Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze,mert veled ellentetben en vegig meloztam az eltet,es hidd el nyugodt lennek ha most is dolgoznek,vagy legalabb az osszes piaci szerrplo szivatva lenne.
Vagy csak legalabb te.
De ebbol is kihuzom magam.
Nem a vállalkozó fizeti csak, te szerencsétlen, hanem minden adófizető állampolgár. Ne csinálj már itt istent magadból!
Pipi a legsötétebb "magyar maszek", aki kissé fordítva ül a hintalovon.

Abban a hitben van, hogy ő követ el jó cselekedetet, hogy 4 órára bejelentve (de 9-et dolgoztatva), minimálbérért dolgoztatja az alkalmazottait. Pedig azok keresik degeszre fáradságos munkával az Ő zsebét.

Aztán itt sajnáltatja magát a fórumon (többségében alulfizetett alkalmazottak között, bár van pár kivétel) hogy idén eddig CSAK három ingatlant tudott megvenni a "veszteségeiből" szarér'-hugyér'. Ja, és állami támogatást szeretne ehhez.
nem biztos, hogy lesz pénzetek netre
majd elválik Tavaly ilyenkor ugyanúgy elmodtam a véleményemet azt mondtátok hisztizek. Úgy gondolom sok minden bejött amit mondtam. Pl. te is egész másképen látod a dolgokat. Akkor megrendíthetetlenül biztos voltál a vállalkozásodban most meg te kezdtél el keseregni egy két hete Persze én megértem mivel én ezt már elmondtam tavaly, hogy ez lesz. És mi történ most ez van. Az alábbi halbél jóslásaim meg egy erős opció a közelgő ránk váró jövő tekintetében 1 év múlva majd megint ugyanazt tudom mondani. Hogy ugye megmondtam? Bár akkora már jó szar lesz mindenkinek
És a vicc hogy ott a vakok között lenne pipi a félszemű.
Ennyi ésszel szerintem a mi pipink lesz a dk-s csapat új miniszterelnök jelöltje
Igen és ezért van az, hogy a betöltetlen állások és a munkanélküliek száma nem minden esetben befolyásolják egymást...
Pont olyan pipi féle halbél jóslás mint a meredek zuhanó ingatlanár és a tök szélén jajveszékelő csok-osok.
Eldöntheted, persze, de a vállalkozás egy kényszer, mert sem kedve, sem tudása nincs hozzá, de minden lehetséges opció közül a legkisebb rossznak tűnik. Ahol alkalmazottként vadásszák a szerelőket, fizetik minden továbbképzését, szakmai tréningjét, ágazati átlag fölött fizetnek, jó légkört biztosítanak, ott csak azok vállalkoznak, akiknek komolyabb ambícióik, tudásuk, ötleteik vannak...de a többségnek teljesen jó az alkalmazotti viszony...és ilyen közegben nincs is minden sarkon egy garázs-varázs szerviz..de beszélhetünk eladókról is. Ahol meg vannak fizetve, ott kevés az egyszemélyes vállalkozásban üzemeltet ruha butik...
erre a váltásra legfeljebb csak kéri alkalmas
jó virológus professzornak mégsem szegődhet el aki előtte még fél évvel a hüttében szolgálta fel a forrócsokit
ebben akkor sem látom a kényszert. Én ebben a szabad döntés lehetőségét látom. Eldöntöm, hogy vagy alkalmazott leszek és elfogadom a felkínált feltételeket vagy belevágok vállalkozásba. Az autószerelő meg pont nem jó példa, bár ugyan most ez mellékes a tartalmi lényeghez mérten
ez itt sincs másképp meg máshol sincs másképp. Annyi a különbség, hogy nálunk hagyják bedőlni ezeket a vállalkozásokat és a korábbi fizetések 80%-a sem lesz hanem munkanélküliség lesz.
A nincs munkaerő az jelentheti azt is, hogy nincs olyan aki az meghirdetett állásra alkalmas, vagy azt is hogy nincs aki olyan hülye hogy annyi pénzért csinálja...és ez országtól függetlenül így van. Most Ausztriában kb fél millió munkanélküli van, a regionális újságban mégis van 6 oldal álláshírdetés...
Leírtam mit jelet...Ha egy autószerelő nem talál munkát, vagy csak olyat hol nem fizetik meg, nem rendesen fizetik meg, akkor lehet hogy úgy dönt hogy vállalkozni fog..Akkor is ha nincsenek meg a szükséges közgazdasági ismeretei hozzá, szerszámai, szaktudása, továbbképzési koncepciója...De mint ahogy minden bor megtalálja a maga borversenyét, így minden vállalkozás is megtalálja a saját ügyfélkörét..Ez működhet ideig-óráig jól, de elég egy válság, vagy egy hibás döntés és gazdasági csőd, fizetésképtelenség lehet a vége..Sokan nem azért vállalkoznak mert értenek hozzá, mert ötleteik vannak, mert ambícióik vannak, hanem mert nem jut eszükbe más...mint hogy pl elköltözzenek oda ahol munka van, vagy tanuljanak, stb.
55 ezer munkanélküli ne viccelj már 500 ezer az 2019-hez viszonyítva Ja és ez nőni fog
Igen 2019-ben de már 2018,2017-ben is vartyogtunk, hogy nincs munkaerő, meg nincs szakember. 55 nm -s kutyahúgyozót fél évig újítottam 5 millióért Ha mindenki időben ott van ez 3 hét A seggüket törölgették velem a "szakemberek" pedig én adtam a pénzt a zsebükbe Nem általkodtak elkérni 3 napos villanyszerelésért munkadíjba 350 ezer ft-ot. ugyanez a vizes-gázos. A burkolást tudtam volna egy kicsivel olcsóbban megúszni, de a faszkalap, meg úgy elcsúsztatta az egész felújítást az ígérgetéseivel, hogy holnap ott vagyok, miatta kiesett 3 havi albidíjam na mindegy egy katasztrófa volt. Remélem tisztul a szakma ott is. Mondjuk azóta van néhány albérlőm aki az építőiparban dolgozik Azok majd jönnek nekem fusizni vagy mehetnek a szabadég alá
Így igaz, utána is működni fognak, de ettől nem lesz korrekt a közös pénzből jutalékokat meg osztalékokat fizetgetni, miközben az alkalmazottak egy részét leépítik, a másik részét meg 80%-al részmunkaidöben alkalmazzák..Ahogy az sem lesz szép, hogy a költségvetési lyukakat amit ez okoz, majd az az alkalmazott fogja betapasztgatni, aki most a korábbi fizetésének a 80%-át kapja csak...
Direkt miattad 19-es bázisévet említettem nem tavalyit.
Fáradsz és nem figyelsz,pihenj többet.
55e-el több mint tavaly, amúgy sok 100e, de nagy részük nem tud és/vagy nem is akar dolgozni... mesterember most sincs
19-ig meg mindenki vartyogott hogy nincs munkaero,nincs mesterember,aki van meg valogathat.Ehhezkepest most van 55e munkanelkuli,tudom a prop. szerint milliok,de szetnezve az utcan sem ugy nez ki.
Azt ertem hogy a meses nyugaton mindent jobban tudnak,mert mindennap itthon elik az eletuket,de nem.
soha nem tudtam a kényszer vállalkozás fogalmát az mit jelent
Számomra a vállalkozás olyan amibe pénzt, energiát fektetek, hogy jövedelemre tegyek szert. igen cél az, hogy lehetőség szerint többet mintha alkalmazott lennék akárhol is. Illetve cél az, hogy ne legyek rabszolgája a saját vállalkozásomnak és legyen mellette sok szabadidőm. Ha ez mind a 2-ő megvalósul akkor nincs miről beszélni. Ha külön-külön megvalósul akkor is jó, mert vagy pénzem van több mintha alkalmazott lennék vagy szabadidőm, ha meg egyik sem valósul meg akkor elmegyek alkalmazottnak De mi ebben a kényszer?
aranygyűrűben ez már egész jó summa lenne még így minta nélkül is
De ezek a vállalatok ha jól sejtem a vírushiszti után is fognak tudni munkát adni az embereknek ezzel gyakorlatilag adóalapot képezni az államnak és nem csődeljárás alá kerülnek a válság végén ugye?
hát drága virágszálam angliában és németországban ez így megy azokban a hónapokban amikor le kellett zárni. De ott le is zártak nem csak médiában mondták. rajtam meg néhány szerencsétlenen kívül mindenki nyitva lehet ja és ez nem társult kijárási tilalommal sem mint tavaly ilyenkor. Akkor mi is az értelme? Hát ezzel nem csökentették az érintkezések számát viszont növelték mert a lidl penny aldi az olyan szinten full tele van minden nap itt nálunk mintha minden nap 3 napos ünnep következne
Baszki külföldön ha azt mondják hogy lezárnak ott lezárnak nincs flangálás A vállalkozásokat meg addig életben tartják, hogy ne kelljen elküldeni az alkalmazottat meg ne kelljen eladni gépeket vagy üzletberendezéseket visszaadni bérleményeket stb. hanem amikor alkalmas az idő lehessen folytatni Ezt ott a kormány felfogja ésszel nálunk ezt nem pedig volna rá pénze most nem az a helyzet mint 2008-ban,hogy üres az államkassza. Dugig van pénzel csak faszságokra költik nyílván érdekeket szolgál ez is csak nem a miénket. Egyesek szerint a szolgáltatói szektort lőri most bagóért vásárolja fel november óta ott már kivéreztek rendesen. Én azt mondom ez összeesküvés elmélet szövögetése de aztán mint ahogy tartja is a mondás minden viccnek van valami alapja