igencsak messze vagxunk.
Neked nagyon kimosták az agyad nem.vagy hülye de mély megyözödésböl hülyeségeket beszélsz.
Melyik az a rész amikor be kell avatkozni és milyen mértékben de legföképp kinek a parancsára?
Ne stresszelj, pénzt nem osztanak
honvédségre mindíg is szükség van. 2015 óta még nagyobb létszámban.