Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A termelékenység is beárazza a béreket...hiába van munkaerőhiány, ha a nagyon csapnivaló termelékenységű vállalkozások nem tudnak annyi pénzt keresni, ami a rendes bérekhez kellene. A jó termelékenységhez meg fejleszteni kell...pénz, pénz, pénz...
A magyar vállalkozások nagy része kényszervállalkozás. Kevés a munka (ahol be is jelentenek és fizetnek is jól), ezért sokan inkább vállalkoznak. Néha annyit sem keresnek mint amennyit alkalmazottként kellene nekik, de legalább nincs főnökük, maguknak csinálják, stb. Na ök nem erősek. Nincs tartalékuk, nincs flexibilitásuk, innovációjuk. Túléltek, mert nem volt más...most meg még túlélni sem tudnak...
Tudom mit írtam akkor és tudom, hol tévedtem ebben amit az előbb leírtam de te kötöd az ebet a karóhoz. Most az ingatlan befektetési célpont (mivel jelen pillanatban a bank a valós inflációhoz képest nem szaporítja a megtakarítást hanem csökkenti) ezért nem hat rá akkora mértékben az ár lecsökkenése. Az sem csökkenti a használt ingatlan árát, hogy a csókokkal az 5%-os áfával meg egyéb faszsággal úgy feltornázták az utóbbi 2 évben az építőanyagok árát, hogy egy új építésű lakás megyeszékhelyen négyzetméterenként akár 1 millió forintba is kerülhet pesten ez már rég fölötte is van. Ez megvásárolhatatlan kategória már a középosztály számára is ezért maradt a használt ennek persze pont ezért emelkedett meg az ára hisz megnőtt rá az igény. Két oldalról is egyrészt most keresett lett a befektetők és a végfelhasználók részéről is. Be fog ez majd esni ahogy csökken a befektetésre szánt pénz Senkinek nincs végtelen pénze. Ugyanez volt 2 éve is kicsiben amikor 18 milliós lakásokért úgy álltunk sorba mint kisgyerek a mikulásért Egy ügynök 10 perc eltéréssel hívta az ingatlan vásárlókat nyilván mivel mindenki idő előtt érkezik pár perccel szó szerint sorba álltunk, hogy vehessünk ingatlant 18-20 millióért amit kecskeméten még 2015-ben 8 ért sem nagyon tudtak eladni Na aki elsőként ment be az általában ajánlatot is tett természetesen alku nélkül. Abban az időkben nem volt nem volt opció a vásárlói alkudozás És messze nem a tetején vettem meg Fél év múlva a 18-as ingatlanjaimért 24-et lehetett volna kérni Hát akkor kellett volna gyorsan eladni most meg ugyanannyiért vissza vásárolni, mert kb,. most annyi az ára mint amikor megvettem( persze termelt már egy halom pénzt közben)
Szóval az a lényeg minden az időzítésen múlik. Ha az előző válságot nem baxom el én lennék a csekonics báró a megyében
amikor okj esztergályos lesz a kőművesből
direkt elviszem a mintát, és mégis ez az eredmény
Más országokban a kiosztott ingyenpénznek is meglesz ám az ára és tradicionálisan nem azoknak kell visszafizetni, akik kapják...
És megvannak a káros mellékhatásai a nagy pénzcsapnyitásoknak...
Nagy állami támogatásokat kapott vállaltok csúcsmanagerei óriási jutalékokat fizetnek ki saját maguknak, részvényeseiknek, profitot termelnek...a közös pénzből...
Sokan azért nem dolgoznak, mert ugyan annyi pénzért otthon ülni jobb, mint dolgozni...
látod az állami buszvállalatoknál is hiány volt a söfőrökben most szépen feltöltötték az állományt hisz a túristabuszos cégek bedőltek.
Aztán sok helyen látom ezt a változást. Az a helyzet ami 2008-2014-ig volt válság nekem soha az életben azóta sem ment olyan jól mint akkor én vissza is sírom ezeket az éveket. A mostani válság viszont szarabbul érint Bár ebbe is van olyan ami mindig előre visz és enélkül a vírus hiszti nélkül sosem léptem volna erre az útra talán a végén még jól is jövök ki belőle azt szarok én a gúnyás bótra
meg egyébként sincs látható helyen a csati
Bár én inkább keresnék hozzá 30 rugóért egy gyári kábelt
Virágszálam, arról ábrándoztál, hogy az állambácsi utalja át a céged teljes FORGALMÁT csak úgy, amíg otthon ülsz, majszolod a panírozott budipapírt és ontod ezt a sok okosságot ide a fórumra. Erre írtam ha ez így menne, akkor mindenki mondhatná, hogy sajna nem tudok menni dolgozni, kérem a béremet átutalva, jól elvagyok itthon és írogatok vissza az agymenéseidre.
Nem vagy kovetkezetes, tomeges es drasztikus arcsokkentest vizionalt.
világos beszéd
egy fauvé nem lehet egy ember szíve csücske szerintem nekem akkor kezdett őszülni a hajam amikor lett egy ilyen passzátom
rózsaszín na ne má
nem örököltem élnek a szüleim
most nagyon nézegetem az árak változását. Amikor elfogy a "befektetői kedv" ezek az árak elkezdenek zuhanni ám Eltelt egy év sokaknak munka nélkül a tartalékok kimerülnek, az ingóságok már eladásra kerültek mint autó stb. következnek az ingatlanok. idő kérdése. utána meg néhány év azt megint őrült magasságokban lesznek az ingatlan árak. Most van az az időszak amikor nagyon oda kell figyelni akinek van egy kis megtakarítása. A múltkori bulit kihagytam 2011-2014-ig amikor Amikor 2,5 m lehetett venni itt egy lakást ugyanez a lakás 2019-ben 16 millió volt Mondjuk most 9-ért sikerült megcsípni egyet az ilyenekért már lehajulok de várom a jobb ajánlatokat
Igen úgy tűnik, hogy tényleg csak az miatt nem akar rácuppanni, de azért inkább nem faragnék addig amíg lenne más megoldás.
Nincs itt semmi ideológia.....csak a gyenge és az erős közti különbséget keresem. Ezt megtapasztaltuk 90-ben (akkor volt a legdurvább mert az igazi alja pártkádereknél maradt a munkahelyek nagy része akik pont úgy is viselkedtek az emberekkel mit az állatokkal), 97-ben, de az kevésbé volt nagy gáz kb 1 év alatt kilábalás, akkor az ominózus 2008-9 ahol szintén csak az "erősek" maradtak meg és hát a mostani aminek nem látjuk a végét, hogy mekkora lesz a gáz, pipi szerint nagy mások szerint kisebb......mindenesetre nálunk eddig munkaerő hiány volt most már tömegével jelentkeznek az emberek ami nyilván heteken belül bércsökkentéshez vezet megint mint tavaly tavasszal.
Egy pár millis nyúlvány hiány nem gtk
Legalábbis nekem ennyi volt a hiba
Nézd meg jobban hogy miért nem megy bele jó eséllyel nektek is ennyi az eltérés
Az a baj, hogy kevered a szezont a faszommal Hol írtam én ekkora marhaságot mint te? Mutasd már meg légyszíves
A tűzoltó állami vagy önkormányzati finanszírozású az megkapja a pénzt nem magának kell megtermelni A mentő ugyanez és minden állami szektor ugyan ez. Ki a holdkóros faszom termeli meg ezt a pénzt az államnak meg az önkormányzatoknak baszod? A tűzoltó vagy a mentős nem bazdmeg hanem én, zotya, kawa70, f2 meg az a 200 ezer vállalkozás aki vastag csövön tolja befelé a 60 féle adót állambácsinak Aki ad munkát alkalmazottaknak akik ezért el tudják költeni a pénzt amit megkerestek a vállalkozásoknál, hogy szintén adó legyen belőle Úgy látszik műtős segédként elég oktondi vagy blődinek meg jankónak is én keresem meg a fizetést Nem ők kapják a károsultaktól akinél tüzet oltanak, vagy kiszivattyúzzák a vizet a pincéből Mint ahogy a rendőrség meg a katonaság sem magának termeli a pénzt meg az összes állami hivatalnok, tisztségviselő sem. Ezek mind általam és a vállalkozások által eltartottak baszki egy hatalmas aparátot tartunk el néhány száz ezren. Ezeket kell megsegíteni amikor ekkora a baj, hogy később tudják termelni a gazdaságba a működő pénzt. nyilván nem azokat ezek közül akiknek jól ment a válság ellenére is hanem akiknek rosszul. Nekem van több vállalkozásom van amelyik haldoklik van amelyik a válság hatására soha nem látott forgalmakat bonyolít le, van amelyik csak elstagnál. De a vége az lesz, hogy ki fog esni egy csomó vállalkozás a kosárból a lecsökkent adóbevétel majd nem fognak tudni ekkora államaparátot eltartani. Nem a miniszterek kirúgásával fogják kezdeni azt sejtheted. Majd azok maradnak akiknek muszáj persze természetesen egy szarabb fizetésért.
A munkaerő piac bearazza a béreket is. Ha sok a melós és kevés a munkahely, akkor olcsóbb a munkaerő is. Nem kell itt más ideológiát tenni mögé. Uugy működik mint bármi más a piacon, pl albérlet árak stb. Te sem mesz ideológiávól 2x annyiért megvenni bármit, ha a feléért is megkapod ugyanazt....
Az, politikai előnyt próbált kovácsolni, csak még ehhez is ostoba volt szegény, egy-két haver háziorvos meg adta alá a lovat.
Szerencsére csak annyit tettek hogy másik háziorvosokhoz vitték át a készletet akik hajlandóak oltani.

Előtte próbálkozott ilyen "kerületi konzultációval", irányított kérdésekkel hergelni, mint a kormány, hogy keleti vakcinákat "ugye nem kér senki, a halálos és engedélyezetlen keleti oltásokból"
Hozzám hasonlóan a többi reklámszarral dobtuk a szelektívbe a postaláda és a bejárati ajtó közötti úton.
Aki meg visszaküldte, meg nyilván az elvárások szerint válaszoltak.
Szerintem erre a "felmérésre" alapozva gondolta úgy, hogy ő lesz most a hős, csak azt nem nézte meg hogy a polgárok 2%-a küldte csak vissza egyáltalán. De ha az összes választója vissza is küldte, azért ez úgy megy, hogy amikor megkeresnek akkor az egyénnek kell visszautasítani, hogy az neki nem jó vakcina, nem a háziorvosnak, nem a polginak.
Szóval odáig már nem jutott hogy a konzultációt lobogtathassa, mert elsöpörte a népharag.
Mivel a haver is ott áll mellettem nagy eséllyel észrevenné mikor a szikével forgácsolni kezdeném a szíve csücskét.
Pedig ez "rendes" dugalj
Kicsi rásegítés a szikével és menni fog
Észre se lehet venni a változást
Hm, vállalkozásnál mit jelent a gyenge és mit az erős? A humánusabb aki pénzt is ad, rendes munkaidőt és körülményeket az a gyenge mert ebbe ilyenkor tönkremegy, a fasszopó minimálbért is csak papíron megadó, de amúgy is 4 órában is jelent be, éjjel-nappal gürcöltető derék "vállalkozó" az erős aki megmarad.
Tudod a csöves dolgozó nem vásárol mert a nincsből nem fussa. Mert nem csak te állsz így hozzá hanem mindegyik csak hát akkor az eladandó holmi is nyakon marad mert a minimálbéres az a számláit sem tudja kifizetni.
Hát azért nem faragnám meg a haver autóját inkább szereznék átalakítót.