én az euró 6-nál még nem éreztem dízel égéstermék szagot
egyszer alánéztem jó középre be van téve a kipuf vég. abból egy korom egy szál nem jön ki.
Egyszer régebben valaki linkelt erről egy előadást a jutubról. Ott taglalja a faszi, hogy a golf1-es korszaktól kezdve milyen ütemben csökkent a dízelek károsanyag kibocsájtása
Szépen levezett, hogy bőven 10 % alatt van az a káros anyag kibocsájtás a 90-es évek dízelautóihoz képest
Nem is érti, miért most akarják betiltani amikor már éppen jó, mert nem szennyez.
Persze ugye volt a 2015-ös dízelhiszti, azt az is hirtelen környezetvédő lett aki még a szemetét is az árokszélére vitte kiborítani. Emléxem itt is mindenki az öklét rázta, micsoda kártékony a dízel
Aztán közben eleve kevesebbet kér enni ezáltal minden tekintetben környezetkímélőbb, mint benzines társai, van egy jól érzékelhető nyomatékossága, hangosnak sem mondanám már olyan csendes, hogy 3 méterről már nem is hallani, ha jár a motor.
És alig pöfög ki szart a légkörbe.
Ellenben a benzines társai okádják kifelé a gyűrűs szénhidrogéneket. Szerintem ma már egy dízel kevésbé káros mint egy benzines autó
ezen cikk alapján az én dízel kiám mellett a benzines szarok sokkal rosszabbak, mert az enyém alig bocsát ki co2-t....
a benzines autókat be kell tiltani
Közben meg mondanám, hogy a neten vannak hasonlók sokkal olcsóbban
van itt valaki Szegedről? Vagy ismertek olyat aki az SM-en ir és Szegedi?
Köszi előre is a választ - jöhet privátban is.