más téma
találkozott valaki ilyen kütyüvel valaha? https://www.notebookcheck-hu.c...
fel kellene tenni újra a w10est mert német van rajta de nem akarja, ami nem szokatlan de a biost nem tudom előszedni ami szokatlan
ezek a dolgok úgy mentek dorozsmán felment a román és ment a németekhez
de mégsem lehetett fasza mert kurva régen megszűnt
a környezetet már nem tudod megvédeni, annak vége van visszafordíthatatlanul
ha mond valamit a fogyasztói társadalom akkor tudod hogy a vég elkerülhetetlen, hacsak a sanyi féle kirajzást nem valósítjuk meg
Meg kell tudni szervezni, hogy Svájcig menjen a szerelvény.
Amúgy értem a problémádat, de ez nem elég indok arra, hogy fokozott ütemben romboljuk a környezetet. És ha teherautóval megtudják szervezni a szállítást a Jangce folyón libegő dzsunkáról a német faszcibáló karácsonyfájáig autóval, akkor a vasút is mehetne így.
Gondolom én, csak nem akarásnak nyögés a vége. Azt nem gondolom, hogy mindenkinek a háza előtt legyen egy konténerdaru, de egy megyei, vagy tartományi elosztó szerintem beleférne, ahol tényleg átrakják autókra a cuccost.
Ez magas (-abb) fokú szervezést igényel, ez tagadhatatlan.
Nem akarok ötleteket adni, mert részemről mint hozzá nem értő ez balgaság lenne, de én azt látom, hogy amúgy is tönkremegy a környezet a saját fogyasztástól is, hát ha még nekünk kell elviselni a más fogyasztásának a következményeit is.
Kizárni-megtiltani nem lehet, mert mégiscsak egy környezetben élünk egymás mellett, valamennyire függünk egymástól is, nem szükséges a másikkal való kitolás, de szerintem nem kell mértéktelenül hagyni. Az ukrán buzeránsok a folyókon küldik a km3 mértékű szemetet, a román cigányok a ciánt, szerintem ennek gátat kell állítani, nem kell még az évi százezernyi kamion által okozott más kárát is lenyelni.
Tehát ha áll a ratyi négerfasz szopkodó német szemete a határon, várva a vasúti kocsit, akkor várjon.
Valamiért nem ezt csinálják, az okát nem tudom. A legjobb lenne a nem ide érkezőket kitiltani, de valami oka biztosan van, hogy a ráfizetés ellenére is engedik.
még a jól szervezettel se tudna működni
mert pl az egy bizarr dolog lenne hogy felszáll a kamion lökösházán, és leszáll hegyeshalomnál és gurul pár métert és felszáll az osztrák átmenő vonatra mert épp svájcba készül
azért ez nem egy teszkó parkolóba való beállás, egy vonat összarakása több óra, és bazi nagy hely kell hozzá
hiszen nem könnyen jön ám össze az a 30 körüli kaimon egy határról a másik határig, aztán ha a szerbeket és az ukránokat nem számoljuk 4 ország határ van ahová a román el tudna menni, így 4x 30 kamionnak kell a hely
és legalább szarni tudjon az a 4x30 sofőr, meg a szemetét elhelyezni
szóval ez egy olyan dolog ami amíg ment addig se működött igazán tökéletesen
Az a baj ezzel a vonatoztatással, hogy az 1 napba beférő fuvar könnyen 4-5 nap lesz... a teherautó nem bír el ennyi állásidőt. Ha a kamion nem utazik, csak az áru, akkor meg 2x rakodás + kell 2 kamion... Jól szervezett vasúttal persze működhetne.
Az, hogy érv helyett azt írod, hogy csináljam meg, holott tudod, hogy nincs rá lehetőségem.
Azt nem mondtam, hogy egyszerű. De a tönkrevágott úthálózatnál és a környezetszennyezésnél NINCS rosszabb, így minden megoldás csak jobb lehet.
Mondom megint: áthalad a kamion, semmi haszon mert átmenő forgalom, fizet naponta a megtett út, és súly/méret függvényében pár ezer forintot és közben széjjelbarmol mindent úgy, hogy a magyar adófizetők állják ennek a költségét.
A faszomat érdekli, hogy a buzi ott áll és vár amíg felfér egy vasúti kocsira, ha nem tetszik, kerül Svájc felé. Ha ide hoz árut, mert azt én használom, annak nyilván költsége van, meg nem is mehet Alsónémedibe olyan vasút, ahol a kamion fel-le tud állni a szerelvényre, ez sajnos ilyen. De, hogy a német a bolgártól vesz fűzfaolajat és az én utamat bassza el és nálam pufog ki, az már nem tetszik.
Nyilván, ha én veszek fűzfaolajat, az én kamionom is így jár, ha a román is hasonlóképpen gondolkodik. De ez nem zavar, mert ez a dolgok normális menete. Szerintem.
Nem,nagyokos!Te sehol nem írtad hogy régen volt csak kötelező.Te jövőidőről beszéltél! "rendőr fogja ellenőrizni igazoltatáskor hogy biztosan benne van e a kocsiba mint az izzókészlet."
Sehol nem szerepel hogy,régen!
ja ja régen még 100-as skoda volt.ki beszél arról hogy mi volt régen?Én azt írtam hogy nem kötelező az izzókészlet.
Ezt is csak a te írásodra reagáltam:" rendőr fogja ellenőrizni igazoltatáskor hogy biztosan benne van e a kocsiba mint az izzókészlet."
mi ebben a mellé beszélés?
ha úgy gondolod jó ötlet meg kell csinálni, rajtad kívül kb senki sem gondolja hogy ez jó ötlet
a konténer még hagyján azt meg lehetne oldani viszonylag épeszű árban, de egy ro-la vonatot összerakni és közlekedtetni már kurvára nem egyszerű, szerintem nálunk a pálya sok helyen nem is alkalmas rá, de ezt még mindig egyszerűbb lenne mint megszervezni mindent
konténert meg ugye értelmetlen határtól határig vinni szóval egész más téma
Abszolúte nem tudom értelmezni az állam irányításának a motivációját.
Az emberekhez meg pláne nem értesz, mert ha értenél, nem írnál ilyeneket.
Ezt majd akkor írd, amikor vágják az agyadat és a doki is így gondolkodjon, hogy hopsz, pár mm-el kicsit hosszabb/mélyebb lett a vágás, ne baszakopdj már ezért, mert akkor:
""...akkor b@sszák meg azt anyjukat. "".
Neked is azt tudom csak mondani, hogy az ÁTMENŐ forgalom csak káros az országnak.
Nyilván nem kell megtiltani, de legyen a végletekig szabályozott módon. Nem baszakodni, nem megakadályozni, de szabályozni.
Amúgy szinte semmi nincs a BIOS-ában, legalábbis a 2 Dell tabletemen.