Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ja: a szaki megforrasztja azt az EGY DARAB drótot, ami kidörzsölődött... ...vagy kicseréli az EGY DARAB kontakthibás csatlakozót.
elviszed az autódat egy olajcserére, esetemben ez úgy néz ki, hogy motorolaj, motorolaj szűrő, gázolajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő egyben Mondjuk más karbantartást tőlem egy autó nem is kap(mint mosás, takarítás ) akkor a szervizes nem fog belemászni az agyába mert minek Csak akkor, ha már ott tudja nullázni az olajcsere periódust
A Facebook Renult Clio csoportjában mindenki hibakódokat olvas aliexpresszes vackokkal, utána a fél motorteret kicseréli nem kis pénzért (az ÖSSZES szenzort, jeladót, fojtószelep-potmétert, elektromos gázpedált, lambda-szondát, MINDENT) egymásnak adják a hülyébbnél hülyébb tippeket - majd EZEK UTÁN elviszik a xarjukat egy hozzáértő szakihoz, akivel megcsináltatják. Na ehhez nekem nincs hajlandóságom.
neked ennyi volt vele a dolgod, másnak is ennyi
végül is elméletileg az is autó nem
Le tudod húzni az ablakát oszt ki tudsz rajta köpni
egy átlag embernek semmi szüksége hibakódolvasóra. Két okból sem. Egyik úgy sem tudjuk mi az amit talál, nekem csak kriksz-krakszok, százalékjelek meg ilyenek másrészt azért van a szervíz,hogy ezt elvégezze. A hajeszt eladás előtt elvittem a sógihoz, hogy ha esetleg van benne hiba törölje ki, nehogy azon kezdjen alkudozni a vevő, ha felkészülten valami villanyos szerelővel állít be. Mondjuk nem volt benne hiba 1 sem
Nem volt olyan drága. 2000ért vettem
Mondom hogy nem fos BMW ez , ahol szándékosan basznak ki a vevőkkel
Sima BT-s sorosport ez, nem varázslat.
ABS tényleg nincs a PID listámban, de ennek csak az lehet az oka, hogy senki nem hallott még ilyen hibáról Priusnál, meg nagyon nincs is mit nézegetni, mert nincs elkomplikálva.
Ha ez lenne az igény, akkor tuti visszafejtené valaki, és akkor ez is meglenne.

A motor, hibridrendszer, minden szenzor amit én a motortérben megtaláltam, annak megvan az elérhetősége is.
én akkir vettem ilyen olvasót amikor kijelzett a lámpa
olcsóbb volt mint egy szervizes egyszeri olvasás
neked mindegy mert úgysem csinálsz semmit se rajta de én pl simán kicserékem a vezérlést szétbontom a blokkot is ha kell
így megéri a gagyi olvasó
Eladás előtti törléssel az a baj, hogy látszik az is, mikor volt törölve. Első kérdésem, hogy mi volt a hibakód amit kitöröltek.
Ennyi. Én is úgy lettem ilyen kibaszott okos, hogy simán kíváncsi voltam mindenre. Utálom ha valaminek a működését nem értem.
Régen röhögtek a haverok, mert addig soha nem éreztem sajátomnak egy motort vagy egy kocsit amíg szét nem szedtem valamilyen ürüggyel
A Honda ebből a szempontból kakukktojás. Az nem akar okot adni erre pedig már nem garis Ahhoz még egy Haynest, és olvasót sem vettem, pedig mindent ezzel kezdek.
Volt már haszna de nem gyakori.
EGR dugulásnál
Hűtővíz pumpa hibánál hasznos volt. Mivel látok minden paramétert lehetett következtetni.
Illetve nekem egy pár beállítást is lehet módosítani ezen keresztül. Pl. a tolatáskor ne csipogjon az utastérben, meg a biztonsági öv figyelmeztetést ki tudom kapcsolni ülésenként.
Illetve nekem a rádióm ugye androidos, így ki tudom rakni azokat a fontosabb üzemi paramétereket menet közben is, amit amúgy nem tudnál meg sehogy.
Pl. vízhőfok, motorok fordulatszámai, akku áramai, akku állapotokat látok ami főleg vásárláskor volt hasznos infó.

Nissanon is van egy ilyen, ott az akku állapot és hőmérséklet hasznos infó, mert sokkal pontosabb hatótáv predikciót tudok csinálni így, amivel az utolsó kilómétereket is ki tudom belőle facsarni. gyári az paráztat, marad benne vagy 12km minimum.

Illetve ugye szervizüzemmódba is be tudom sokkal könnyebben tenni, ha épp arra van szükség.
Ha téged nem akarsz hozzányúlni a kocsidhoz, mert nem érdekel akkor persze nincs értelme, de ha magad berheled, akkor ez egy alap szerszámnak számít.
OK!
-Az ember viszi időnként az autóját olaja,szűrő,fékbetétet,vezérmű,hosszbordás stb stb cserére,igen,akkor ha már ott van nem árt időnként ha rá van dugva a gép.
Műszakin nem hibakódra kíváncsiak hanem km-re.
Én a múltkor ott voltam a kollégámnál,mondtam neki dugjuk már rá a gépet,nézzünk egy korrekciós értéket,persze akkor már a hibakódra is ránézett.
- Akkor szerinted alapvetés - csak én nem tudtam róla - hogy az amúgy "hibamentesen" használható autókat időnként ki kell olvastatni?
- Műszaki vizsgán történő kiolvasáskor nem szólnának, ha baj lenne?

Viszont ha én vagyok téjékozatlan és a fenti dolog az tényleg szükséges, akkor tuti megfizetném a márkaszervizes hibakód-olvasást (bármennyit is kérnek érte), mintsem magam álljak neki egy ötezer forintos aliexpresses xarral. Amivel esetleg kárt is tudok tenni az autómban...
Kérdésedre egyel lejjebb válaszoltam.
Most nem az új autóról beszéltem - az 5 év garancia csak a négyszeri - vastagon fizetős - éves kötelező szerviz mellett érvényes, ezeknek a szervizeknek meg minden esetben része a gyári cuccal történő hibakód olvasás.

Az előző autóimról beszéltem, amelyek mint hengerenkénti injektorosak, ECU-val / OBD-vel ellátottak voltak, de sem hibajelzés, sem - a buta sofőr: én - által menet közben észrevehető működési zavar / meghibásodás / eltérés nem volt (rendszeres és alapos karbantartás mellett persze). Akkor miért is kellett volna bármit is kiolvastatnom? Használtam - és szervizeltettem - az autókat, és kész. Az OBD csatijukra csak a kétévenkénti műszaki vizsgákon volt rádugva a vizsgabiztos műszere.
Renault-t....
Mivel te Orbán irányítása alatt megtehetted hogy 0 km-es autót vegyél,így természetesen azt nem kell,feltéve ha elhordod a kötelező szervizekre,ott rá fogják dugni a gépet.
Az meg hogy gari után mit csinálsz már a te dolgod.Én csak arra reagáltam hogy te írtad hogy soha nem kellett vinned hibakód törlésre.Ez nem azt jelenti hogy nem is volt benne.
Csak tudod ez úgy van hogy a kiolvasható a felhasználónak sokszor észrevehetetlen hiba okozza aztán a nagy problémát,sok esetben.
“nem a vicc”
Köszönöm hogy felvilagositottal...
A kínai szarok a 15 éves Kia-t sem tudjak rendesen kiolvasni... lehet Kínából is jobbat venni, de azért az mar erősen 100e Ft....
A fos Toyotát azért tudod kiolvasni, mert az is kínai persze azt is csak erősen korlátozva de kiváncsi vagyok az 5e Ft-s kínai olvasóval hogy olvasol pl ABS hibát még jó hogy ez a vicc topic, mert komolyan vennélek
Mikor megvettem és raktam fel ide képet róla, valamelyik fórumtárs, azt mondta hogy jó nagy pörkölt tartó van rajta!
Ja nem rakom ám tele sörrel! Rongyokkal hamarabb. Pláne mikor elmegyünk kicsit távolabb, asszony hoz egy csomó cuccot, de jól elférünk a három dobozban!
Hibátlanul megy a kocsim mint eddig is, és nincs semmi hibajelzésem.
-Akkor most vennem kéne egy hibakód olvasót, időnként passzióból kiolvasni, mert tuti van benne egy-két (rejtett) hibajelzés?
Nemá! Ha az autó jól működik, akkor az előírt karbantartáson és a szükséges kopó-fogyó cuccokon kívül max. lemosni szoktam. Meg kétévente elvinni műszakira.
Az egy elbaxott konstrukció. Különben vissza lehet forgatni kézzel igaz, a kézifék nem fog működni, de az amúgy se ér xart se.