Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Is, de nem ez a lényege.
Nehogy már azt.mondd te látod napsütésben a zárofényt az elötted haladon illetve borultabb idöben nem.látod a baszott nagy kasztnit amit utolérsz, csak ha világit a piros lámpa, mert akkor szemészetre kell menned.
Elöl.több értelme van, mert szemböl gyorsabban odakeveredik és sötétebb autoknál.nem hátrány ha idöben észreveszed elözéskor. De akit viszonylagosan cammogva utolérsz böven van.idöd beazonositani hogy ne menj neki
Mert ha ég a DRL, akkor a távolban látott autó mozog, halad, közeledik (de legalábbis jár a motorja), nem pedig az út szélén áll.
Látni és látszani.
Nappal minek hátso lámpa?
Feleslegesen világit, ha az autot nem.látod akkor a halovány piros.lámpát se.
Miért baj ha világít hátul is lámpa? Melyik ad többet a biztonsághoz? És a nagy baj hogy emberek nem csak fényes nappal használják.
fordítsuk meg a kérdést: fényes nappal miért kell elöl világítani?
orbitális faszság
De fényes nappal miért baj, ha nem világít hátul is? A Clio is szürkületkor (illetve bármikor ha kevés a fény) automatikusan felgyújtja a tompítottat a DRL helyett, és akkor már ugye hátul is világít. Kikapcsolhatatlan funkció, nem lehet "elfelejteni".
Ja, csak hátul zéró világítás van.logikusabb lenne úgy, ennek így pont lakott területen lenne értelme
Na az lenne fasza amugy teljesen jo a nappali memetfény,semmi gond a normális gyári megoldásokkal.
Szerintem meg simán úgy lenne logikus hogy lakott területen kívül tompított, lakott területen meg nappali menetfény.
a kötelező hülyeségek úgy vannak kitalálva hogy emberi életeket óvjanak meg, az alkatrész kereskedelem nem szenvedhet hiányt
tehát nem azt kell megakadályozni hogy a kocsi ne törjön meg, csak a tulaj ne haljon meg hogy ki tudja fizetni a javítást
Mondjuk aki ködben nem kapcsol lámpát, az DRL nélkül sem kapcsol.
Ugye ez egy olyan lámpa aminek a fényénél nem fog senki jobban látni, de nappal is kicsit feltűnőbb.

Persze abban egyetértek hogy a hátsó helyzetjelző éghetne a DRL-el együtt.
Megfigyelésem szerint az aszfalt szürke autók tulajdonosai spórolnak a villannyal

Illetve az automata lámpát tehetnék kötelezővé, nem a sok eladhatatlan faszságot.
A fura hogy az enyémben is ott a szenzor, de csak a műszerfal fényét állítja, pedig ennyi erővel a tompítottat is kapcsolhatná.
Nekem mindkettő gülü világít ecccerrre.
Nem.
emlékeztek még annó a félszemű suzukikra (asszem annál kellett az egyiket kikötni, mert két tompított égett rajta)
Bogyó_bá-nak van igaza. :)

DE ez ködlámpa... :)
Persze, az enyem is ilyen, vagy ez vagy az eg.
Egyébként ez a nappalifény a jelenlegi formájában és használatában a legnagyobb baromság,nem értem ki volt az a hülye aki ezt így engedélyezte.
Mar motoron is lehet nappali menetrend tompított nélkül
A leg gedvább hogy a menetfeny bekapcsolasakor a hatso helyzetjelzo nem eg.
par ilyen tufa tulajba majdnem belecsattantam mar kodben.
Attól hogy van rajta E-jel, még ugyanúgy nem használhatod Magyarországon:
- a nappali menetfény a tompítottal együtt NEM éghet (autón sem).
- a motorkerékpáron viszont a tompított használata mindenütt és mindenkor kötelező.
Kajaval kezdtem, kb egy honapja.
Nagyon lelkes, es nagyon okos.Gyorsan tanul. Bar rettento gyors es a fogai nagyon elesek.
Csak kozben igazi terrier, borzaszto akaratos, es mindennek elvagolag idozitve kell lennie.
Ebredes, jatek, kajaido minden ugyabban az idoben megszokas szerint.
Es van a szabadrablas amikor kajtat az ellophato cuccokert.
Mondjuk van egy par honappal oregebb ugyanilyen welsh a hugomnal.
Ő egy manusnal nevelkedett, de koltozott es ott csak ket kutya mehetett igy elhoztak. Teljesen mas, sokkal nyugodtabb, de ugyanilyen labda manias.
Csak Bingoval nem jonnek ki.
A kepeken van E jel.
Hogy a cuccon van e, meglatod ha megveszed.