Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A vezérlő már megvan.
Akku egyenlőre 100Ah 12v amit összegányoltam.

https://www.ebay.com/itm/12V-2...
Egy panelre, de lehet túlméreteztem az akkut és két panelre is elég 200Ah, a szagértők alapján.
Szerintem ez az egész éves szigetüzemre vonatkozik. Nyáron viszont van bőven habzsi-dőzsi a napenergiában, szóval ha nyaralásra veszed, akkor lehetséges hogy egy napelem is feltölti.

http://www.acrux.hu/sun/napele...
Ja.
Ez a Jósika utcai manus?
Az eladó ipse mondta öcsémnek.
Én nem értek hozzá.
Egy panelre vagy inkább kettő?
Mer egyenlőre kísérletezésre egyet vettem.
????
Ezt így hogy?Mi az hogy 120W-ot ad le?Mikor?Reggel,felhőbe,napsütésbe hidegbe,vagy napsütésben melegben?
230-300Wh/év,de mivel mivel fekszik,így számolj 230-250Wh/évvel.Ezek 10év körüliek,ezért x0,9-0,95.
Nekem 6.6kWp van fenn,termelt tegnap 2,16kWh áramot, 2.-án meg 10,44-et.Nyáron 35-45kWh között volt a napi átlag.Akkor most mivel szorozzak mit?Meg hány V társul a 100-120Ah mellé az akkuknál?Mit enged a vezérlő/inverter?
Vannak ilyen ökölszabályok, de nem értem hogy 1.5el kell szorozni?
230W napelem 345Wh akkut tölt fel egy nap alatt?
Igazából kb. 6 óra effektív napsütéssel lehet számolni nyáron.
Azaz egy nap alatt 1380Wh termelés várható, de mivel vízszintes felületen van, ez inkább csak 1100Wh. De az akkut felül kell méretezni, mert nem full töltés és nullára merítés közt használod ha tartósan akarod üzemeltetni. Szóval én azt mondanám 2-2,5kWh akku mehet mögé, vagyis a tervezett 12V/200Ah az jó irány akár ólmosból, akár lítium akkuból.
Majdnem,ez a hombár kopasz pacák osztotta az észt.
youhook-on.

http://youtu.be/wbUg2EeCss4
Mi az a Juhok? Birkászatba fogsz kezdeni?
Na hogy legyen értelmes kérdés is.Nem motor.Napelem.
Yuhook egyik megmondóember szerint a napelem névleges teljesítményét szorozzam meg 1,5-el így kb megkapom mekkora akkut lát el.
Ez mennyire igaz?
Namost azember akitől öcsém elhozta a napelemet aszongya a polikristályos 230w-os ha csak simán síkban felbaszom a tetőre 120w körül ad le.
Ez is mennyire jó info?
Csak hogy mekkora akku mértre tervezzek.
Most Kb 100-120 Ah van,KB 200 körülire terveztem.
Ez az egy napelemtábla ellátja a 200-at vagy inkább kettőt tegyek a rendszerbe?
Te tudod is értelmezni amit írsz, vagy csak rakosgatod a szavakat? Tehát nálad az hogy egy picsa buta, az mit jelent? Nehogy azt írd hogy olyan mint én, elöbb tisztázzuk hogy milyen egy picsa ami buta, aztán haladhatunk tovább.
Te buta! Akkor értelmezd az írásod! Nekem írsz E/3 személyben a hármasról. Egyszerübben fogalmazva, csak hogy te is értsd, nekem írsz róla. Róla, aki valójában nálad én vagyok! Szóval buta vagy.
tudom Ő a 3-as
Hagyd..,buta mint a picsa
lehet
igen arra utaltam ostoba
Szerintem veri is !
Szégyen hogy hogy beszél a párjáról !
Hogy beszélsz a feleségedről te majom ?
Nem szégyelled magad ?
Ja, értem már. Szóval aki nem buzi témáról beszél, az buzi a te értelmezésed szerint.
Tudtommal a 3as én vagyok,ostoba.
Igen!
Illetve megvettem,tegnap a betonra lefektettem őket,és úgy kötöttem össze egy tesztüzemre.Majd lemosom,mert vastagon porosak.De lehet inkább csak felrakom őket,úgyis esik az eső ,majd az megoldja.Majd a hétvégén teszem fel.Holnap villanyszerelés lesz,délután meg megyek veszek a kisemberemnek egy elektromos kisautót.Elfüstölt a mostaniban a motor,és persze az kellene neki egyfolytában.Pénteken meg mindjárt hétvége,marad a szombat.(Bár csak jövőhéttől dolgozok)
A zotyát meg ne igénytelen hombárfejűzd le Persze vannak hibái Ha belegondolok csak az van
A feje sem kicsi De azért ezt a jelzőt mégsem érdemli 3-as
Azért nem beszélsz róla, mert titkolod, szégyenled Sajnos azt a kretén világot éljük, hogy már nem kell elrejtőzködnötök
Ha odálsz holnap a főnököd elé és elmondod, hogy mi van, kapsz fizetésemelést, meg irodai munkát, a többi hetero meg hagy rohangáljon a slaggal