Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vw manuálisba nem kell.
Hm, mikor elkezdték a gyártók azt hirdetni (mert a 90-es években ez volt), hogy mostantól nem kell a váltókban olajat cserélni akkor is a tervezésre, egyre jobb olajakra stb. fogták ezt ellenben jött az arcon csúszás mikor elkezdtek 2-300000km körül megállni ezek a váltók és így szép csendben szinte mind visszatért az olajcserékhez, nem mondom, hogy így lesz a tesla-val, de mivel fémalkatrészek kapaszkodnak és gördülnek egymáson amihez olaj kell nem tartom kizártnak, hogy később mégis cserések lesznek.
Egyet tudok. Tesla.
Itt direkt úgy tervezték az egész hajtásláncot, hogy üzemszerűen 1millió mérföldig ne kelljen hozzányúlni. (bár meghibásodás előfordul, de nem ezért. A hűtővizet tömítő szimmering durrant el néhány régebbi Tesla motornál, ami meg tönkretette az elektronikát)

De alapvetően igazad van. Még a villanyautókban is cserélni kell a hajtásban az olajat.
Persze a használati utasítás és a szervizek szerint nem, de a Leaf esetén kikerült egy belsős doksi, hogy először 30ezernél, aztán 90ezrenként erősen ajánlott cserélni.
Priusnál azt hiszem 120ezret írnak, de nem vagyok benne biztos.
Pedig ugye egyikben sincs a hagyományos váltó, csak simán fix fogaskerék áttétel van.
Tehát egy jóval komplexebb és érzékenyebb szinkronizált váltónál, esetleg egy dupla kuplungosnál, is tuti szükség van a váltóolaj cserére.
Olyan váltó nincs, amiben nem kell cserélni olajat.
Olyan nincs hiába írja akár a szervizkönyv is illetve az úgy van. hogy az első vevőnek tényleg nem kell mert elmegy 2-300000-et mire búgni kezd és akadni, de addigra kint vagy a bontóba kerül vagy hozzánk és majd nekünk kell felújítani.........a renault kamionommal megjártam 3 szakszervizt ahol ugyanezt mondták, hogy nem kell cserélni vagy ha nagyon akarom lecserélik valamilyen olajra, mindegyik másfélét mondott oszt kerítettem egy manual-t és lássak csodát abban benne volt, hogy 200000km vagy max 2 évente cserélni kell és az olaj típusa is. A régi swiftben sem cserélték, de mire a vasaló stift lett piacon kiderült, hogy abban 50000-ként már kell olajat cserélni.
Azokban is kell.
Asztma is ilyen valto,nincs leereszto csavar se,fedelet kell bontani,jeladonal feltolteni,megis kell,kulomben kuka.
Mert hogy van amiben nem is kell lecserélni az olajat.
a lényeg hogy pipinél 10nm beton 600 ezer forint.egyébként max 30ezerből meg van a köbméter beton kiszállítva,persze nem mindegy hány km-ről,de úgy gondolom mindenkihez van olyan közel hogy 30-ba beleférjen.
Mondom, tobb helyet kerdeztem, móron, miskolcon, debrecenben, egy valag helyen hebrakolnak valtot.
Vegulis ja, nem nagy etvasz szetkapni, egy MTZ valto bonyeszesebb.
Foleg ha raallsz egy tipusra.Csak a trukkjeit kell kitapasztalni,par jobb szerszam es van melo dogivel
Na szoval sok helyen csinaljak,nekik van melo,a tulajnak meg gyorsan van valto poroghet a gep a munkaban.
Csak hat a 3 szinkron es a csapagyak ara nem annyi mint a felujitas.
Amugy nem lenne baja soha a valtonak ha 60erenken lecserelnek az olajat,dde mindenki baszik ra.
De én nyíregyházáról akarok betont
7,6 a normája, ötkettőt kajál. Jó ez.
Kalocsán ötezerért hozzák ki Multicar billenccsel az egy köbméter betonodat.
akkor te ingyen kocsikázól
elírtam
sógoromnál az iveco szervízbe beszéltek le róla, hogy hozzá legyen nyúlva a váltóhoz. Mondták, Ők,hogy megcsinálják, de az Ő rezsi óra díjukkal meg a drága alkatrésszel együtt sokkal jobban járok, ha használom így ameddig megy, utána kapjon inkább felújított bontottat.
túlzásokba ne essünk.
10nm 600 ezer?
30 ezer egy köbméter beton ha a szàllitás 2x ennyi akkor is még csak 100 ezer
2 zárt szelvény mellett még bárki lehúzza vízszintesen vagy akár lejtéssel
Persze. Plusz a 15 Ft / km amortizációt is.
Persze mert a full felujitott arat kell rafizetni es viszed a szart.
Amugy ocsem beszelt egy felujitoval, aszondta ugy kezdi hogy beleborit egy nagy adag xado kencet, ha bekussol megy vissza a tulajhoz full felujitva dumaval.
szípek
hát menj be egy tüzépre oszt néz meg egy zsák cement árat azt rá jössz, hogy a beton qrvára nem olcsó már 10 cm kültéri betonra kapsz egy 60 ezres négyzetméter ajánlatot anyagostúl munkadíjastúl
padlopon forint fillér most is
Azért képet fox fel tenni ide róla ugye?
hát a rötyó 3-ból kettesbe röccsen, vagy ha gyorsan akarok vele váltani 1-2-be. kb. 4 éve már Azt mondták, hogy a szinkrongyűrű cserével kb. annyi lenne, mintha leadnám cserébe egy felújítottért cserébe Azt mondták amíg össze nem szakad használjam, hát 4 éve így csinálom még bírja