Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

amúgy nem is árt egy kis békázás a sok ülés után, elég jól fejleszti az izmokat
Pedig neked való a nemzetközi kamionozás, ott lehet igénytelenkedni rendesen.
Konténernél valóban nem, de pl. nálunk minden sofőr békázik vagy ha van géppapírja akkor jetski-zik, de igen sokszor magunknak kell az autót rakni, mondjuk most a vírus miatt szerencsére az aldiban meg ilyen helyeken végre nem engednek be hanem lepakolják az autót, de előtte biza békázás volt és lesz is ha vége a dolognak.
Én sem bírnám csinálni - mondjuk én egészségileg is alkalmatlan vagyok rá.

Viszont két olyan közeli ismerősöm is van (mindkettő velem egykorú kb.), akik közel ötven évesen álltak bele a nemzetközi kamionozásba: egyikük előtte GLS-futár volt vagy tíz éven át, a másik meg egy jól menő maszek autószerelő alkalmazottja, már legalább 20 éven keresztül. A gyerekeik felnőttek, aztán úgy gondolták, hogy belevágnak, bármi jobb lehet, mint Kalocsán. 8-10 éve csinálják, és nem is akarják egyelőre abbahagyni.
ehhez nem értek, de ha megyünk gépeket telepíteni akkor többnyire a sofőr viszi a dobozokat a pót végére aztán onnan szedi le a targoncás
gondolom nagyobb rakodókon targoncával mászkálnak be a pótba, úgy sokkal gyorsabb a rakodás, békázgatva egy kamion kipakolás lehet vagy fél óra, ennyi idő alatt kiganéztam 1 nagy tehervagont telefonkönyvekkel a vasútnál
sőförként többnyire nem a te dolgod a békázgatás, targoncázás
Én egyszer voltam a haverral egy két ünnep közötti időszakban. Ketten elvoltunk de egyedül baromi ingerszegény lehet az az egész.
nagy nevű országokba jártunk de lófaszt nem láttunk belőle csak autópálya meg indrustria Néha tudtunk fürödni néha nem néha meg állva kellett sz.rni egy fogantyúba kapaszkodva Igazából mindent meg lehet szokni, de az állandó várakozás és hogy semmi rendszer nincs az egészben az elég szar. Van egy haver aki ha kivesz egy 45-öst is simán végigalussza Kamionosnak születni kell. Neki a segge le se ér a feje már rég alszik. Bármilyen napszakban akármikor és akármennyi alvásra képes a srác Én itthon is szar alvó vagyok nem hogy amikor kint voltunk. elindulunk hajnalba majd kora délutánra odaérünk. majd mondják, hogy 19:38-kor kell feltólni a 634-es rámpára(5 óra semmit tevés) majd elkezdik pakolni a kamiont 2 órán keresztül hintázunk benne nekem az alvás ugye nyista. Asztán álljunk le a rampáról mert jön a következő. Aztán indulni még nem lehet, mert nincs meg a pihenő. majd indulás hajnal 3-kor. egy raklap le egy raklap fel. Közben telik a munkaidő és a vezetési idő. Majd jön az sms, címmel, hogy mi a következő fuvar. Hát nekem durva volt, vagy nappal, vagy este vagy éjjel kellett volna tudni aludni, de sosem egy időben. Hol nappal, hol esete, hol éjjel voltunk úton, Semmi rendszer mnem volt az egészben. Azt sem lehetett tudni mikor fordítanak haza. Ráadásul a haver mondta amikor otthon van van kb. 1 hét szabija a 3 hétre. De ez sem úgy ám, hogy mondják, hogy akkor jövő hét hétfőn reggel 8-kor a telephelyen Egyszer csak csörög a telefon, hogy most, de ez lehet csütörtök péntek hétfő vagy kedd akármi. Nem lehet semmit sem tervezni mert a telefont kell várni Én nemzetköziben nem sokat bírnék.
meg reggelente ráhugyozhatsz a húzóra mikor körbejártad az autót.
Szerintem ez is csábító
a rakodás lófasz, 30raklapot bebékázni még ha 7-800 kiló akkor sem vészes
a kondigépes cégnél a rekordom 1700kiló volt kb 300 méterre, ebből 100 aszfalton, a többi sima beton volt
Én nem bírnám, fater nyomta sokáig... anno még élt.
nekem az útdíj lenne a fasza
de nem tudok bekerülni a körbe
Ma már vakon is ha nagy céggel szerződsz 2-3 évre.
Sokan szeretik ezért a kamionozást mert hát lássuk be igazából az léhűtő meló főleg a nemzetközi ahol 2-3 naponta rakodik csak a többiben vár igaz tény, hogy nem otthon hanem 1nm-n meg nomád körülmény stb., de én pont ezt nem szeretem benne, utálok várakozva semmit tenni ezért csinálom most is azt amit kevesebb pénzért ahol vezetek, rakodok, de várakozás nélkül napi több kanyart.
színtévesztő vagyok nem is kapnék jogsit
Pedig ott aztán üldögélhetne.
szerencsére ini úgy sem tör kamionosi babérokra
Véletlenül a terminátor oltást kapta igaz ha nem vedel óránként 2l vodkát akkor vége van.
azt nem írják oda hogy oltás előtt a traktorral együtt húzta.........
kicsit veszített az erőnlétből
gyereknek van ügyfélkapu, február 8 a legelső időpont
szeretjük a vírust........
Dehogynem, amivel holnap holnapután mennem kell hajnalban abban egy léccel van alátámasztva az ülés, hogy ne a padlón üljek, ilyen már 6-8 éve, igaz az összes hasonló korúban ilyen.
De, csak a padlón fogsz ülni mert a légrugózása szétpukkan.... ....most így jár az a két nehezebb kolléga nemzetközizni velük.
Akkor alapból bevezetik majd a vizsgát az új forgalmiba.
Azt csak utanad.
Nekünk még ott van a komplett 2000 körüli 1.4 astra kivonva a forgalomból, meg kéne szabadulnunk tőle fillérekért.....talán ha meghirdetnénk. ......mondjuk eléggé lerohadt álltó helyében, de tavaly még beindítottam.
Fordot nem, de váltóáramot azt igen. Már az is valami....