Én kocsival az utóbbi 7-8 évben csak 6-8000-et megyek (mióta alig van céges út - előtte akár 15-20 ezret is összehoztam), motorral a 8-9000 mindig össze szokott jönni. Kivétel a tavalyi év (4000) és az idei (2000 km). Xar a derekam, egyre kevésbé szívesen ülök motorra, hosszabb utakra nem mentem (a közvetlen környéken meg minek motorozzak...), idén pluszba még a járvány is. (Na meg nyár közepe óta minden fillér kellett a kocsi kifizetésére - jan. legelején le lesz tudva, már csak egy százas mínuszom van).
ha lett volna idén buli akkor 30 ezer simán megvan futásnak
de idén szinte szar sem volt a buzi vírus miatt így nem sok méter megy a kocsikba
amúgy egy jobb évben többet megyek biciklivel mint kocsival
fogalmam nincs
egy hosszútáv volt háromfa oda vissza
utána ilyen dvcs part oda vissza
akkor tankoltam amikor még kisgatya pólóban jártunk meg a múlt héten
kb 350km egy tank gáz
szerintem áprilisig kitart amit most tankoltam
(Nekem tavaly ilyenkor óta kb. 3900 lett a Ceed-be téve, és 3300 az újba. A szokásos évi autózásom is kb ennyi, tehát teljesen átlagos volt az idei autóhasználatom. Motorral viszont csak alig 2000-et mentem összesen).
Nehéz az ilyen életvitelű embernek elmagyarázni, hogy miért rongálja a közlekedőtársai idegrendszerét a maga lelassultságával és azzal, hogy mindenkit feltart. Ez van, minden 2. autós hobbi kocsikázó úrvezető.
Csak kíváncsiságból kérdezem (mert nincs közöm hozzá), hogy most, hogy nem jársz állandó melóhelyre naponta, mennyi km jött össze az utolsó évben a Fasztrában (egy év alatt)?
Hát ha nem mész sehova, akkor valóban nem kell sietni Nálam pl. más a helyzet, a szűk család az ország 3 csücskében van... ha fel kell ugranom Pestre, az 150 km, nem mindegy, hogy 1:10 vagy 2 óra... és ez még mindig elég gyakori. Mikor aktívan dolgoztam, minden 7re esett 1 vagy 2 ilyen.
Bárhogy is, én 2 x fél nappal többet vagyok az élmények tengerében, mint Te, cimbora.
Nem tudom mi lehet olyan fantasztikus az autópályában, hogy legalább nyaraláskor egy 140 tempómatot ne lehessen tartani. Se a szalagkorlát, se a kamionok nem szépek, hogy azt nézegesse az ember feleslegesen sokáig.
A Skoda Kodiaq 1.5 turbón voltam leakadva nemrég, böszme légellenállás, böszme tömeg, ott csak 1 fővel van jó fogyasztás, de családdal kirándulva egyből 15 liter lesz... A fizikát nem lehet becsapni, minél nehezebb a kocsi, annál inkább a nagy szívó benzinesek az előnyösebbek fogyasztásban, élettartamban. Elhiszem, hogy a teszteken jól eszik a kis turbós, de 1.5 tonna plusz érdemi felhasználás (4-5 fős család, csomagok), akkor egyből elrúgja a fogyasztást is, míg a nagy szívó benzin nem pánikol be. Dízelt nem számolom.
én ha nyaralok akkor nem 4 napot
az kb egy gyengébb peca túra ideje, bár idén sz is 5 nap volt
szóval lehet te 4 órával előbb odaérsz vakahová de én még akkor is a parton verem amikor te már dolgozol
ennek tükrében kurvára ráérek bárhová odaérni
Éjszaka meg azért nem lehet haladni, mert akkor nem látsz... persze, ha ez nem zavar... tompított jó, ha 50 m-re rendes, az meg 100 felett karcsú. Vadak is jobban mozognak sötétben...
Nappal nem tom, mit tökölsz azon az útvonalon 3 órát
de idén szinte szar sem volt a buzi vírus miatt így nem sok méter megy a kocsikba
amúgy egy jobb évben többet megyek biciklivel mint kocsival
az van inkább használva
egy hosszútáv volt háromfa oda vissza
utána ilyen dvcs part oda vissza
akkor tankoltam amikor még kisgatya pólóban jártunk meg a múlt héten
kb 350km egy tank gáz
szerintem áprilisig kitart amit most tankoltam
pedig pesttől angliáig van rokonság mindenfelé
Csak tudod !
Nem tudom mi lehet olyan fantasztikus az autópályában, hogy legalább nyaraláskor egy 140 tempómatot ne lehessen tartani. Se a szalagkorlát, se a kamionok nem szépek, hogy azt nézegesse az ember feleslegesen sokáig.
Az éjszakaiban a vadveszély sajnos benne van.
azt kifejelte egy macska, kellene azt is venni de sóher vagyok
Röncike
az kb egy gyengébb peca túra ideje, bár idén sz is 5 nap volt
szóval lehet te 4 órával előbb odaérsz vakahová de én még akkor is a parton verem amikor te már dolgozol
ennek tükrében kurvára ráérek bárhová odaérni
Nappal nem tom, mit tökölsz azon az útvonalon 3 órát