Van ahol bele van kalkulálva van ahol nincs van ahol külön kérnek szállítási költséget vagy valamennyit belőle. De a felesleges oda-vissza utazgattatások biztosan nincsenek belekalkulálva Milyen lenne eleve 2 szállítási költséget kalkulálnának bele az eladási árba, mert mi van ha véletlenül visszaküldi valaki? Biztos ilyet is meg lehet tenni de annak már tényleg olyan szűk szegmensnek kell lenni amit nem lehet 150 másik webshopban megkapni, hiszen árverseny van. A net a te terméked mellé kapásból kidob 20-at ár összehasonlításban olcsóbbtól a drágább felé nincs apelláta 2 termék sem egyforma és nem egyforma rajta a haszon sem. ha valamit eladnak 120 ezer ft-ért vélelmezhetően el lehet engedni a kereskedő hasznából a szállítási költséget. De mondjuk, ha valaki vesz 2 pár zoknit ott már nyilván nem. Ha még vissza is küldi a kedves vásárló akkor meg bukóra ment az egész.
Nem tudom, azóta nem vettem bútort. A szekrénysort megvettem webáruházból ingyen fuvarral, a francia ágyat a helyi egyik bútorboltból (3 db van, ebből kettőnek kb. nulla a forgalma, de nem zárnak be - szerintem sima pénzmosoda lehet...) - ez vastagon fizetős, tehertaxis kiszállítás volt, a kisbútorokat, irodabútorokat meg a Jyskből. A lámpákat, csillárt a helyi lámpaboltból - hihetetlen, de ennek óriási választéka van, és nem is túl drága.
Értelek. Én látom mind a 2 oldalt. De te az eladói hozzáálást szajkózod. Minden normális helyen az eladó van a vásárlóért. Ahol nem így van az legyen a kereskedő baja.
Globálisan nem ez a probléma. Mindenki szeret olcsóbban vásárolni és kényelmesebben. Ezt hozta a technikai fejlődés. Van rá mód és már nincs bizonytalanság mint jó néhány éve az elején. Korszerűvé és biztonságossá vált az internetes vásárlás. Erre kezdenek áttérni az emberek ez okozza a vesztét a bolti kiskereskedelemnek. Annak a boltja is tönkre fog menni aki 30 éve mindíg kedves és segítőkész volt a vevővel. Ez már nem ezen fog múlni. Ráadásul, a neten soxor olcsóbb a termék hisz egy halom dologgal kevesebb a kifizetni való. Nyílván nem 0-a lesz a bolti kiskereskedelem. De lényegesen meg fog csappanni. Amnerikába néhány éve 3000 plázát zártak be az internet miatt. Ott elérkeztek ahhoz a ponthoz amikor már nem emelkedett a netes kereskedelem. Beállt egy szintre. persze a mostani járványügyi atombomba megkavarta egy kicsit az eseményeket, de ott már látszik egyfajta egyensúly. egy csomóan tönkrementek meg jó néhányan megmaradtak azok talán már talpon is maradnak. Nálunk ez az egyensúlyi állapot még nagyon messze van.Pedig már most is küszködünk minden fillérért Nálunk egyenlőre meredeken ível felfelé a netes kereskedelem. Minden egyes netes vásárlás egy csapás a bolti kiskerekre. . Aztán lehet a laptömögül vigyorogni, hogy úgy kell nektek. Egyet aszonban soha sem el. Nincs biztos munkahely. Elgondolkoztál már azon, ha egyik nap jön egy ímél amiben szépen megköszönik az eddigi munkádat de kell a fiatalos vérfrissítés és lecserélnek mit fox tudni kezdeni magaddal zéró megtakarítás mellett?
És még mindig az volt a kitétel hogy olcsóbb a web.
Nameg a webáruházakba minden raktáron van?
Tényleg?
Nemigen,a legtöbb leadja a diviánnak ami az adott túraúthoz kell,előző nap odapöfög,felpakolja a 10 címet,mindenhonnan leakasztja a 10-15-ezres szállítási díjat,az azért már 100 rugó/túra.Annyiért érdemes két pakkert fizetni,nem viszik be,nem viszik fel,csak ha fizetsz,vagy körbeugrálod a cuccot az asszonnyal?
Még több pénz.
És bepakolod,oszt nem tetszik.
Reklamálás érdekes,mert a srác aki hozta aszongya a megfizethető kigyúrt 2 métere csávókkal viteti ki.
èn sem szoktam visszaküldeni. Nyilván nem vagyok debil és azt hozatok házhoz, amit meg szeretnék venni azon információk alapján amit egy online felület nyújtani tud. Ha néha valami nem az aminek látszik, akkor meg visszaküldhetem ingyen...nagy dolog...ha autóval vinném vissza a boltba, mert ahhoz is jogom van, az mennyivel jobb?
HA EZT ÁTGONDOLTAD; AKKOR NINCS SOK SZERENCSÉD A GONDOLKODÁSBAN:
Ha én beülök az autómba és bemegyek a legközelebbi nagyobb városba ami 50 km-re van és átnézem a választékot, akkor elmegy rá egy napom és megyek 100km-t. És ha ugyan ezt csinálja a másik 100 ember is akinek a csomagjait kiszállítja egyetlen egy furgonnal egy nap a futár, akkor az kevesebb káros anyag, munka helyigény mint az az egy darab furgon?
Elhiszem hogy nálad is vannak jó termékek jó áron néha. De ha pont nem ilyet szeretnék, hanem 400 cm-eset?
Mutatsz nekem katalógust, hogy majd 4 hét múlva be tudod szerezni. Addigra én is.
Nem érzem azt a hozzáadott értéket, amit egy neten 100 000 forintért (igen, már ezen is van gyártói és kereskedői haszon + ÁFA), óriási választékból kiválasztható és megvehető áruért 120 ezret fizessek nálad vagy éppen a Zolinál. Ha egy-két órát rászánok a netes keresgélésre, tesztek, vásárlói vélemények elolvasására, akkor olyan marha nagyon nem is nyúlhatok mellé. Igen, lapos a pénztárcám (bármennyire is "Magyarország jobban teljesít") így marhára meg kell gondolnom hogy mit, hol és mennyiért vásárolok. De ezzel szerintem Te is így vagy, mármint vásárlóként.
https://totalcar.hu/magazin/20...
Csesszétek meg a tankhajós mitoszt.
http://youtu.be/tHGTEEKeBEw
Globálisan nem ez a probléma. Mindenki szeret olcsóbban vásárolni és kényelmesebben. Ezt hozta a technikai fejlődés. Van rá mód és már nincs bizonytalanság mint jó néhány éve az elején.
Nameg a webáruházakba minden raktáron van?
Tényleg?
Nemigen,a legtöbb leadja a diviánnak ami az adott túraúthoz kell,előző nap odapöfög,felpakolja a 10 címet,mindenhonnan leakasztja a 10-15-ezres szállítási díjat,az azért már 100 rugó/túra.Annyiért érdemes két pakkert fizetni,nem viszik be,nem viszik fel,csak ha fizetsz,vagy körbeugrálod a cuccot az asszonnyal?
Még több pénz.
És bepakolod,oszt nem tetszik.
Reklamálás érdekes,mert a srác aki hozta aszongya a megfizethető kigyúrt 2 métere csávókkal viteti ki.
Ha én beülök az autómba és bemegyek a legközelebbi nagyobb városba ami 50 km-re van és átnézem a választékot, akkor elmegy rá egy napom és megyek 100km-t. És ha ugyan ezt csinálja a másik 100 ember is akinek a csomagjait kiszállítja egyetlen egy furgonnal egy nap a futár, akkor az kevesebb káros anyag, munka helyigény mint az az egy darab furgon?
Mutatsz nekem katalógust, hogy majd 4 hét múlva be tudod szerezni. Addigra én is.
Segítek,Andorra 370-es.