Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kezdesz közelebb kerülni a listához
pl. te fent vagy a listán Gondolom érted, hogy miért Ja nem érted Na hát azért
viszont így értjük az öreget, hogy miért ennyire okos
Úgy akartam írni hogy nem az aceton adja a "kellemes" illatot.
változó összetételben, van amelyikben csak 10%, de van benne....
Az is van:
Xilol meg toluol van benne, nem aceton
az nem lényeges, mikor ér ide.... csak ideérjen és az, amit rendeltem
Az "aceton" ami a nitro higító alapja annak van az ember számára kellemes jó illata .
2 nap alatt?
Csak annyi hogy nem ér ide csütörtökig.
Vetté egy dedikált csatornadarabot?
Látod milyen hülye vagy. Még ezt is benyalod. Semmivel nem készül lassabban fával. De te olyan hülye vagy hogy ezt elfogadod tényként.
Égve nem olyan jó a szaga múltkor kipróbáltam, locsolni kellett vele a kidobott WC deszkát, mert nem égett emiatt nehezen főtt a lejárt szavatosságú teszkós húsos csont...
Pipit vártam vendégségbe hadd egyen egyszer életében egy jót! - aztán végül nem jött el, mert zsizsiket kellett neki válogatnia otthon
várok egy HH csomagot, ami jelenleg Brüsszelben van... remélem nem történik vele semmi turpiszság
miért csodálkozol? nap, mint nap bizonyít....
Csak a nitrónak van jó illata - a többi sz@rt sem ér...
Miért? Mi a gond a hígítóval? Én minden nap azt szívom, és imádom az illatát
Na csak hogy előkelőbb helyre juthassak Pipi listáján, én is jobb szeretem a fa tüzelésű bográcsozást, meg a faszénen grillezést, mint a villanygrillt, meg a gázbográcsot.
Nyilván a füst, a hamu, a tökéletlen égés hozzájárul hogy más íze legyen a kajának, plusz ahogy írtam a körítés, a látvány, a hangulat is része a kaja élménynek.
És az is tény hogy legalább olyan gyakran kínlódok ilyen primitív kajakészítési módszerekkel, mint amilyen gyakran járok michelin csillagos étteremben, de egy évben egyszer jól esik megadni a módját. Ezek a kaják részben attól is élvezetesek, hogy ritkán eszünk ilyet.
Ha minden nap ilyeneket ennék, unalmas lenne már ez is. Beburkolnánk a sportmotoron kommentelés közben, aztán nem is emlékeznénk rá.
Áhh,kisebb léptékű.szermányolni kéne gy Z20 LET-et futóművestől,bölcsőstől,kábelkötegestől.
Talán azért, mert nem büdös gázszag van, hanem jó tölgyfa illat, és jobban megéheznek persze ha festett WC deszkával tüzelsz, és hígítóval locsolgatod, hogy égjen, az nem az igazi
Szóval Lexus lesz a következő projekted?
Igen, azt én is levettem a hozzászólásából, hogy vidéki II. osztályú étteremnél jobb helyen még nem evett de alapvetően igaza van: pipi az ilyen szemléletes példákból (se) ért!
Nyilván nem, de azt tudom hogy amikor fával baszakodunk, akkor mindig éhes mindenki mire sikerül felforralni
Az nem jó. Mindig rágós maradt akármeddig főztem

Tudom hogy értetted, de kivételesen igazad van. Nem simán kajákat csinálnak, hanem íz vidámparkot.
Viszont alapvetően közönséges kaják. Akár pince pörkölt is lehet a kiindulás.
És ha az kell a megfelelő ízhez akkor simán alágyújtanak fával, és szoktak is ilyet csinálni. Van elszívó a konyhában, szóval ez egyáltalán nem probléma.
A különbség, hogy oda figyelnek nagyon az alapanyagok minőségére,
az optimális elkészítésére, hogy az összetevők ízeit a lehető legjobban kihozzák,
az ízek megfelelő párosítására,
az ételek texturájára, állagára,
a látványos színes tálalásra,
meg a hókuszpókuszra a felszolgálásnál,
a kaják elnevezésére.
Mindez azért kell, hogy maximálisan ki lehessen élvezni az ízeket, mert ez így együtt mind hozzájárul a kaja élményhez.
És tény hogy nem fognak púpozott tányért eléd rakni pincepörkölttel, mert annak semmi értelme hogy egy fajta ízzel megtöltsd a hasadat.
Apró adagokat hoznak, ki de abból nagyon sokat, a végén ugyan úgy jóllaksz, de ez másodlagos lesz, ha egyszer eljutsz egy ilyen helyre.

Röviden összefoglalva. Kb. csak annyi a különbség a megszokott kaják és az igazi fine food között, mint a gumitüzelésű és a tölgyfa tüzelésű bográcskaja között
Vegyétek a használt prémiumot,a lengyusz olyan mint a tussik light

http://youtu.be/1VdK_0DvYek