Rendőrnek,katonának, tűzoltónak, egészségügyi dolgozónak lesz munkája akkor is ha másnak már nem.
Tehát sem szálloda, sem kiránduló busz, sem játszóház. Nem kellenek a bizsukat árusító üzletek sem. Strandok kinyitnak-e? Májussal biztos nem. Ha ez a forgató könyv lesz amit ez a cikk taglal, akkor kb. egymillió élelmiszerbolt országa leszünk. A kínálati oldal teljesen el fog tünni a kereslet hiányában. Amikor már minden utcasarkon 2 élelmiszerbolt lesz azok sem fognak menni.
2008-tól nagyon a szélén táncoltak, ez a válság láthatóan sokkal nagyobb erővel csapott le mint akkor.
Gyakorlatilag minden munkáltató cég aki beszakadt vagyis a legnagyobb hányad szabadulni próbál a fizetési kötelezettségei alól. ha körvonalazódik ez a 3-6 hónap a legegyzettebbek sem akarnak járulékot fizetni és fizetéseket adni.
Gyakorlatilag az államnak megszűnik a bevétele. Nem lesz áfabefizetés, nem lesz járulékbefizetés, csökken a jövedékiadója egyáltalán minden bevétele csökkenni fog, kb. 60-70%-ot
Ebből a bevételből kellene tudni megtartani a gazdaságot. Pedig a forrásait el kell költenie az egészségügyre és a rendvédelemre, legfontosabb stratégiai célokra. Azt már meg mondta az unió amit adna pénzt az nem más mint a kohéziós alap egy előre utalt része amit már lehívtunk és beruháztunk tehát nincs.
Így a gazdaság lekisebb szereplőinek sem jut a pénzből. A nagyobb munkáltató cégeket próbálják menteni érthető okokból bár mercédeszt meg audit venni sem elsőszámú prioritás lesz az emberek körében 3-6 hónap múlva, mint az,hogy nem biztos,hogy most akarnak majd építkezni vagy bútorokat lecserélni. ennek függvényében tényleg megjósolhatatlan a helyzet. Úgy tudom ezt elképzelni amikor egy cunami lecsap egy városra és csak pusztítás hagy maga után aminek a helyreállítására nincs pénz. kb. világháború utánni helyzetre számíthatunk.
A külföldről munkanélküliként hazatérő milliós tömegről nem is számoltam. Persze ennek nem fog hazatérni legfeljebb töredéke, vagy legalább is nem itthon próbál majd munkába állni, ha megint elindul a gazdaság.
a 3-6 hónapos intervallumot nagyon irreálisan soknak tartom. ha ez igaz az marad életben akinek fegyvere van.
csak szeretném élni az akár 1 hónappal ezelőtti megszokott életem
lehet hétfőre áthúzódik.
Ha neked ez nagyon messze van.
Van most fenn a neten néhány elemzés erről a vírus terjedésről. De ami mindent visz olaszban 500 ával halnak meg naponta. és nem mind öreg aggastyán van középkorú is szép számmal.
a karantént már pedig hamarosan meg fogják lépni vagy néhány héten belül magyarosrszágon is milliós esetszám lesz.
tudom,hogy bármit írok te szerinted hülyeség
Azért simán benne van a pakliban ugye?
tőlünk nyugatabra 1 hónapja így élnek
nem.vagy hülye de mély megyözödésböl hülyeségeket beszélsz.
Meg ne haragudj rám!