Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ezt a felfokozott mizériát én is mesterkéltnek tartom
de
én ismerek többet is aki meghalt közvetve a vírus miatt, ebből egy jóedéllyel évekig élhetett volna
olyat is ismetek aki oxigént kapott napokig-hetekig, igaz itt se volt mind makulátlan állapotban
nálunk most a lakosság kb 10% beteg vagy karanténos 150 helyre jön(ne) a yard napi szinten
egy asztmás van kórházban az állapota stabil, de nincs jól már több mint egy hete
nem butaság. Egyszerűen nincs kapacitás minden náthást tesztelni. Másfelől tök mindegy, hogy nátha vagy kovid úgy sem lehet ellene tenni semmit legfeljebb azt,hogy nem találkozol senkivel 10 napig és a körzeti pont ezt is tanácsolja. Teszttől még nem gyógyult meg nálunk senki Általában a legdurvábbaknál két nap azt kiprüszkölték magukból vagy néhány hétig nem éreztek ízeket szagokat ennyi.
De szeretném már tudni, hogy jön össze a napi 20 ezer teszt mert erről még sosem volt szó. Megnéznék egy listát csak átfutás szerűen, az országban
1, hány helyen végeznek ilyen tesztet, (felsorolás intézmény szerint)
2,hány ember foglalkozik teszteléssel( beleszámítva a mobil tesztelést is)
3, milyen munkaidő beosztásban végzik el ezeket a teszteket
4, mennyi teszt áll egyáltalán rendelkezésre.(darab szám szerint)

Csak az a furcsa, hogy évente kb. 2 szer van influenza járvány. Amikor a legdurvább szokott lenni a helyzet azt elmegy a körzetihez hetente 40 ezer ember országosan (mert egyébként inflúval az emberek 60-70%-a el sem megy, gyakorlatilag össze roppan a betegellátás. De hát ez egyáltalán nem újdonság ez nagyjából így van évente 2-szer eltart 4-6 hétig azt lecsöng. És te azt meg elhiszed, hogy naponta 20 ezer embert letesztelnek? Egyáltalán kit? Honnan szednek ehhez naponta 20 ezer embert? Hát nekem még nem szóltak A körzeti nem tud hetente 50 embert összevadászni az oltáshoz Már behívják a 10 évvel fiatalabbakat akik regisztráltak csak valaki mennyen már oltatni magát
azért is érdekes mert nálunk nincsenek tömött sorok a kórházban haldoklókkal. Valahogy ez olyan mintha ez az egész csak a médiában létezne. nekem még nem szúr szemet mint neked akikkel én találkozok ahová én járok (a fél ország) egészséges emberekkel találkozom és nem látom a 10 millióból azt a néhány ezret aki ez miatt esetleg kórházba kerül
meg kell nyitni a tűzoltó csapot akkor nem fagy be és fűteni sem kell
Fűtök,csak a rendszer arra eleg hogy fagypont felett max +10 fokon tartsa az epuletet,kulonben a tuzolto cso ami keresztbe fut megfagy.
Az nem jo,mert kinn a mol kut mellett a foldben rohad az elzaro csapja,a epulet mellettit meg valami hulye az epiteskor lebetonozta,mi meg nem talaltunk harmadikat.
Meg amugyis aze kell valami.
Ez butaság, vagy csak inkább mondjuk hogy felétek az elmaradott helyeken ez így működik
Itt nem mondják azonnal hogy covidos vagy. Feltesznek egy sor kérdést, ha szaglás nincs akkor biztosan tesztelnek, de anyuéknak volt szaglásuk csak gyengébb, nem mindent éreztek erősen.
A szomszédom csak náthás, nem is hittem el de van még sima influenza vagy valami mert a pcr is negatív lett nála.
Na tehát itt nem írják be azonnal hogy covidos vagy, tesztelni sem küldenek feltétlen azonnal és ügyfélkapun meg tudod nézni a teszteredményed. Ha ügyfélkapura felkerül, nem nehéz összeadni a számokat.
Te mint Kecskemét legismertebb embere, szaladj már be a kórházba és kérdezd meg mi a helyzet a lélegeztetőgépesekkel. Itt, Szekszárdon elég jól kikoptak, 2-3volt már csak gépen, rendre gyógyultak az emberek aztán most durván 1hét alatt sokan lettek, nem tudom a pontos számokat de hiszek az embernek aki azt mondta hogy egyetlen éjszaka 4embert vittek be mert nem kaptak levegőt. Szerintem ez sok, és nem öregek, 40-50év közöttiek.
Igen sokmindnekin átmegy szinte tünet nélkül más meg belehal. És nem az alapból betegek, nem hetek alatt kapnak tüdőgyulladást hanem napok alatt.

Ha felvázoljuk, hogy nincs különösebb vírus csak egy átlagos influenza, akkor most járnánk ott hogy már mindnekinek szemet kellene szúrjon, itt valami baj van.
Egy sima influenza nem szokta az embert 10-12napra ágyba tenni 38-39fokos lázzal és olyan gyengék mint egy darab szar.

Én sem hiszem el hogy tavaly tényleg az utcán hevertek a hullák de az fix hogy oda tud baszni a szervezetnek.
Most teljesen jogosnak tartom a zárást, sőt én limitet rendelnék el a lidlben meg a teszkóban mert ott katasztrófa a tömeg, pláne ami majd most következni fog.
Szintén kórházi dolgozó mesélte hogy többen azért haltak bele, vagy inkább mondjuk úgy hogy nagy szerepe volt a halálukban hogy nem kaptak vért és nem is tudtak figyelni az emberre mert egyszerűen hirtelen sokan kerültek be.
Úgy fogalmazok akkor, hogy érthető legyek:
Én nem hiszem, hogy ebben az országban van kapacitás naponta 20 ezer ember tesztjéhez Az 5 naponta vagyis egy munkahéten 100 ezer ember
havonta 400 ezer. eleve kb. az össz lakosság felénél kellene tartani ilyen ütembe 4-5 millió embernél.
Napi 20 ezer tesztet akkor sem tudnak megcsinálni, ha az ország összes létező egészségügyi intézményét az államitól a magánig, az összes orvosa és ápolója napi 8 órában csak ezt csinálná és semmi mással nem foglalkozna A nagy számok törvénye szerint már nekem is kellett volna ilyen tesztel találkoznom Pl. nálunk a gyógyszer kiíratás is telefonon megy. A körzetihez be sem lehet menni, ha valakinek nátha vagy influenza szerű tünetei vannak csak betelefonálhat nem küldik tesztre csak annyit mondanak, hogy biztosan kovid maradjon otthon 10 napig.
Én a mai napig állítom, hogy a napi számadatok amit leközölnek, légből kapott és hasraütés szerű
hát nekem nincs ilyen ismerősöm. Tovább megyek. ha nem lenne tv, meg internet akkor azt sem tudnánk, hogy a szokásoson felül van bármiféle betegség
Ennek itt nyoma sincs Az viszont igaz, hogy egyre több emberrel beszéltem aki átesett rajta Nem voltak rémsztorik A múlt héten a volt szomszédomékkal futottam össze 70 feletti házaspár Pl. Ők is túl vannak rajta. Kérdeztem, hogy milyen volt csak legyintetek Egy jó néhány ismerősöm észre sem vette csak januárban a melóhelyi kötelező szűrésnél derült ki, hogy túl vannak rajta Szerintem szándékosan túl van ez az egész hájpolva A mai napig nem hiszem, hogy ez több mint bármelyik sima járványos betegség
tudtommal nem fűtesz Régen voltam bútorboltban de amikor télen jártam ilyen helyekre bent pont ugyanolyan hideg volt mint kint
Bútorbolt fűtése csak a multik privilégiuma Mondjuk a soroksári ikeát amikor csinálták asszem fúrtak több mint 140 kutat vagy mi a fenét a geotermikus fűtéshez. Az M5-ről pont oda lehetett látni. Így ott már ingyé van a fűtés
Pedig működik. Nem feltétlen pcr-t csinálnak. Van gyorsteszt, ami par perc alatt mutatja ha pozitiv. Ha negativ csak akkor csinálnak pcr-t.
Ha neked nincs még ismerősöd aki belehalt, akkor egy nagyon szerencsés ember vagy.

Most ért ide amit tavaly márciusra vártak. Nagyon sokat ismerek aki elég csúnya tüdőgyulladást kapott, 2hét kórház. Sajnos olyat is aki nem élte túl, néhány nap láz után intenzív.... délután nehezen kapott levegőt, este kórház, másnap este már altatás és gégemetszés lélegeztetőgéppel...
Szüleimen is átment, 10-12nap láz oda tud baszni az embernek, szerencsére eddig csak a köhögés maradt vissza náluk
Nem,de erre meg jon a futes,villany.Meg a szokasos adok.
jó mondjuk nagy az alapterület 1100 nm. Mondjuk bútort nem lehet 50 nm árulni
Mifelénk 1500-és 2000 ft körül mozognak az albérleti árak nm-ként. Ha azzal szoroznánk a tiédet lehetne akár 2 és fél milla is
Persze a nagy alapterületből adódóan nyilván olcsóbb 700 ft/nm-el is lenne (vagy van) 8 kiló
Önkorinak építményadót neked kell fizetned? Nálunk 900 ft/ nm/év
Dobj ra meg par szazast.
nem tudom elképzelni, hogy 20 ezer tesztet el tudnak végezni naponta az országban Ehhez kevés lenne az összes orvos, ápoló és kórházi takarító együttvéve Még szerződtetni kéne a közmunkásokat is a mintavételhez. 20 ezerből 6 ezer? tehát az ország 30 %-a jelenleg aktív fertőzött 3,3 milló ember na haggyuk má
nekünk adnak ingyen nagy méretű zsákokat . Az asszony, meg ha anyám eljön kertészkedni összerakják kiteszik a ház elé azt elszállítják a zöldhulladék szállítós napokon
Le van adva egész évre mikor van ilyen szállítás Nálunk van valami biogázüzem vagy mi a szösz azt abba kell nekik
mennyiért meri kiadni a geci kóp ha publikus?
Nem. Csak megrendeled de máshol.veszed át.
nem olvastam végig a cikket de , hogy kell ezt elképzelni? betolják a boltba a non food-os áruk közé?
szerintem debrecenben lakik az anyja ini
téged itt másért is kiröhögünk de pl. én így szeretlek
csak azt a címkét ragasztják az asztra zenekaros ampullára Tudják, jól, hogy a fiacskája kormány ellenes, államellenes és uszító
drágul az üzemanyag is . Fel kell pörgetni egy kicsit a fogyasztást
az asztra zenekartól odaveszel Nem olvasol indexet Annak a mellékhatásai a leg intenzívebbek
Bár lehet az összes bal oldali azt kapja 21-re nincs szükség sok ellenszavazatra a kormánypártnak